Even kletsen: Propedeuse, #ZomerBBB en zomerstage

Het is alweer juli! Dat betekent niet alleen dat we over de helft van 2015 zijn (hoe dan?), maar ook dat mijn laatste persoonlijke update slash diary slash blogje met dingen waar ik geen heel artikel over kan/wil schrijven slash random hersenspinsels ook al een maand geleden is. En omdat ik dit stiekem de leukste dingen vind om te schrijven (naast columns), vond ik het dus wel weer tijd voor een ‘even kletsen’. Of nou ja, ‘even’… Ik heb veel te vertellen! In de vakantie is mijn leven immers toch een heel klein beetje bruisender dan in schoolperioden, haha. Lees je mee?

Hallo vakantiegevoel!
Op 2 juni schreef ik dat ik die dag mijn laatste tentamen zou hebben; als ik die zou halen, zou ik vakantie hebben. En dat was inderdaad het geval! Dat betekent dus dat ik nu al ruim een maand vakantie heb (wow), maar ook dat ik nu officieel kan zeggen dat ik mijn propedeuse in één jaar én cum laude heb behaald. Yay. :D Ik was eerlijk gezegd niet eens zo heel erg toe aan vakantie, maar het is toch wel lekker. In het begin had ik nog helemaal geen vakantiegevoel, want vakantiegevoel ontstaat volgens mij alleen maar als je óf echt op vakantie gaat óf de hele dag luiert, en ik deed nog best veel leuke dingen. Maar inmiddels komen er steeds meer dagen waarop ik ook gewoon hele dagen lees of zo, dus: hallo vakantiegevoel!

IMG_8703Ja, deze taart heeft z’n eigen foto nodig (ik weet alleen niet meer waar je ‘m kunt eten…)

Boeken en bloggers (en taart)
In die ene maand vakantie heb ik dus al heel veel toffe dingen gedaan en bezocht, zoals drie blogevents. De meest recente was het Zomer Boeken, Blogs en Borrel (afgekort ZomerBBB)-event van VBK uitgevers afgelopen donderdag. Het vond plaats ik Utrecht en vóór het event ging ik eerst even met Laura deze goddelijke (echt) chocolade-karamel-walnotentaart eten en door Utrecht slenteren. We meetten een aantal boekbloggers op het station en gingen met de bus naar het gebouw.
Na een welkomstpraatje van organisatrice (heel lelijk woord) Dagmar, waren er een aantal presentaties. Er werd bijvoorbeeld verteld over Elly’s choice, een e-bookabonnement (alleen ik ben meer van de fysieke boeken), en over Dwarsligger, boeken in klein formaat op dun bijbelpapier (waarbij ze een bladzijde uit een boek scheurde, eh). Verder vertelde debutante Liesbeth van Kempen over haar eerste thriller Gevaarlijk spel, op een heel humoristische manier. Gillian King vertelde over Alles of niets, dat in oktober uitkomt (en eigenlijk Het meisje in de trein had moeten heten, alleen was Paula Hawkins haar voor). Conny Regard kreeg het eerste exemplaar van haar New Adult Ik ook van jou uitgereikt en Inge van der Krabben las voor uit Tot waar we kijken kunnen, dat in augustus uitkomt. Het prachtige fragment in combinatie met haar goede voorleesstem zorgde er echt voor dat iedereen helemaal stil werd. Ik wil dit boek echt heel graag lezen!
Tussendoor waren er heerlijke hapjes en natuurlijk heel veel leuke bloggers om mee te kletsen. Niet alleen Laura en heel veel leuke boekbloggers, maar ook een aantal lifestylebloggers van wie ik helemaal niet wist dat ze zouden komen, zoals Deisy en Anniek . En na afloop kregen we een megagoedgevulde goodiebag, wauw. Echt, het was zo’n gezellige dag!

ZomerBBBIedereen bij het #ZomerBBB-event

Nog meer boeken en bloggers (en piemelrietjes)
En als ik zoveel woorden heb besteed aan het ZomerBBB-event, moet ik natuurlijk ook even iets zeggen over het net zo leuke event de week daarvoor. Dat was de awkward Lobsters date van Blossom Books, ter ere van de verschijning van het Young Adult-boek Lobsters. En awkward, tja, dat was het wel. Alleen al vanwege de piemelrietjes eigenlijk (en het zou vast nog erger zijn geweest als ik ook een awkward dateverhaal had moeten vertellen, maar ja, die heb ik niet). Het leukste was uiteraard het Skype-interview met de schrijvers (Lucy Ivison & Tom Ellen). Zulke leuke mensen! En wederom weer heel veel toffe bloggers met wie ik lekker kon kletsen en zelfs nog een stukje kon reizen. Heel geslaagd!

Mijn leesflow is terug!
Lekker veel boekenevents gecombineerd met tijd om te lezen, zorgde er ook voor dat ik in een geweldige leesflow zat/zit. Van 21 t/m 27 juni las ik maar liefst VIJF boeken. Eindelijk weer op schema bij mijn reading challenge van 60 boeken! De afgelopen tijd maakte ik er gewoon niet echt tijd voor, maar nu voelt het al wel wat natuurlijker om de hele dag te relaxen met een boek (en tot 2 uur ’s nachts door te lezen omdat ie uit moet). Ik lees nog steeds veel Young Adult, maar merk wel dat ik ook weer steeds meer romans wil lezen. Aanraders zijn welkom!

Proud bookjunkie bij Blossom Books
Er komt nog een keer een blogje online met mijn plannen voor de rest van de vakantie, maar aangezien dit ook een soort kijkje in mijn leven is, moet ik het toch even hebben op één van de ‘grootste’ dingen waar ik nu mee bezig ben. Ik loop namelijk zomerstage bij Blossom Books! Ik zat al een tijdje na te denken over een zomerstage; ten eerste omdat het leuk was en ten tweede omdat het toch ook ervaring oplevert. Heel veel mensen verklaarden me voor gek, want ‘dat is toch zonde van mijn vakantie?’, maar ik wist dat ik spijt zou krijgen als ik het niet zou doen (vorig jaar heb ik immers ook al 3 maanden niets gedaan in mijn zomervakantie). Dus ik reageerde op een tweet van één van mijn favoriete uitgeverijen, stuurde een mailtje, mocht langskomen en nu ga ik er 3 dagen per week aan de slag.
Ik ben marketingstagiaire, en hoewel ik mezelf later helemaal niet voor me zie als marketeer, is alles leuk als het met boeken te maken heeft. En met Twitter. (Dus als je een tweet van Blossom Books ziet bestaat er een kans dat ik ‘m heb geschreven. Zeker als ie midden in de nacht komt, want dan heb ik AM en PM weer eens door elkaar gehaald. Ha.) En met filmpjes monteren. En met pakketjes versturen, want dan mag ik stempelen, en ik houd van de stempels van Blossom Books. Dus ja. Ik ben er nu een paar dagen geweest en ik ga nog door tot eind augustus; niet zo heel lang, maar nou ja, er is ook nog school en zo.

Ik doe niet aan zomerroosters
De dagen waarop ik geen stage loop, ga ik lekker bloggen deze vakantie! De zomerrooster-blogs schieten als paddenstoelen uit de grond, maar ik houd gewoon mijn normale rooster aan (of nou ja, dat probeer ik – jullie weten mijn ‘rooster’ waarschijnlijk niet eens omdat ik me er nooit aan houd, haha). Ik weet dat veel mensen in de zomer of op vakantie zijn of van het weer genieten, maar nou ja, die missen mijn blogjes dan maar gewoon. Ik vind het zelf namelijk superstom als mijn favoriete bloggers ineens gaan minderen in de zomervakantie – ik bedoel, ik snap het wel hoor, zij willen ook gewoon vakantie, maar ik lees dus wél gewoon blogs in de zomer. Meer dan ooit, eigenlijk. Ik zit lekker binnen met mijn gordijnen dicht en dan doe ik net alsof het winter is. En kijk ik vlogs van Shifra en Hans, want daar raak ik een beetje verslaafd aan. Afijn, ik houd geloof ik niet zo van hittegolven.

En dan nog één dingetje
Ja, ik wéét dat ik al meer dan 1000 woorden heb geschreven, maar ik heb nog heel even een vraagje. Vinden jullie het leuk als ik “M(u)y diary” weer invoer? (voor de nieuwere volgers: gewoon een online fotodagboekje dus) Ik heb er zelf nooit zo veel mee, maar soms merk ik wel dat ik gewoon dingen wil vertellen (over dagjes weg en zo), maar niet weet hoe. Dus: vinden jullie die dingen leuk om te lezen? Lezen jullie ze ook daadwerkelijk? En zo ja, elke week of elke twee weken? Ben ik wel heel benieuwd naar, dus als je een reactie zou willen achterlaten: heel erg bedankt!

En omdat ik het volgens mij nog niet had gezegd: fijne vakantie allemaal! Hoe gaat het met jullie?

 

7 thoughts on “Even kletsen: Propedeuse, #ZomerBBB en zomerstage

 1. Wat leuk om al die bekende koppies te zien op de foto van het ZomerBBB! Heerlijk dat je weer in een leesflow zit, ooit hoop ik die ook weer een keer te vinden haha. Persoonlijk vind ik photo diaries en verslagen van dagjes weg altijd heel erg leuk om te lezen, maar ik zou lekker doen waar jij je goed bij voelt! :)
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd isMy Profile

 2. Wat heerlijk dat je in een leesflow zit. Ik heb ook nog een stapel boeken op mij wachten die graag gelezen willen worden. Het #zomerbbb event ziet er leuk en gezellig uit! Leuk om al die bloggers te herkennen op de foto! Ik vind het zelf erg leuk om te lezen een foto dairy!
  Moniek onlangs geplaatst…Dagboek | Verhuizen, hitteMy Profile

 3. Heerlijk die leesflow! Ik heb gisteravond een thriller uitgelezen in bed om vervolgens niet te kunnen slapen, omdat ik het verhaal zo eng vond, hahaha. Over die fotoblogjes: als je eens wat leuks doet wat je wilt laten zien, dan zou ik gewoon een plog erop gooien af en toe! Ik merkte bij mijn wekelijkse fotoblogjes, dat ik het op een gegeven moment echt saai vond. Ik deed zo vaak hetzelfde dus ik ben ermee gestopt :D

  PS: Tof van die stage!!!!
  Eline onlangs geplaatst…Lief reisdagboek, #2 Huwelijksstress en lonely planet!My Profile

 4. Wat een heerlijk tekstje weer om te lezen! Gefeliciteerd met het behalen van je propedeuse (en dat cum laude.. wauw!). Ik ben ook weer helemaal in de leesflow en dat komt goed uit met de vakantie. Trouwens wat leuk dat je stage gaat lopen: inderdaad heel goed voor je cv en als je toch niet weggaat dan is het altijd handig! Weet je trouwens al of je doorgaat met je opleiding? Nu wil ik nog meer typen over hoe leuk die events allemaal klinken haha, maar zelfs mijn reactie wordt dan te lang. Haha, ohja en over je M(uy) diary: die mag wat mij betreft zeker terugkeren. Groetjess. :)
  Judith onlangs geplaatst…Outfitpost: Zomerse (maxi-)jurkMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge