WIN: Wij leugenaars – E. Lockhart

win wij leugenaars

Het is alweer een tijdje geleden, maar misschien herinneren jullie je nog dat ik begin juli naar de Zomer Books, Blogs & Borrel ging. De goodiebag zat vol leuke/mooie boeken, waaronder een exemplaar dat mysterieus ingepakt zat in zilveren crèpepapier met een mooi rood lintje. Eerst dacht ik dat het een blind book date was, maar toen zag ik dat er een kaartje aan hing. ‘Wij zijn Sinclairs.’ En ja, toen wist ik natuurlijk was het was: het YA-boek We were liars dat ik eerder al recenseerde voor mijn blog, maar dan in het Nederlands. En omdat ik het boek geen twee keer hoef te hebben, ga ik één van jullie er blij mee maken. Wil jij Wij leugenaars winnen? Lees snel verder om te zien hoe je kans kunt maken!

Hier gaat het boek over
Hoewel veel mensen niets willen zeggen over de inhoud van dit boek, want ‘je moet het gewoon lezen’, vind ik dat ik best een heel klein beetje los kan laten. (Mocht je niets willen weten, sla deze alinea dan maar gewoon over. En de rest van de recensie ook.) De ik-persoon is Cadence, die elk jaar naar Beechwood Island gaat. Dat is het privé-eiland van de familie Sinclair, een rijke familie die zich voordoet als ‘perfect’. Samen met haar tantes, nichtjes en neefjes brengt ze daar de zomer door – vooral met Johnny, Mirren en Gat trekt ze veel op. Maar in de zomer dat ze 15 zijn krijgt Cadence een heftig ongeluk, waardoor ze alles vergeet wat er in die zomer is gebeurd. En wanneer ze twee zomers later terugkomt, lijkt iedereen een groot geheim voor haar achter te houden…

Dit is trouwens de officiële omschrijving:win wij leugenaars

Wat ik ervan vond
Mijn uitgebreide mening kun je natuurlijk lezen in mijn recensie, maar ik zal het hier nog even kort samenvatten. In eerste instantie vond ik het nogal tegenvallen; in plaats van spannend en mysterieus vond ik het vooral erg vaag. Wel leuk, maar niet bijzonder.
En toen kwam het einde. Het einde is alles wat een goed einde hoort te hebben. Raadselachtig, onvoorspelbaar en vooral mindblowing. Pure perfectie. En dáárom moet je dit boek dit lezen. Oké, en om de fijne schrijfstijl – ervan uitgaande dat het goed vertaald is.

Zo maak je kans om te winnen!
Want ja, dáár komen jullie natuurlijk voor, haha. Kans maken is helemaal niet moeilijk! Dit moet je doen:
1. Laat in een reactie achter welk boek jij vindt dat het heftigste/meest mindblowing/mooiste/meest romantische einde OOIT heeft. Wel zonder spoilers graag, want ik wil al die boeken dus gaan lezen, haha.
2. En, zoals altijd: volg Muy Maaike op Bloglovin’ (en zet in die een reactie ook even je Bloglovin’-naam).

Verder zou ik natuurlijk heel lief vinden als je Muy Maaike zou liken op Facebookabonneren op YouTube of dit zou delen op Twitter, maar dat hoeft allemaal niet per se. De Fontein Jeugd zit trouwens ook op Facebook en Twitter!

Je kunt meedoen t/m 5 oktober. Daarna kies ik zo snel mogelijk een winnaar uit (zorg dus ook voor een geldig mailadres bij je reactie!).

Dus: wat is het boek met het beste einde ooit volgens jou?

 

21 thoughts on “WIN: Wij leugenaars – E. Lockhart

 1. Super leuk dat je dit boek weggeeft! Ik ben er al een hele tijd benieuwd naar, en dit zou de perfecte gelegenheid zijn om het te gaan lezen. Ik vind het wel een moeilijke vraag hoor welk boek een heftig/mooi/… einde heeft… Ik moet meteen aan Me Before You denken, maar ook aan deel 3 van de Academicus Vampyrus serie en vast nog veel meer boeken maar ik weet het niet meer! Ik volg je al op Bloglovin’ :D
  Marjolein onlangs geplaatst…Herfst Shoplog (Stockholm en Groningen)My Profile

 2. Mag het ook een boek zijn met een verrassend tegenvallend einde? Dan ga ik namelijk voor het laatste deel van Fallen. Heerlijke serie vond ik het, spannend ook, met een mooie onverwachte ontknoping, maar het echte einde, dat vond ik wel zo ontzettend tegenvallen… Ik vond het zo’n domper dat het na vier boeken zo eindigde. Maar goed, verrassend was het in ieder geval wel.
  Ik hoop dat ik je nu niet al te veel ontmoedigd heb, want alles voor het laatste hoofdstuk van het laatste boek vond ik zeker het lezen waard.

  Ik volg je al op bloglovin, daar heet ik ook Jenn. Bij andere bloggers heb ik wel eens te horen gekregen dat ik niet zichtbaar ben als volger, en bij sommigen weer wel. Geen idee hoe dat komt, maar als ik bij jou ook niet zichtbaar ben en als het nodig is kan ik je een screenshot sturen.
  Jenn onlangs geplaatst…Waarom ik geen ‘echte’ blogger benMy Profile

 3. Zo leuk dat je Wij leugenaars weggeeft!
  Ik heb zoveel boeken gelezen, en daarom heb ik er ook twee met een speciaal einde.
  Bij het einde van Samensmelting moest ik zo hard huilen, en ik voelde me de hele dag nog verdrietig.
  Toen ik Stad van Beenderen las vond ik het einde heel vreemd en onverwachts, maar toen ik de andere boeken van de serie las werd alles duidelijk.
  Mijn naam op bloglovin is Quinty (denk ik) en ik volg je ook op Youtube waar mijn naam hetzelfde is als in mijn email.

 4. Ik doe niet mee met de winactie want ik heb dit al gelezen, maar ik MOET even een boek delen.

  Het Bunkerdagboek / The Bunkerdiary van Kevin Brooks.

  Mijn god. Dat einde.

  Ik heb nog nooit zoiets gelezen. Ik geloof dat iedere lezer ooit dit boek moet lezen. Het moet gewoon. Wtf. Lees het, Maaike, lees het. Wtf xD

 5. Ik vind die officiële omschrijving echt leuk gevonden, maar kan me wel voorstellen dat het vaag gaat worden. Ik lees vooral waargebeurde boeken. En de laatste tijd veel over klimexpedities. Wat een bizar wereldje is dat joh, nooit geweten dat zo’n berg beklimmen zo extreem is.
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…NagelpluisMy Profile

 6. Pupil van Julie Kagawa, het einde doet je verlangen naar de opvolger Rebel die binnenkort uit komt. Ik volg je blog onder de naam Ans Stier

 7. Een heel ander genre dan een young adult (want die ken je vast allemaal al wel;) ), maar de schrijfster Jane Casey schrijft zulke goede psychologische thrillers dat ik telkens weer ontzettend verbaasd ben over de ontknoping!
  Bloglovin naam: Penny

 8. Wat een leuke winactie, ik doe mee (m’n bloglovin’-naam is ilse95). Het boek waar ik direct aan moest denken bij je vraag is Sterrenhemel van Colleen Hoover. Het einde van dat boek was zó onverwachts en vooral goed! Ik bleef echt een beetje verbouwereerd achter toen ik het boek uit had.

 9. Leuke actie, lijkt me een heel erg goed boek!
  Ik vond het einde van Gone Girl ook erg verrassend en de film met Ben Affleck is ook een aanrader:-)
  Ik volg je op bloglovin (mijn gebruikersnaam is Laure)

 10. Ik ben iemand die echt totaal niet snel verrast is door het einde van een boek. Als mensen zeggen dat er een enorme plottwist is of een mindblowing einde , dan vind ik het vaak tegenvallen. Ik ben heel benieuwd of dit boek mij wel kan verrassen!

  Een boek wat ik wel heel bijzonder vond was De donkere kamer van domokles. Wel een redelijk dik boek, maar dat vind je vast niet erg.

  Bloglovin: miss happinez

 11. Ik vond vrouwenkloosters in Venetië echt beeldschoon, ik kan me niet meteen voor de geest halen of het het einde van het boek was dat het zo mindblowing maakte. Maar het boek zoog me de geschiedenis in. Ik voelde wat zij voelden, ik was waar zij waren. Heel bijzonder en mooi!

  Ik volgde je natuurlijk al op bloglovin onder liesvan88 :-)

 12. Ik doe nog eventjes snel mee haha. Ik heb je op Facebook geliked en ik volg je op Twitter en Bloglovin’ (mijn naam is Vivian van Leeuwen daar). Het mooiste, meest emotionele einde van een boek vind ik Als ik blijf van Gayle Forman omdat hoofdpersoon Mia daarin na een aantal verschrikkelijke gebeurtenissen voor zichzelf kiest en daarmee een heel erg mooi statement maakt.
  Vivian onlangs geplaatst…K3 zoekt K3: goede feeën of geldwolven?My Profile

 13. Wat een moeilijke vraag! Ik weet niet welk boek ik het heftigste/meest mindblowing/mooiste/meest romantische einde OOIT vind hebben. Maar … ; Nacht van Inkt van Cornelia Funke vind ik een prachtig einde (zou heel graag nog meer lezen over de wereld van inkt!), Voor jou van Jojo Moyes vind ik een zeer aangrijpend einde hebben, net als TFIOS van John Green (kan niets erover zeggen vanwege spoilers), Stad van Zwaarden van Mary Hoffman vind ik een frustrerend einde hebben omdat het ook het laatste boek van de serie zou zijn, maar ik persoonlijk niet vind dat het verhaal echt afgelopen is. Tot slot De heerschappij van de Maskers (Vuur en As #1) van Sabaa Tahir (het laatste boek dat ik gelezen heb) heeft een einde dat echt maakt dat je verder wilt lezen (net als zo’n beetje alle boeken van Rick Riordan (al zijn boeken lezen!!!)). Niet echt een eenduidig antwoord, en morgen kom ik vast weer op andere titels die ook aan verschillende soorten eindes voldoen, maar dit waren sowieso favorieten. Bloglovin’ (en twitter) onder TurtleBookwurm.

  1. Het meest verrassende en onverwachte einde is denk ik van Samensmelting van Veronica Roth, als je het leest (of gelezen hebt) weet je wel wat ik bedoel.

 14. Laatst las ik het boek Gebroken van Jennefer Mellink, een heel makkelijk boek om te lezen. Het gaat over een meisje wat ontvoert is. De laatste bladzijde heb ik gelezen met volgens mij maar ‘wtf’ te zeggen. Hahah het had een heel bijzonder eind!
  Roos onlangs geplaatst…reinigings productenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge