Koop ook een hometrainer

Hometrainer kopen, waar let je op bij jouw aankoop?

Waarom zou je lid worden van een sportschool of fitnesscentrum als je ook gewoon lekker thuis kunt trainen? Thuis fitnessen op een hometrainer is niet alleen voordeliger, maar dit bespaart je ook een hoop tijd. Je hoeft namelijk niet meer naar de sportclub te gaan en krijgt ook niet te maken met wachttijden en dergelijke. Verder is het fijn dat je door thuis een hometrainer te gebruiken, veel meer privacy hebt. Maar waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een geschikte hometrainer om thuis aan je conditie te werken of om te revalideren? In dit blog zetten we de belangrijkste focuspunten op een rij. Onze checklist gaat je helpen om snel een uitstekende hometrainer te vinden, die kwalitatief goed is en een scherpe prijs heeft. Alvast veel trainingsplezier toegewenst!

Stel je trainingsdoel vast

Er zijn hometrainers die bedoeld zijn om aan je conditie te werken, maar ook apparaten die voornamelijk gericht zijn op spiergroei. En natuurlijk kun je ook gaan voor een hometrainer die beide functies combineert. Belangrijk voor het maken van de juiste keuze is daarom om je trainingsdoel of je trainingsdoelen goed helder te hebben. Zo weet je zeker dat je de juiste aankoop doet in jouw zoektocht naar de ideale hometrainer.

Welke weerstandsniveaus zijn er beschikbaar?

Een ander belangrijk punt van aandacht bij het beslissen welke hometrainer geschikt is, zijn de weerstandsniveaus van de hometrainer. Hoe groter het aantal weerstandsniveaus, hoe spannender en uitdagender je jouw trainingen vormt kunt geven. Door te kiezen voor een hometrainer met meer programma’s en weerstandsniveaus, kun je variĆ«ren qua trainingen en je conditie of spiermassa op een veilige en efficiĆ«nte manier opbouwen. Een nadeel van meer geavanceerde hometrainer met meerdere trainingsmogelijkheden is natuurlijk wel dat je hiervoor meer moet betalen. Maar daar krijg je wel een hoop voor terug.

Het vliegwiel als aandachtspunt

Let verder op de zwaarte van het vliegwiel van de hometrainer. Het gewicht van het vliegwiel bepaalt hoe soepel de hometrainer werkt. In het algemeen geldt dat hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler de hometrainer trapt.

Je lichaamslengte is ook bepalend

Elke hometrainer heeft een maximale lichaamslengte. Ben je relatief lang of juist klein, dan moet je de specificaties op dit vlak goed in de gaten houden. Het zou namelijk zonde zijn als je een te kleine hometrainer koopt, waar je niet lekker op kunt trainen.

Het totale gewicht en de omvang van de hometrainer

Hometrainers kunnen behoorlijk van elkaar verschillen qua gewicht en formaat. Belangrijk is natuurlijk dat je je hometrainer wel goed je woning in moet kunnen krijgen, zeker als je het apparaat op zolder neer wilt zetten. De omvang en het gewicht van de hometrainer moeten zich hier wel voor lenen. Verder is het natuurlijk ook fijn als je je hometrainer gemakkelijk kunt verplaatsen. Met een grote, zware of logge hometrainer is dat een stuk lastiger dan met een lichtere uitvoering.

Instap en zithouding van de hometrainer

Niet elke hometrainer heeft een even comfortabele instap. Gebruik je de hometrainer bijvoorbeeld voor een revalidatietraject, dan is een uiterst en probleemloze instap van groot belang. Maar ook normale duurtrainingen is het uiteraard fijn alscje gemakkelijk en zonder je benen te breken op de hometrainer plaats kunt nemen. Verder moet je op de zithouding letten. Als je telkens gebogen je trainingen moet doen of het zadel hard is, kun je niet comfortabel fitnessen en zelfs blessures oplopen. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

De prijs die je voor een hometrainer over hebt

Tot slot is de prijs van de hometrainer iets om op te letten. Goedkoop is meestal duurkoop, dus laat je niet primair door de prijs leiden! Wel kun je kritisch modellen vergelijken die aan jouw wensen en eisen voldoen. En dan op basis van de voordeligste prijs een beslissing nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *