Bloggers, taart en thee bij mijn bloggers high tea

bloggers-high-tea

Uiteraard bedacht ik pas dat het wel leuk zou zijn om een groepsfoto te maken toen er al 3 mensen weg waren. Wel op de foto, v.l.n.r: Judith, Celeste, Audrey, Marieke, Lisa, ik, Anniek – Niet op de foto: Hester, Marlot en Eveline.

Al ruim een half jaar geleden bedacht ik dat het eigenlijk wel leuk zou zijn om een paar toffe bloggers uit te nodigen voor een high tea. Ik dacht eigenlijk nooit dat ik dat idee écht zou gaan uitvoeren, maar het is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen, dus stuurde ik begin dit jaar maar eens een mailtje naar een aantal medebloggers wiens blog ik met veel plezier volg. En het werd heel goed ontvangen, dus zo kwam het dat er gisteren 9 bloggers een halve wereldreis naar het huis van mijn ouders maakten voor thee, taart en heel veel gezelligheid. Even een kort verslagje!

Er moest uiteraard wel wat voorbereid worden, dus dook ik zaterdag al een paar uur de keuken in om van alles te bakken (met mama, waarvoor bedankt!). Het is altijd veel te veel, maar hé, je moet wel een beetje de keuze hebben. Uiteindelijk stond dus de hele tafel vol eten, en met enig geprop stonden er ook 10 stoelen omheen. (Soms is mijn huis echt te klein.) Ik was zaterdag trouwens ook nog even bang dat er een griepje aan zat te komen, maar dat heb ik succesvol tegen weten te houden. Ik had me immers niet voor niets op deze dag zitten verheugen (én een paar uur in de keuken gestaan, ook niet onbelangrijk).

Ik zeg trouwens wel heel leuk ‘bloggers high tea’, maar op verzoek had ik de begintijd naar het eind van de ochtend/begin van de middag verplaatst. Het was dus meer een soort lange (en zoete) lunch, haha. Vanaf 11 uur kwam iedereen zo’n beetje binnendruppelen en om 1 uur waren we dan eindelijk compleet. Ik ontdekte trouwens ook al vrij snel dat er mensen zijn die géén thee lusten. Ik bedoel, hoe dan? Het is gewoon water. Met een smaakje. En het is lekker. Ik kan me echt geen leven zonder thee voorstellen. Maar oké, dat terzijde.

En tja, wat kan ik zeggen? Bloggers ontmoeten is gewoon leuk. Zeker als je een beetje hetzelfde soort blogs hebt, in dit geval dus persoonlijke blogs, dan heb je toch een beetje dezelfde interesses of zo. Een groot deel van het gezelschap had ik al wel eens gezien, maar niet iedereen. In het begin is soms wel enigszins awkward als je elkaar niet kent, maar als snel kletst iedereen over van alles en nog wat. Van bloggen tot boeken en spelletjes en WC-papier en blauw met zwarte (dan wel wit met goude) (maar hij is echt blauw met zwart hoor, jongens) jurken. Zoals ik al zei: van alles en nog wat.
En eten, natuurlijk. Zoals gezegd stond de tafel vol met veel te veel dingen, maar goed, het was allemaal wél heel lekker (al zeg ik het zelf, haha). Volgens mij was iedereen het meest enthousiast over de Oreocupcakes, dus op verzoek komt dat recept zo snel mogelijk online. :) (Mocht iemand ook het recept van één van de andere dingen willen weten, vraag het vooral!)

Om 4 uur vertrokken de laatsten. Het moge duidelijk zijn: de gouden combinatie van bloggers en eten heeft zich maar weer eens bewezen. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar! Wel met spelletjes dan, want ik ben nu toch wel heel benieuwd geworden naar ticket to ride. Alleen dan zal ik niet meer iedereen een halve wereldreis laten maken. ;) Maar ik vond het echt heel tof dat iedereen stad en land afreisde om erbij te zijn, en als jullie dit lezen: bedankt voor de gezellige middag, het was een geweldig begin van maart! :)

Ik heb niet echt foto’s van de middag zelf (waarom vergeet ik dat altijd?), maar heb wel het merendeel van het eten op de foto gezet, dus daar moeten jullie het maar mee doen:

sconesScones

sandwichesSandwiches

high teaChocolate chip cookies met rozijnen, en op de achtergrond appelsleetjes (met dank aan Hester voor die geweldige naam)

Oreo cupcakesDe beroemde Oreocupcakes (op de foto niet in het meervoud) (oh, en ik maakte ook nog sinaasappelbrownies, maar die kreeg ik echt niet fatsoenlijk op de foto)

wrapsWraps met kruidenkaas, zongedroogde tomaatjes en walnoten

quicheSpinaziequiche (niet fotogeniek, wel lekker)carrot cakeCarrot cake

Heb jij weleens een high tea georganiseerd?

Where there’s tea, there’s
hope – 
Arthur Wing Pinero

25 thoughts on “Bloggers, taart en thee bij mijn bloggers high tea

 1. Superleuk om de foto’s terug te zien Maaike, en ze zien er hartstikke goed uit hoor ;) Ik vond het ook echt supergezellig, en inderdaad, heerlijk om te praten met mensen die je snappen als je het over allerlei inside blogtechniekjes hebt :) Zeker voor herhaling vatbaar, en mét spelletjes! Liefs Anniek
  Anniek onlangs geplaatst…Join My Life #53My Profile

 2. Wat leuk zeg meis: het geluk is van al jullie gezicht af te lezen, echt heel mooi om te zien <3 ! En dat eten: wauw meis je hebt lekker uitgepakt en die andere meiden zijn echt ontzettend verwend. Goed bezig hoor, word er zelf helemaal blij van ;-) X
  Deisy onlangs geplaatst…Hoe ik ben begonnen met bloggenMy Profile

 3. Jammer, de groepsfoto heb ik net gemist! Ik was pas om 18.00 thuis. Hallo, slechte verbinding tussen onze huizen!
  Ik vond het wel de moeite waard om he-le-maal naar je af te reizen. Alleen al ee oreocupcakes maakten alles goed. En zei iemand… SPELLETJES? :D
  Eveline onlangs geplaatst…Gelezen in februari 2015 + TBRMy Profile

 4. Jaa zeker voor herhaling vatbaar, maar niet in deze uithoek. Haha, grapje, het was heel gezellig en lekker en superleuk dat je dit hebt georganiseerd! We doen gewoon een spelletjespicknick in de zomer en dan neem jij die cupcakes weer mee. oké? :) :)
  Lisa onlangs geplaatst…Mijn favoriete Chrome-extensiesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge