100 happy days of Maaike – Dag 1 t/m 20

100 happy days of Maaike dag 1 t/m 20

Vorig jaar hield ik lange tijd een ‘dankbaarheidsboekje’ bij, waarin ik gewoon elke avond een lijstje maken met dingen waar ik die dag blij van werd. Op een gegeven moment stopte ik daarmee, maar ergens mis ik dat wel. Daar komt bij dat ik meer foto’s wil maken én meer met Instagram wilde doen. En dus begon ik een 100 happy days of Maaike-projectje, waarvoor ik elke dag een foto plaats van iets wat me blij maakt. Dus terwijl ik mijn blog een langzame dood liet sterven, was ik de afgelopen weken wél heel actief op Instagram. En voor degenen die me daar niet volgen, leek het me wel leuk om hier ook vijf keer een overzichtje te maken. Of gewoon voor als je even een dosis blijheid wilt, natuurlijk. Dit waren de eerste 20 dagen! (die overigens verspreid zijn over 22 dagen, want de andere 2 had ik geen tijd/zin)

Collage1tm4Dag 1 – 1 februari: Ik was de hele middag thuis, wat een mooie gelegenheid was om m’n kamer weer eens op te ruimen na een paar maanden verslonzing. Ik maakte ‘m ook meteen wat leuker: ik hing deze fotolijstjes op die ik van mijn zusje voor m’n verjaardag kreeg. Ja, ooit wordt mijn kamer wel leuk. :)

Dag 2 – 2 februari: Dit boek zorgde ervoor dat ik niet naar de sportschool ging. Het vervolg één van de allerbeste boeken ooit (Voor jou) las ik in twee dagen uit. Recensie volgt nog! (Mét ‘Shut up I’m reading’-mok; niet dat iemand me in Amsterdam kan storen, maar toch.)

Dag 3 – 3 februari: Een vrije dag was een perfecte gelegenheid om lekker te knutselen, en dus ging ik kaarten maken. Die dingen die je kunt versturen, dus. Oh ja, en ik filmde het ook maar meteen.

Dag 4 – 4 februari: Minst productieve dag in tijden, maar ook dat is weleens fijn. Ik heb het grootste deel van de dag in bed liggen lezen of op bed filmpjes zitten bewerken.

Collage5tm8

Dag 5 – 5 februari: Warme truien-dag! Verwarming uit, trui aan. Nou heb ik de verwarming sowieso nooit aan, maar ik deed toch maar voor spek en bonen mee. Warme truien zijn fijn, vooral als ze veel te lange mouwen hebben. <3

Dag 6 – 6 februari: Ik had de hele ochtend geen Wi-Fi, dus dook ik maar weer eens in het Blogboek. Ik vind niet alle tips even nuttig, maar het laat je wel nadenken over je blog en zo, en er staan fijne visies in.

Dag 7 – 7 februari: Ik roep altijd wel heel hard dat de winter absoluut mijn favoriete seizoen is – en dat is ook zo – maar stiekem vind ik lenteachtig weer toch ook wel fijn. Niet al te warm, maar toch een zonnetje; daar word je toch spontaan vrolijk van? 

Dag 8 – 8 februari: Beetje moe, dus lekker in bed liggen en mijn schamele verzameling vegan kookboeken raadplegen voor wat inspiratie voor mijn weekboodschappen. En ja, daar word ik dus blij van.

Collage9tm12Dag 9 – 9 februari: Ik had de eerste les van een extra vak dat ik ga volgen, Creatief Schrijven. Ik houd van luisteren naar mensen die over boeken praten.

Dag 10 – 10 februari:  Wederom vrij  – het begint bijna eentonig te worden. Gelukkig had ik iets heel gezelligs: ik had namelijk met Vivian afgesproken. Was superleuk! 

Dag 11 – 12 februari: Ik maakte (zonder recept) vegan appel-kaneelmuffins en ze waren lekker! Recept komt nog online. :)

Dag 12 – 13 februari: Het paste niet helemaal (helemaal niet) in een vierkante foto, maar ik heb hier dus schaatsen aan mijn voeten. Yay! Schaatsen is de enige vorm van beweging waar ik echt ontzéttend blij van word. :D (Inclusief vloekende trui en handschoenen uiteraard. ;))

Collage13tm16

Dag 13 – 14 februari: Op Valentijnsdag ging ik naar de boekpresentatie van Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld: de eerste boekpresentatie ooit waar ik vanaf mijn ouders met de bus heen kon, haha. Interessante paneldiscussie, leuk Skype-interview, gezellige mensen en oh ja, OREO’S.
Bonusfoto: SNEEUW!

Dag 14 – 15 februari: Ik heb geen idee hoe het kwam, maar ik had ineens zo veel inspiratie! Voor teksten en blogs en projectjes en weet ik het allemaal. Ik heb er achteraf alleen maar heel weinig mee gedaan, haha. Maar de ideeën zijn er nog steeds!

Dag 15 – 16 februari: Mijn ouders vonden hun oude LP’s terug op zolder en daarvan heb ik er een paar meegenomen naar Amsterdam. Ben dus al de hele week aan het luisteren wat mijn ouders vroeger ook luisterden. :) (en het is leuk!)

Dag 16 – 17 februari: Heel, heel, heel luie dag, maar het was wel weer waar je vrolijk van werd – of nou ja, ik word niet zozeer vrolijk van de zon, maar vooral van hoe vrolijk andere mensen ervan worden.

Collage17tm20

Dag 17 – 18 februari:  Ja ja, alles wordt steeds digitaler en zo, maar een tekst die jij geschreven hebt in een magazine zien staan is nog steeds tienduizend keer leuker dan een stukje op internet. Ik bedoel, voor dat stukje op internet zorg ik zelf wel een paar keer per week, haha. Dit is dus één van de stukken die ik nog tijdens mijn stage schreef voor Folia (het blad van de UvA en HvA).

Dag 18 – 20 februari:  4 weken vegan en er kwam bezoek, dus ik kookte voor het eerst vegan voor andere mensen dan mezelf en mijn ouders. Witlofschuitjes, risotto met bloemkool, tagliatelle met paddenstoelen en spinazie, chocoladefudgetaart. En ook nog brood met zelfgemaakte tapenade en mini-amandelkoekjes. Koken is fijn. :) (Eten ook.)

Dag 19 – 21 februari: Ik haalde papa dus over om nog een keer te gaan schaatsen in Nijmegen. :D Dit keer niet per ongeluk tijdens het familieschaatsen, maar gewoon tijdens het ‘norenuurtje’ (dat overigens 2 uur duurde). Ging iets minder goed, maar was alsnog leuk!

Dag 20 – 22 februari: In de vierde klas van de middelbare school  droeg ik vrijwel elke dag een hoedje. Op een gegeven moment stopte ik ermee. Maar af en toe pik ik er nog wel eens een mijn collectie, want ik vind hoedjes nog steeds heel tof.

 

Oh ja, en hier kun je mijn projectje dus volgen. Ook voor als je geïnteresseerd bent in foto’s van vegan eten met een heleboel hashtags. :) En foto’s met lekker veel tekst, want daar houd ik van.

Hoe Instagram-verslaafd ben jij?

Liefs2

 

 

 

 

19 thoughts on “100 happy days of Maaike – Dag 1 t/m 20

 1. Wat een heerlijke post, de vrolijkheid spat eraf! Ik ben momenteel een grattitude journal aan het bijhouden in mijn bulletjournal! Wat eigenlijk hetzelfde is, maar op een andere manier. Ik heb ook een dagelijks foto project, wat natuurlijk vaak overeenkomt met de leuke dingen. Dus eigenlijk doe ik dit ook haha :)
  Veerlez onlangs geplaatst…Extra geld verdienen via internetMy Profile

  1. Haha, om eerlijk te zijn, vind ik minstens 4 dagen per week vrij (en dus drie halve dagen school) best wel… saai worden. Ik weet niet, het voelt zo nutteloos of zo. Maar je kunt natuurlijk wel leuke dingen doen. :)

  1. Ja, is het zeker! Ik vind het in ieder geval heel leuk om telkens weer te proberen een leuke foto te maken. Komt ook goed uit nu ik een scrapbook wil gaan maken!

 2. Ik vind een blogje met af en toe een samenvatting van een berg vrolijke, mooie, zonnige instagram foto’s wel meer dan genoeg, hoef er niet nog een verslaving bij, dus laat instagram voor wat het is :)
  Daan onlangs geplaatst…BlokkenMy Profile

 3. Ik heb nog steeds geen Instagram-account. Al zou het waarschijnlijk wel een verslavend effect op me hebben mocht ik daar ooit verandering in brengen. Ik hou wel nog steeds een geluksboekje bij. Op die manier valt het nog meer op dat er zelfs op een slechte dag toch nog steeds mooie geluksmomentjes te vinden zijn.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #64My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge