kinderbehang

Kinderbehang kiezen? Let hier op!

Een omgeving in ons huis inrichten is altijd een plezierige bezigheid, en wanneer deze omgeving een kinderkamer is, is de uitdaging nog groter en spannender! En een belangrijk element om deze ruimte zo bijzonder te helpen samenstellen is het kinderbehang.

Dit decoratie-element kan het verschil maken bij het creëren van een andere en gezellige inrichting, en verdient daarom bijzondere aandacht! De kleuren, texturen en tekeningen brengen sensaties over en kunnen nog meer rust doorgeven aan het kind en het hele gezin.

Als aanvulling is het belangrijk te weten dat behangpapier praktisch is, gemakkelijk aan te brengen en schoon te maken, en een verrassende kracht heeft om een omgeving te transformeren! Bent je geïnteresseerd in dit onderwerp? Wij hebben enkele tips opgesteld die je zullen helpen bij het kiezen van het beste kinderbehang voor de kamer van jouw kind. Bekijk ze!

1. Kleuren: stijl en decoratie
De keuze van de kleuren zal afhangen van de decoratiestijl die je wenst. Dus, nadat je hebt bepaald of de kamer pastel- of felle tinten krijgt, is het tijd om op zoek te gaan naar het ideale kinderbehang om het ontwerp van de omgeving samen te stellen en contrasten te creëren.

Een interessante manier om na te denken over de stijl van de inrichting van de kamer kan bijvoorbeeld zijn door de keuze van een behangpapier dat je in verrukking heeft gebracht, van hieruit is het gemakkelijker om de meubels en andere elementen van de decoratie te kiezen.

2. Prints: geven persoonlijkheid aan de ruimte
Er zijn verschillende behangopties waaruit je kunt kiezen. Zij kunnen effen, gestreept, bedrukt of met figuren zijn. Het belangrijkste om te onthouden is dat behangpapier een transformerende kracht heeft bij het decoreren van een omgeving.

Als je wilt dat zij in het middelpunt van de belangstelling staat, kies dan voor figuratieve prints, strepen, kleurrijkere geometrische figuren en grotere bloemen. Als je echter een meer delicate en gezellige sfeer wilt creëren, kies dan voor effen kinderbehang met texturen, kleine prints of meer discrete strepen.

3. Patroon: de grootte van de kamer in evenwicht brengen
Een waardevolle tip is de grootte van de prenten, omdat die van invloed kan zijn op het gevoel dat we hebben over de afmetingen van de kamer. Kleine prints en verticale strepen geven bijvoorbeeld een ruimtelijk gevoel in kleine ruimtes. Aan de andere kant komen grote en zeer kleurrijke prints vaak beter tot hun recht in grotere ruimten, waardoor de kamer gezelliger wordt.

Maar dat de kamer klein is, betekent niet dat je alleen kleine, discrete prints moet gebruiken. De grote en kleurrijke prints zijn ook een goede optie, maar wees voorzichtig bij het kiezen van waar en hoe ze te gebruiken. Een suggestie is om dit soort bedrukking slechts op één muur van de kamer aan te brengen om de aandacht te vestigen, terwijl de andere muren effen, gestructureerd of gestreept blijven.

4. Helderheid: bepaal de ideale kleur van kinderbehang
Bij het kiezen van het ideale kinderbehang is het belangrijk rekening te houden met de verlichting van de kamer. In kamers met een goede verlichting, hetzij natuurlijk, hetzij via verlichtingsarmaturen, is het gemakkelijker kinderbehang met een donkere achtergrond en sterkere kleuren te gebruiken.

Het ideaal is om donker en licht te mengen. Je kunt bijvoorbeeld een donkere muur kiezen voor een visuele impact, maar de andere muren in lichte kleuren houden.

5. Installatie: transformeer jouw kamer met praktisch nut
De installatie is eenvoudig en als je bekwaam bent kunt je het zelfs zelf doen, maar een ervaren installateur kan het proces vergemakkelijken en de ervaring nog beter maken.

Het is belangrijk op te merken dat kinderbehang niet geschikt is voor natte ruimten of muren met infiltratie, en dat de onvolkomenheden van de muur zullen verschijnen op de achtergrond van het papier, dus hoe gladder en droger de muur, hoe beter het resultaat van de installatie.