Over mij

Herfstcollage

Hoi, wat superleuk dat je op mijn blog kijkt! Dit is de plek waar ik jou vermaak dan wel lastigval met mijn hersenspinsels en andere dingen die ik wil delen, dus daarom lijkt het me wel zo netjes om mij en mijn blog dan ook maar even voor te stellen.

Over mij
Ik ben dus Maaike, 20 jaar. Ik woon op kamers in Amsterdam (waar ik zowel Taal & Communicatie als Media, Informatie en Communicatie studeer) en in de weekenden bij mijn ouders in Gelderland. Mijn kamers zijn altijd rommelig, maar afgezien daarvan ben ik nogal een control freak en houd ik van orde. Dat betekent dat ik overal lijstjes van maak en notitieboekjes spaar – maar goed, dat doen alle bloggers.

Ik begon met schrijven toen ik 11 was; mijn eerste verhaaltje heette ‘De kauwgomballenclub’ en misschien vond ik dat nog wel beter dan ik mijn blogs nu vind. Ik heb het verhalen schrijven helaas een beetje losgelaten, maar in plaats daarvan schrijf ik allerlei dingen op het internet. En soms zonder ik mezelf even af, want as ik een goed boek lees, moet alles daarvoor wijken. Ik lees voornamelijk romans en Young Adults, met af en toe een uitstapje naar een andere genre. Mijn favoriete feestjes zijn tea party’s, want eten en kletsen zijn mijn twee favoriete bezigheden. Als ik het eten dan ook nog zelf mag maken, ben ik helemaal gelukkig. (Mijn favoriete onderdeel is uiteraard het uitlikken van de beslagkommen.) Sinds een tijdje eet ik veganistisch en ik vind het een leuke uitdaging om lekkere vegan dingen te maken en die te delen.

Verder houd ik van nadenken en analyseren. Ik ga altijd door tot ik mijn doel bereikt heb en ben ontzettend eigenwijs, maar dat vind ik zelf geen slechte eigenschap. Ik ben allergisch voor taalfouten maar houd van alliteratie. Ik heb een hekel aan kleding kopen. Ik ben voor altijd Team Twitter, maar ik heb mijn innerlijke interieurjunkie laatst ontdekt en ben sindsdien ook verslaafd aan Pinterest. Ik houd elke dag minstens één random dance party (iCarly-stijl) met mezelf op rock ’n roll-muziek. En mijn lievelingsdier is een quokka; die ken je waarschijnlijk niet, maar googel ‘m en je hele dag is weer goed.

Zo, dat waren wel weer genoeg random feitjes; de rest vind je vanzelf wel terug op mijn blog!

Over mijn blog
Muy (spreek uit: moei) is zeer/heel/erg in het Spaans, dus mijn blog staat voor alles wat ik ben! Ik begon met Muy Maaike op 1 januari 2014 en schrijf nog steeds met veel plezier een paar keer per week een blogpost. Mijn hoofdonderwerpen zijn mindstyle, vegan food, DIY en boeken, maar ik schrijf ook over andere dingen die ik leuk vind.  Met mijn blogs hoop ik je te laten nadenken, je te laten je lachen of je te inspireren om te gaan koken en lezen. Maar ach, als je ze gewoon leuk vindt om te lezen, ben ik ook allang blij. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge