Wat ik vaker zou willen doen

Ik ben mijn bucketlist aan het vernieuwen. Jaren geleden maakte ik er één, maar die is veel te lang en niet erg realistisch. Onder andere door het lezen van Liever met lef, maar ook doordat ik een vet leuk boekje heb gekocht waarin ik mijn doelen op wil schrijven, ben ik mijn grote en kleine wensen nu aan het herformuleren. Tijdens dat ‘proces’ viel me vooral op dat ongeveer 80% met creativiteit te maken heeft. Ik wil een boek schrijven, gitaar leren spelen, leren salsadansen, mijn kamer af-DIY’en, graffiti spuiten. Et cetera.

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij een workshop kunstschilderen in het Grachtenatelier in Utrecht, georganiseerd door uitgeverij Zomer & Keuning om te vieren dat het nieuwe boek van Colleen Hoover (Oprecht) is verschenen. Ik ging erheen met de gedachte dat ik helemaal niet kon schilderen, maar ik was wel érg benieuwd. En echt, het was ZO leuk. Het was rustgevend, maar ik werd er tegelijkertijd helemaal vrolijk van, en na afloop was ik niet eens ontevreden met het resultaat. Dat ik geheel niet aan de ‘opdracht’ had voldaan (namelijk lekker scheutig zijn met kleuren) omdat ik veel te perfectionistisch ben, laten we maar even achterwege.

img_8895

img_8898

img_890508

Altijd als ik dat soort dingen doe – wat helaas niet heel vaak is – denk ik: dit moet ik écht vaker doen. Ik ‘moet’ vaker tekenen, vaker schrijven, vaker fotograferen. Gewoon omdat ik er doorgaans zó blij van word. En toch doe ik het niet. Ik heb sinds twee jaar geleden niet meer echt fictie geschreven, op wat opdrachten van school na. Ik heb een kleurboek, maar ik doe er nooit wat mee. Ik ben in de zomervakantie begonnen met handlettering, maar met alle introductiedingen verdween dat ook al snel op de achtergrond.

Ergens ben ik wel blij dat mijn bucketlistpunten (op ‘naar New York gaan’ en ‘een quokka zien’ na) zo… haalbaar zijn. Ik kan mijn kapotte tweedehands gitaar laten fiksen en les nemen. Ik kan gewoon beginnen aan een verhaal. Ik zou kunnen schilderen en tekenen zoveel ik wil. Wat dat betreft, heb ik mijn blijheid helemaal in eigen handen. Nu alleen nog beginnen. En dat houdt dus méér in dan naar de Action gaan, schilderspullen kopen en ze nooit gebruiken.

Wat zou jij vaker willen doen?

Liefs2

6 thoughts on “Wat ik vaker zou willen doen

  1. Aah wat een feestje om je leuke verslag van deze avond te lezen! Echt heel tof geschreven en mooie beelden <3
    Je hebt het geweldig gedaan, wat een kunstwerk! Superleuk om je weer te zien en te spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge