Dare to wreck #10: Vingerafdrukken van een beautyblogger

Ongeveer 4,5 maand geleden bedachten Audrey, Marlot en ik spontaan Dare to wreck en sindsdien voeren we om de week drie willekeurig geprikte opdrachten uit onze Wreck this journals uit. Na 30 opdrachten komt daar na vandaag een einde aan, onder het motto ‘stoppen op het leukste punt’ – oké, en omdat we 10 een mooi getal vonden om te stoppen. Benieuwd naar de laatste 3 opdrachten? Ik creëerde het lelijkste bloemetje ooit, maakte levende vingerafdrukken en maakte swatches als een heuse beautyblogger!

Wreck this journal

Opdracht #1: Borduur deze pagina

Wreck this journal

Met Kerstmis krijgen wij van één iemand altijd een geborduurd kerstkaartje toegestuurd. ‘Wat heeft ze er weer een werk in gestoken,’ verzucht mijn moeder dan altijd. Je begrijpt dat ik dan ook niet stond te springen om mijn boekje te gaan borduren. Creatief doen is hartstikke leuk, maar borduren is niet voor mij weggelegd.
Toch was ik in eerste instantie van plan om een prachtige zonsondergang te gaan maken. In het wolpakket van de Action zat echter geen geel, noch oranje, dus dat vatte ik – gelukkig – op als een teken dat het een onmogelijk idee was. Bloemetje dan maar. Moeilijk genoeg, zo bleek. Jeetje, wat een werk! Ten eerste was ik net zo lang kwijt met de wol door de naald halen als met het borduren zelf, ten tweede… werd het gewoon misvormd. Tja. Net toen ik had geconstateerd dat ik waarschijnlijk het lelijkste bloemetje ooit had gecreëerd, gingen er een paar steken goed en daardoor werd mijn hoofd overmoedig en besloot het dat het leuk zou zijn om een roos proberen te maken. Nou, niet dus. Niet alleen misvormd, maar ook veel te groot. Om het kindertekeningenidee helemaal af te maken deed ik er dan ook maar wat gras bij, en een paar vogels. Klaar is Maaike.

Opdracht #2: Maak hand- of vingerafdrukken

Wreck this journal

Een variatie op vingerverven – leuk! Ik had natuurlijk een heel mooi schilderij kunnen (proberen te) maken, maar besloot een ode te brengen aan Francine Oomens Ezzies dagboek (hebben jullie dat ook gelezen?) en poppetjes te maken van mijn vingerafdrukken. In eerste instantie wilde ik ook met pindakaas, stroop en mascara aan de slag, maar al snel ontdekte ik dat nagellak, lipgloss en BB Cream veel beter werkten. Met een vinger die rook naar een vreemde mengeling van aardbei en nagellak kon ik daarna armpjes, beentjes en tekstballonnetjes gaan tekenen. Naast borduren heb ik blijkbaar ook geen talent voor striptekenen, maar hé, het ziet er best grappig uit.

Opdracht #3: Neem monsters van verschillende substanties die je in huis vindt

JA_IMG_5566

Hi, ik ben Maaike en welkom op mijn beautyblog! Ja, je leest het goed: Muy Maaike is vanaf vandaag NIET meer mijn persoonlijke lifestyle-, food- en boekenblog. Door Dare to wreck heb ik namelijk ontdekt dat make-up zó multifunctioneel is! Eerst maakte ik er confetti mee, toen gebruikte ik het om mee te darten en hierboven kon je al zien dat je er ook prima mee kunt vingerverven. Voor deze allerlaatste opdracht, die meteen ook heel lastig was, wist ik niet zo goed wat ik wilde gebruiken. Ik had weinig zin om nog een keer met eten te gaan spelen en verder had ik vrij weinig in huis, dus greep ik wéér naar de make-up. Dus. Wat vinden jullie van mijn swatches?

Dat was ‘m helaas alweer: de allerlaatste Dare to wreck! Uiteraard ga ik proberen om door te gaan met wrecken, dus wie weet zien jullie nog eens iets terug. Naast iedereen die de blogs las wil ik ook lieve Marlot en Audrey natuurlijk bedanken voor het superleuk maken van dit project. Kijk je vandaag ook nog even naar hun uitvoeringen?

Alle artikelen nog een keer op een rijtje:
Dare to wreck #8: Tongschilderen en ladderpanty’s
Dare to wreck #7: Mishandelingen en een hartritmestoornis
Dare to wreck #6: Herfsttaferelen, dromenvangers en vierletterwoordengekte
Dare to wreck #5: Schapen en slingers
Dare to wreck #4: Papier eten, nagellakconfetti en What’s in my bag
Dare to wreck #3: Papiergolf en tekenen met glitterlijm
Dare to wreck #2: Schoolfoto’s met snorren, gefeliciflapstaart en mega melig
Dare to wreck #1: Kindertekeningen en schrijven met aardappel

Wat vond jij de allerleukste opdracht uit de Dare to wreck-serie?


Creativity is allowing yourself to make mistakes,
art is knowing which ones to keep – Scott Adams

16 thoughts on “Dare to wreck #10: Vingerafdrukken van een beautyblogger

  1. Hahah dit zijn altijd zo een leuke artikelen! Jammer, dat het stopt!
    Ik vind je borduursel juist heel mooi, ik was echt onder de indruk! Oké misschien klopte de verhoudingen niet helemaal, maar dit was echt al goed!
    Eline onlangs geplaatst…Netflix favorietenMy Profile

  2. Whaah ik ben nog steeds addicted met mijn WTJ, hoewel hij al een jaar of 2 in de kast ligt te rotten (misschien wel letterlijk), maar als ik zulke artikels zie dan gaat het weer een beetje kriebelen. Ik kwam trouwens via de winactie op je blog en iets herkende ik, geen idee wat maar toen zag ik ineens dat het jouw blog was! Ik heb je blijkbaar na de meeting in November niet eens gevolgd, maar nu wel jeej!
    Romy onlangs geplaatst…Vlog #15 // Dino spel & broek struggles!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge