Zo begin je de dag met een lach!

zo-begin-je-je-dag-met-een-lach-zonsopkomst

Last van een ochtendhumeur? Met jou de helft van heel Nederland. Maar het liedje Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach bestaat toch niet voor niets? Ik ben altijd meestal vrij vrolijk ’s ochtends, dus ik dacht dat het wel een goed plan zou zijn als ik zou vertellen hoe ik ’s ochtends een lach op mijn gezicht tover. Geen liters koffie meer nodig, zo begin je de dag met een lach! Vanaf nu wil ik nooit meer chagrijnige gezichten zien ’s ochtends, beloofd? :) (Foto via Unsplash)

Ontbijt als een koning
Ik neem best wel ruim de tijd voor mijn ontbijt. En ja, ik eet elke dag hetzelfde, maar ik vind het wel lekker. In het weekend maak ik overigens wel altijd iets speciaals, bijvoorbeeld deze appeltaarthavermout. Soms heb ik zelfs al zin in het ontbijt als ik net in bed lig. Of ben ik daarin de enige?

Een dierentuin aan je voeten
Deze sokken zijn eigenlijk de aanleiding van deze hele blogpost. Ik stuurde een paar dagen elke dag een foto van mijn sokken naar Celeste (lang verhaal) en op een gegeven moment zei ze: schrijf er een blogpost over! Dat heb ik geprobeerd. Maar toen dacht ik: ‘ga ik écht een blogpost over sókken schrijven?’ Dus toen werd het dit. Maar goed, terug naar het onderwerp, sokken met dierenprint zijn dus mijn ultieme tip voor een lach in de morgen. Ik word er zo blij van om mijn sokken aan te trekken! Uiltjes, konijnen, koeien, pinguïns, zebra’s… you name it en ik heb ze in mijn kast liggen. (Niet de dieren zelf, maar de sokken dus.) Dus als je hier nog geen collectie van hebt, ren naar de Primark! (H&M en Forever21 hebben ze soms ook) Tot die tijd moet je het maar even doen met een paar foto’s van mij:

zo-begin-je-je-dag-met-een-lach-zonsopkomst

Maak je eigen anti-ochtendhumeur-playlist
Er zijn mensen die ’s ochtends absoluut geen geluid kunnen verdragen, maar ik heb altijd muziek aan als ik mijn make-up opdoe (en soms ook onder de douche). Ik blèr mee met Grease, ik lach mezelf uit om stomme dansjes voor de spiegel en mijn ochtend is al goed. Oh, en als je je muziek hard genoeg zet, word je er misschien ook nog wat wakkerder van.

Douchen verplicht
Ja, als je ’s avonds doucht kun je inderdaad 10 minuten langer uitslapen. Maar als je die 10 minuten slaap opoffert, krijg je er wel een heel fijne wakkerwordsessie voor terug! Ik kan absoluut niet wakker worden zonder douche – en nee, een plens water in m’n gezicht is niet hetzelfde. Douchen dus. Liefst met Lush.

Dit wordt een leuke dag
Ik bedenk ’s ochtends altijd even wat het leukste gaat worden van die dag. Oké, toegegeven, eerst denk ik altijd even ‘Mehh, tot 17.50 naar school’,  maar dan dwing ik mezelf om te denken: ‘En daarna kan ik lekker bloggen en oh yes ik ga aubergine eten!’ of zo. Ik hoef je niet te vertellen dat dat echt veel stimulerender is. (Let trouwens niet op mijn vreemde obsessie met aubergine.) Op dagen dat je iets leuks gaat doen ben je gewoon veel vrolijker!

Van lezen word je blij
Blogs lezen, welteverstaan. Of nou ja, van boeken lezen word je ook blij, maar als ik ’s ochtends in een boek ga lezen vergeet ik de tijd en kom ik véél te laat op school. Ervaring mee. Afijn, blogs lezen dus. Ik heb er niet elke ochtend tijd voor (een aantal bloggers zal wel merken dat ik elke ochtend hun artikelen favorite en ze dan later op de dag lees), maar ik vind het altijd wel superleuk. Als je niet blij wordt van blogs, dan volg je de verkeerde. (Nu maar hopen dat jullie niet allemaal van mijn blog vertrekken na dit inzicht, haha.)

Gewoon lachen
Een paar jaar geleden had ik een lachcursus. Ja, echt, die bestaan. We moesten allemaal belachelijke dingen doen en het was heel grappig, maar de voornaamste conclusie was dat je gewoon moet beginnen met lachen, dan komt de echte lach vanzelf wel. Nu is het misschien een béétje raar om ’s ochtends ineens in een schaterlach uit te barsten, maar een glimlachje naar jezelf in de spiegel kan geen kwaad, toch?

Niet zo lang slapen
(Als in: zet door de week je wekker ruim op tijd en slaap in het weekend een beetje uit, maar niet te lang.)

Niemand wordt er blij van om te moeten haasten ’s ochtends. Dus zet je wekker een heeel klein beetje eerder, dat scheelt al een hoop stress. En wat het weekend betreft: tja, ik kan sowieso niet echt uitslapen. Oké, ik ben (gelukkig!) niet iemand die standaard om half 7 wakker is, maar ik word om half 9 vanzelf wakker. En dat vind ik fijn, want wakker worden met het besef dat je een hele (luie) dag voor je hebt liggen is het leukste wat er is.

Extra knallen
Maar heel soms is een ochtendhumeur helemaal niet erg. (Voor jezelf dan, voor anderen wel.) Soms is het gewoon fijn om even zelfmedelijden te hebben omdat het regent en je spierpijn hebt en je nog een hele volle week voor de boeg hebt. Maar dan moet je in de middag gewoon even extra knallen. :)

Heb jij weleens een ochtendhumeur?


Lose an hour in the morning, and you will
spend all day looking for it – Richard Whately

10 thoughts on “Zo begin je de dag met een lach!

  1. Wat een geweldig artikel! Mijn dag is meteen fantastisch begonnen met die sokken collectie van je haha! Ook staan er geweldige tips tussen! ’s Avonds in bed liggen en al zin hebben in het ontbijt, ik heb precies hetzelfde, haha. En ik maar denken dat ik de enige was.
    Celeste onlangs geplaatst…The Questions of Life TagMy Profile

  2. Toen ik nog juf wilde worden en stage liep bij de kleuters, zong ik bijna iedere dag dat liedje met de kindjes. Als ik het nu hoor, word ik er stront chagrijnig van haha (terwijl ik nooit last heb van een ochtendhumeur, of nou ja.. Zelden).
    Dina onlangs geplaatst…I wish…My Profile

  3. Wat een ontzettend handige tips! Ik ben heel erg van de gewoontes als ik vroeg moet opstaan en daar hoort dus zelf thee zetten, ontbijt maken en vooral stilte bij.. helaas lukt dit niet altijd en daar kan ik best chagrijnig van worden. Daarnaast ben ik gewoon geen ochtend-mens en slaap ik het liefst uit tot 11 uur. Niet zulke goede gewoontes, maar gelukkig spring ik meestal wel meteen als mijn wekker gaat mijn bed uit (geen snooze-knop gebruikt). :D
    Judith onlangs geplaatst…Tag: The Questions of LifeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge