Zo haal je de zomer in huis (op regenachtige dagen)

Zo haal je de zomer in huis

Nederlandse zomers zijn raar. De ene week heb je een hittegolf; de volgende week onweer, regen en windkracht 9. We kunnen het proberen te begrijpen, maar dat is verspilde moeite. Die moeite kunnen we beter besteden aan het opvrolijken van de regenachtige dagen! Want buiten mag het dan takkieweer zijn (sorry, blijft leuk), maar dat betekent niet dat je binnen maar gewoon een beetje moet zitten kniezen. Dit zijn mijn tips om de zomer in huis te halen!

1. Flowers everywhere
Oké, het is niet echt weer om zelf bloemen te gaan plukken, maar misschien heb je ze wel in de tuin staan? Of anders knutsel je zelf even wat bloemen van crêpepapier. Close enough.

2. Alle kleuren van de regenboog
Groene broek? Check. Geel T-shirt? Check.* Regenboognagels? Check. Elke keer als je voorbij de spiegel loopt, kun je gewoon niet anders dan je lenteachtig voelen. Gewoon zélf het zonnetje in huis zijn!

* Nee oké, die heb ik allebei niet, maar het gaat om het idee.

3. Picknicken kan overal
Dus als het niet buiten kan, dan maar binnen. Haal je kleurrijkste kleed van zolder en duik de keuken in om lekkere hapjes te maken. Lampen aan, verwarming hoger en voilà: een geweldige binnenpicknick. Heeft bovendien als voordeel dat je meubels als rugleuning kunt gebruiken én niet al je spullen mee hoeft te sjouwen!

4. Kamperen ook
Ik was de vorige tip aan het schrijven en toen dacht ik: als je binnen kunt picknicken, kun je binnen óók kamperen. Maak een tent van een heleboel dekens (net als vroeger) en rooster marshmallows boven een kaars. En géén kwartier lopen naar de WC. Ik krijg er spontaan zin in!

5. Ice ice baby
Hoewel je ijs ook gewoon in de winter kunt eten (want hallo, het is lekker), zorgen ijsjes-op-een-stokje toch wel echt voor een instant zomergevoel. Fruit heb je vast al wel in huis, en als je geen vormpjes hebt gebruik je gewoon plastic bekertjes en ijsstokjes. Voor 7Days schreef ik 3 lekkere recepten!

6. Zomerse muziek
Mijn ultieme favoriet is de Picnic in the park-playlist van Spotify, maar er zijn nog veeel meer zomerse playlists te vinden. Of je stelt er gewoon zelf één samen!

7. Op vakantie met Google Streetview
Nou, dat ja. Wedden dat je op plekken komt waar je nooit in het echt zult komen?

8. Zomer in je bol boek
Je kunt natuurlijk lezen in een joggingbroek met warme chocomelk, maar je kunt óók gewoon zomerse chicklits gaan lezen. Je kunt vast wel raden welke beter zijn voor je zomergevoel. (Zomerse kookboeken werken ook.

9. Blaas bellen
Geen verdere uitleg nodig. Dat kan best binnen.

10. En als dat allemaal niet werkt…
Ga dan naar bed en droom dat het lekker weer is. Met een beetje geluk is het morgen beter.

Hoe breng jij de zomer in huis?

 

6 thoughts on “Zo haal je de zomer in huis (op regenachtige dagen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge