Hoe het met mijn goede voornemens gaat

goede-voornemens

Gisteren was het 1 april en dat betekent dat er alweer een kwart van 2015 voorbij is. Excusez-moi voor het enorme cliché, maar ik moet het toch even kwijt: waarom gaat de tijd zo snel?! Het voelt wel alsof ik mijn 10 goede voornemens gisteren maakte. Of nou ja, ik overdrijf; eergisteren dan. Afijn, aangezien ik me voor had genomen om mijn goede voornemens dit jaar niet uit het oog te verliezen, leek het me wel leuk om even een soort update te schrijven! (En wie weet is dit ook weer extra motivatie. Want die heb ik zo te zien wel nodig.)

Persoonlijk
Reading challenge: 60 boeken lezen
Deze hoorde niet echt bij de 10 voornemens, maar toch maar even een update: ik heb nu 16/60 boeken gelezen (en ben in mijn 17e bezig). Goodreads geeft aan dat ik 2 books ahead of schedule ben; yes! Voor de geïnteresseerden: je kunt daar ook vinden welke boeken ik tot nu toe las.

Uit mijn comfortzone stappen
Dit is niet voor niets het allerbovenste punt op mijn lijstje; het was (en is) ook mijn voornaamste prioriteit. En ik merk ook wel dat ik vaker tegen mezelf zeg: ach, waarom ook niet? Ik denk dat ik altijd wel een introvert iemand blijf die nadenkt voor ze iets doet, maar met die instelling ben ik op zich al heel blij. Ik heb dit jaar dan ook al heel wat leuke dingen meegemaakt: toffe bloggerevents en zelf een bloggers high tea organiseren, maar ook bij bijvoorbeeld het skiën aan het begin van het jaar kwam die instelling goed van pas. Oké, ik heb nog een laaange weg te gaan, maar die omgeving buiten mijn comfortzone is helemaal zo slecht nog niet!

Minder uitstellen
Ik ben nog steeds een absolute ramp met mail (en social media, reacties op mijn blog etc.) beantwoorden, maar dat zal altijd blijven. (Ha, goede instelling, hè?) En blogposts schrijven stel ik meestal ook nog wel uit, wat best vreemd is, omdat ik weet dat ik het leuk vind. Maar over het algemeen, als ik naar schoolwerk kijk en zo, doe ik het allemaal wel redelijk op tijd. :)

Schrijven
Qua bloggen is dit wel gelukt: er kwamen per week gemiddeld meer blogposts dan vorig jaar en in februari blogde ik zelfs elke dag. Van schrijven mijn bijbaan maken lijkt op het moment echter nog tamelijk onbereikbaar (op mijn blogs voor 7Days na dan). Ook met mijn verhaal gaat het wat minder goed, maar ik heb mezelf beloofd daar na mijn tentamens (dus na volgende week) weer actief mee bezig te gaan!

Gezond leven
Oké, ik sport nog steeds niet, maar ik vind dat uur fietsen per dag eigenlijk al wel genoeg. Ik doe immers ook nog boodschappen, en aangezien ik altijd zo’n 4 keer de hele winkel doorloop omdat ik mijn boodschappenlijstjes niet in goede volgorde maak, kost dat ook nogal wat energie. (Ja, het leven is vermoeiend.) Ter compensatie sta ik mezelf in het weekend meestal dan ook wat extra chocola toe. Maar doordeweeks eet ik wel gezond, hoor. Meestal.

Minstens 10 dingen van mijn bucket list doen
Volgens mij is ‘meedoen aan Zwerfboekendag’ het enige wat ik tot nu toe heb gedaan… Dat was overigens wel heel erg leuk; ik liet mijn boek achter in het tramhokje, ben heel benieuwd wie hem gevonden heeft! Ik had er wel een briefje in gestopt, maar niet met contactgegevens of zo. Maar goed, de boodschap is duidelijk: ook hierbij loop ik een beetje achter op schema. (Waarom schrijf ik dit artikel eigenlijk? Het is niet alsof ik trots kan zijn op mezelf of zo, haha.)

Blog
Nog meer uitzoeken waar ik heen wil met mijn blog (en daar ook heen gaan)
Jaaa, eindelijk één die echt lukt! Ik ben de afgelopen tijd over het algemeen heel blij met mijn blog: het is een mix van columns, lijstjes, mindstyle, recensies en recepten die me zelf eigenlijk best wel bevalt. Geen idee of jullie die mix ook goed vinden, maar hé, het voornemen ging over mij. ;) Want bloggen blijft alleen leuk als je zelf weet wat je wil!

Minder focussen op de cijfers, maar wél de bezoekersaantallen zien groeien
Oh, deze is eigenlijk ook best wel gelukt. Of nou ja, in ieder geval het minder focussen op de cijfertjes: ik open Google Analytics nauwelijks meer. Nu is dat misschien ook niet helemaal de bedoeling, maar het maakt het bloggen wel veel leuker, omdat het nu meer draait om het schrijven zelf en de lieve reacties. (Over die bezoekersaantallen zullen we het verder maar niet hebben, goed? Er is een reden dat ik mijn Google Analytics niet durf te openen, haha. Hoewel maart relatief best goed was!)

Samenwerken met andere bloggers
Nog een punt dat lukt! Contact met andere bloggers is gewoon heel erg leuk en ook deze maanden heb ik weer een aantal toffe bloggers mogen ontmoeten. Ik heb weliswaar niet heel veel daadwerkelijk samengewerkt, maar ik heb natuurlijk wel de eerdergenoemde bloggers high tea georganiseerd, een aantal keer met bloggers afgesproken en bovendien komt er hoogstwaarschijnlijk binnenkort weer een nieuw project met andere bloggers. Dat contact is misschien wel het leukste aan het bloggen!

Meer vooruit schrijven
Ennn hier gaat het weer mis. Hoe je het ook wendt of keert, ik ben gewoon niet iemand die vooruit schrijft. Op het moment van typen is het niet voor niets 23:14 op woensdagavond. Ik denk dat ik dit dan ook maar moet opgeven, hoe leuk het ook klinkt.

Meer interviewen
Eh, nee, helaas. Toch jammer dat de laatste dan net niet gelukt is, haha. Maar ik wil hier eigenlijk nog steeds wel wat mee doen!

Had jij goede voornemens? En zo ja: hoe gaat het daarmee?

8 thoughts on “Hoe het met mijn goede voornemens gaat

  1. Mijn voornemens waren met name boekgerelateerd en die gaan redelijk oké. Het schrijven elke dag is wel een beetje een ramp, maar aan de andere kant heb ik dan wel weer een inzending voor Write Now! geschreven en ik vind dat dat wel weer compenseert (en overigens ook echt ingestuurd :P ) !

  2. En op deze manier kun je je voornemens altijd nog even terug lezen als je denkt; wat wilde ik ook alweer?!
    60 boeken lezen, het is nogal niet wat joh. Hoop dat het je lukt! Ik vind lezen wel heel fijn maar vaak met 2 kids om me heen kom ik er weinig aan toe.

  3. Wat leuk om te zien hoe jij met je gestelde doelen gaat zeg :-) Dat lezen gaat echt super zeg en wat goed dat je alweer met je 17e boek bezig bent, daar kan ik dus echt een voorbeeld aan nemen haha ;-) Mijn doelen gaan op zich ook wel goed, ik probeer elke dag iets kleins te doen om zo dichterbij het uiteindelijke doel te komen. Maar ook ik val terug in oude patroon hoor: is meestal gebruikelijk, maar niet opgeven is het belangrijkste hierin hihi. ;-) X
    Deisy onlangs geplaatst…Dit is waarom ik gek ben op mijn vriendMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge