Sticker verwijderen

Stickers verwijderen, hoe doe je dat?

Je kent het vast wel, je hebt nieuwe drinkglazen gekocht en het etiket zit er nog op of je hebt een mooie nieuwe vaas waar de prijssticker nog op zit. Deze stickers zijn altijd lastig van producten af te halen of je krijgt de sticker er niet in zijn geheel af. Maar hoe verwijder je nu het beste een sticker? Ik ga je in dit artikel een aantal handige tips geven voor het verwijderen van stickers met huishoudelijke artikelen zodat je het altijd voor elkaar krijgt.

Sticker verwijderen met fhön

Doordat een föhn hete lucht blaast, lost de lijm van de sticker op en laat de sticker gemakkelijker los. Je kunt de sticker er dan dus beter vanaf halen. Het is slim om tijdens het föhnen van de sticker een krabbertje of iets ander te pakken waar je mee kunt schrapen. Je kunt de sticker als die warm is eraf krabben. Kijk wel uit met het krabben dat je niet de ondergrond waar de sticker op vast zit beschadigd met de krabber. Als de sticker van de ondergrond af is kun je het nog even schoonmaken met heet water of een sopje om de eventuele lijmresten of stickerresten te verwijderen. Het verwijderen van een sticker gaat een stuk gemakkelijker wanneer je hete lucht gebruikt, dit kun je dus zeker een keer uitproberen als een sticker goed vast geplakt zit.

Sticker verwijderen met een sopje

Als je bijvoorbeeld een sticker van een glazen pot of servies af wilt halen is het handig om dit in een heet sopje te laten weken. Laat dit een tijdje liggen en als het warm genoeg is geworden kun je de sticker er zo met je handen afschrapen, omdat die nu helemaal zacht is geworden. Als de sticker er nog niet helemaal af gegaan is of als er nog lijmresten op de glazen pot of servies zitten, kun je deze resten nog verwijderen met wat nagellakremover of een ontvetter.

Sticker verwijderen met pindakaas en mayonaise

Als je sticker er niet gemakkelijk af gaat kun je ook eetbare producten gebruiken. Niet al het etenswaren helpt om stickers te verwijderen. Gebruik wat vettere producten zoals pindakaas of mayonaise. Besmeer de sticker met wat pindakaas of mayonaise en laat het een tijdje intrekken. Na ongeveer 20 minuten kun je de pindakaas of mayonaise verwijderen en veeg je de resten van de sticker er met wat keukenpapier of een (droge) theedoek vanaf.

Sticker verwijderen met nagellakremover

Met nagellakremover krijg je vooral de lijmresten van een sticker er goed vanaf. Je kunt de nagellakremover het beste op een schuurspons doen zodat je de lijmresten gemakkelijk eraf kunt schuren. Als je nu geen nagellakremover in huis hebt kun je ook gemakkelijk wasbenzine of terpentine gebruiken.

Sticker verwijderen met alcohol

Als je een sticker er al hebt proberen af te halen en een deel is blijven zitten, dan kun je gemakkelijk alcohol gebruiken om de overige resten van de sticker te verwijderen. Spiritus werkt erg goed om stickers te verwijderen. Als je geen spiritus in huis hebt kun je in de plaats hiervan ook alcoholische dranken gebruiken. Zorg dan wel dat alcoholpercentage hoog is. Dranken zoals wodka zijn vaak een geschikte vervanger.

Sticker verwijderen met olijfolie of zonnebloemolie

Ook olijfolie en zonnebloemolie kunnen je helpen om stickers te verwijderen. Vaak lees je dat lampenolie veel gebruikt wordt om stickers mee te verwijderen, maar ook olijfolie en zonnebloemolie zijn hier goed voor te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat bijna iedereen wel zonnebloemolie of olijfolie in huis heeft voor andere dingen, je hoeft het dan dus niet speciaal aan te schaffen om een sticker te verwijderen.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze tips om stickers te verwijderen en ik wens je succes met het in de praktijk brengen van mijn tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.