5 random lifehacks/tips die het leven net wat beter maken

5 random lifehacks

Af en toe schrijf ik lijstjes met tips over een bepaald onderwerp. Hoe je een high tea organiseert bijvoorbeeld, hoe je in de leesflow komt of hoe je de dag begint met een lach. Maar soms denk ik ‘oh, dit moet ik echt delen!’ en doe ik dat toch niet omdat het nergens anders bij past. Vandaar dat ik een paar van die dingen (die ik toevallig op had geschreven) heb gebundeld en vandaag alsnog met jullie deel. Ik weet niet of ik het echt lifehacks zijn, maar het zijn in ieder geval wat random tips. Hoe de hik nou écht weggaat, hoe je ’s ochtends snel wakker wordt, hoe je gratis Spotify Premium krijgt… Wie weet hebben jullie er wat aan!

Doei hik
Oké, de eerste tip is er geen voor jouzelf, want dan werkt hij helaas niet. Maar je kunt anderen er wel mee van de hik af helpen! Bij mij helpt het eerlijk gezegd nooit op water te drinken/mijn adem in te houden/etc. Maar al een hele tijd geleden kwam een collega met iets anders: ik had de hik en ze vroeg me wat ik de avond ervoor had gegeten. Ik vond die vraag nogal random, maar ging er wel over nadenken. Vervolgens vroeg ze wat ik de avond dáárvoor had gegeten, en dat wist ik helemaal niet meer. En toen was de hik weg! Best een aparte methode, maar ik denk dat dat nadenken helpt om je niet aan de hik te laten denken of zo. Ik heb het sindsdien bij drie andere mensen geprobeerd, en bij twee van hen werkte het echt! (Hoe bizar is het trouwens dat we vaak gewoon niet eens meer weten wat we eergisteren aten?)

Wakker van water
Nog een lifehack die ik niet zelf heb uitgevonden, maar die ik ooit ergens las. De ultieme tip voor als je niet goed wakker kunt worden ’s ochtends! Ik zet altijd twee wekkers, vijf minuten na elkaar, en als de laatste wekker is gegaan drink ik een paar slokjes water. Door dat water voelt je lichaam zich meteen wakker en val je niet zomaar weer in slaap na je wekker. In Amsterdam heb ik standaard een beker water naast mijn bed staan, en ik heb me nog niet één keer verslapen. Oh, en het schijnt dat je er nog productiever van wordt ook.

Note to self
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik stuur mezelf meerdere mailtjes per dag. Dingen die ik nog moet doen, blogideeën… Mijn voornemen is altijd om het in een notitieboekje of mijn agenda te schrijven, maar uiteindelijk zet ik het toch vaak in een mailtje. Dat belandt tussen alle nieuwsbrieven en vervolgens vergeet ik de inhoud helemaal. Maar… wist je dat je ook met jezelf kon WhatsAppen? Ik probeerde het laatst, en dat kan dus gewoon. Ideaal voor snelle notities! Nadeel is wel dat er altijd ‘aan het typen…’ staat…Maar ja, denken dat je een mailtje hebt maar dat van jezelf blijkt te zijn, is misschien nog wel erger, haha.

Doei puistjes
Normale vrouwen reinigen ’s avonds hun gezicht met één of andere remover en smeren hun gezicht dan in met nachtcrème of zo. Ik ga met mijn hoofd onder de kraan hangen en bepoeder mezelf dan met babypoeder. En dan ook liever te veel dan te weinig; mama merkt altijd op dat ik eruit zie als een spookje. Too much information, maar waar het dus om gaat: babypoeder helpt echt heel goed tegen puistjes en zo! Zodra ik ergens een rood plekje spot, kwak ik er meteen wat babypoeder op. Dan droogt het uit en vervolgens verdwijnt het. (Werkt ook voor eczeem, maar ik durf niet te zeggen hoe goed het werkt als je écht heel veel last van puistjes of eczeem hebt.)

Gratis Premium
Veel van jullie hebben het waarschijnlijk al, maar als je nog niet om bent: Adblock voor Google Chrome (of andere browsers) is écht onmisbaar. Zo kun je ook gratis Spotify zonder reclames luisteren! Open niet het programmaatje zelf, maar open Spotify in je browser. Adblock houdt die reclames dan tegen, dus wordt je playlist nooit meer onderbroken.

Wat is jouw beste ‘lifehack’?

 

13 thoughts on “5 random lifehacks/tips die het leven net wat beter maken

  1. Woow vooral die wakker van water vind ik een goede! En de Spotify tip deed ik blijkbaar onbewust al, haha, toch heb ik nu een maand premium genomen, omdat ik op vakantie ook wilde luisteren, dat scheelt zoveel, maar gelukkig de eerste maand gratis, dus ik ga hem gewoon op tijd opzeggen ;)
    veerlez onlangs geplaatst…GeluksmomentjesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge