Recept: Mangocheesecake

Mangocheesecake

Yes, meivakantie: tijd om te bakken dus! Terwijl bij de helft van Nederland het water al in de mond loopt bij het denken aan cheesecake, dacht ik dat ik er nooit van hield. Niet dat ik het vaak had gegeten, maar die keren dat ik het wel at vond ik nou niet zo bijzonder. Maar ze zeggen altijd dat alles het lekkerst is als je het zelf maakt, en dat blijkt maar weer eens. Want dit is lekker! (Wel machtig.) Ik nam een standaardrecept van 24kitchen, gooide daar mijn lievelingsfruit doorheen en voilà, deze mangocheesecake was geboren. En vanaf nu zeg ik dus nóóit meer dat ik geen cheesecake lust.

De ingrediënten (voor een taartvorm van 26 cm met heeel veel stukjes, want hij is heel machtig)
– 250g volkorenkoekjes
– 125g roomboter + extra om in te vetten
– 900 g monchou
– 300g suiker
– 2tl vanille-essence
– 125g crème fraîche
– 5 vrije uitloopeieren (biologisch is nog beter)
– 40g bloem
– 200g witte chocolade
– 1 mango (zo rijp mogelijk) + evt. nog een halve voor de garnering

Zo maak je ‘m
1. Vet de springvorm in met wat boter en verkruimel de koekjes. Ze zeggen altijd dat je dat met een plastic zakje en een deegroller moet doen of zo, maar dan overleeft het zakje het meestal niet, dus ik doe het altijd in zo’n bakje van de staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en roer de koekkruimels erdoorheen. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm even in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius.
3. Mix de monchou, suiker, vanille-essence, crème fraîche en eieren door elkaar in een grote beslagkom. Smelt de witte chocolade au bain-marie (= in een kom boven kokend water). Roer de witte chocolade en de bloem door het kaasmengsel heen.
4. Schil de mango, snijd deze in stukjes en maak er een soort mangopapje van in de blender. Als hij dan nog niet zo glad is, kun je er een heel klein beetje water bij schenken, maar zorg dat het niet te dun wordt! Je kunt nu óf eerst het beslag in de springvorm doen en dan de mango er met een satéprikkertje doorheen roeren (als je geluk hebt krijg je dan een soort marmereffect, anders… niet) óf de mango gewoon door het mengsel mixen en dit dan in de springvorm gieten.
5. Zet de taart 2 uur in de oven. Hij is nog wat ‘blubberig’, maar als het goed is is ie dan klaar. (Ik vertrouwde het niet helemaal, maar na een extra kwartier was ie nog steeds hetzelfde.) Er schijnen verschillende manieren te zijn om hem niet te laten scheuren, maar die hielpen helaas niet bij mij. Ach ja, de smaak wordt er niet minder op. :)
6. Als je nog extra mango hebt voor de garnering, snijd die dan eerst in partjes en dan door de helft en maak er een soort zonnetje van. Dan is ie helemaal het zonnetje in huis!

Houd jij van cheesecake?

MangocheesecakeExcusez-moi pour de slechte foto’s…

10 thoughts on “Recept: Mangocheesecake

  1. Ondanks dat het nog geen zeven uur is, moet ik zeggen dat ik wel zin heb in een stukje haha! Moet bekennen dat ik nog niet cheesecake gegeten heb, hoe slecht is dat, maar uiteraard zeg ik geen nee tegen een stukje, mocht je toevallig in Maastricht zijn en je taart bij hebben haha;p
    Celeste onlangs geplaatst…De allerbeste student ooitMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge