Wattenwereld

Ik leef al 19 jaar in een wattenwereld. Ik weet dat dat geen echt woord is, maar ik vind het mooi en het allitereert en het illustreert ook wel een beetje de betekenis, dus ik noem het maar zo. Mijn wattenwereld lijkt een beetje op een comfort zone, met als enige grote verschil: in een comfort zone voelt alles veilig, in mijn wattenwereld ís het ook veilig. Er gaat niemand dood en dingen als drugs, vreemdgaan en aanslagen zijn dingen die alleen in boeken en films gebeuren, en soms op het journaal. Ik vind mijn wattenwereld fijn, er komt ooit een moment waarop ik eruit moet stappen.

Afgelopen donderdag ging ik voor het eerst uit. Ik weet dat dat geen big deal hoort te zijn, want ik ben 19 en student, dus ik hoor niets anders te doen. Maar ik ben niet iemand die regelmatig om half 4 ergens in een halfdonkere club staat te dansen (of nou ja, een poging doet tot dansen), dus voor mij was het dat wel. Het was één van de eerste keren dat ik uit mijn wattenwereld stapte, en wonder boven wonder vond ik het nog leuk ook. Niet dat ik alcohol dronk, of zo. Dat valt niet alleen buiten mijn wattenwereld, maar ook kilometers buiten mijn comfort zone.

Maar de grote mensenwereld zal echt niet altijd leuk zijn. Ik ben op het punt aangekomen waarop ik me eindelijk realiseer dat ik verantwoordelijkheden niet zomaar kan ontlopen en dat ik mensen niet eeuwig kan negeren omdat ik niet weet wat ik terug moet zeggen. En ook dat die dingen die alleen in films gebeuren, misschien toch ook wel in het echte leven gebeuren.

Misschien is het raar dat ik die dingen pas op mijn 19e besef. Ik weet maar al te goed hoe veilig de omgeving is waarin ik ben opgegroeid, en op de één of andere manier heb ik die wereld gewoon vast weten te houden tijdens de eerste twee jaren van mijn studie. Maar iets zegt me dat dat aankomend jaar, als ik naar de universiteit ga, niet meer kan.

Ik weet niet precies waarom ik dit heb geschreven. Misschien wel alleen vanwege de mooie titel, want wattenwereld is gewoon een leuk woord. Misschien omdat ik me wil herinneren op welke momenten ik me welke dingen realiseerde. Misschien omdat ik mijn blog meer als dagboekje wil gaan gebruiken. Maar misschien ook niet. Want buiten die wattenwereld leven heel veel internethaters. En zo lang het kan, wil ik die wereld nog even niet verlaten. Behalve dan misschien om om half 4 ’s nachts te dansen op muziek die ik overdag echt verschrikkelijk vind, maar ’s nachts best meevalt – zelfs zonder alcohol.

Liefs2

5 thoughts on “Wattenwereld

  1. Ik ben 10 jaar ouder dan jij en leef nog steeds in die wattenwereld. Een gedeelte daarvan is mazzel (mij overkomen zelden nare dingen) en gedeeltelijk blijven hangen in mijn comfortzone. Daar heb ik inmiddels spijt van, want ik merk dat ik flink ben vastgeroest maar weet nu niet meer hoe ik het moet veranderen. Dus: blijf lekker af en toe wat anders doen dan je gewend bent, is goed voor je! (Of niet, want uiteindelijk is er natuurlijk ook niks mis mee om in die wattenwereld te blijven leven.)
    Nathalie onlangs geplaatst…3 x healthy kwarkbol receptMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge