M(u)y diary: Oktober #1

Tot oktober vorig jaar hield ik elke twee weken een fotodagboekje bij op mijn blog: M(u)y diary. Daarna stopte ik ermee; deels omdat het onorigineel voelde, deels omdat ik het bij anderen ook nooit las en vooral omdat mijn mobiel heel slechte foto’s maakte. Helaas is dat laatste nog niet veranderd, maar ik vind het ergens wel heel jammer dat ik niet meer terug kan kijken wat ik zoal heb gedaan. Dus ik dacht: ik maak gewoon weer eens zo’n verzameling foto’s van mijn zeer interessante – kuch – leven, omdat we nu op de helft van oktober zijn. Ik kan niet garanderen dat er ook een deel 2 komt, dat zie ik te zijner tijd wel weer. Bovendien ben ik de komende tijd vooral heel veel aan het studeren. Wat dat betreft zijn de afgelopen 17 dagen leuker om te zien! Kijk je mee naar de foto’s van Artis, Lifestyle Lab en – hoe kan het ook anders – eten?

Oktober1

Ik was de afgelopen weken steeds vrij op vrijdag, wat betekende dat ik op donderdag al weekend had en dus naar mijn ouders ging. Af en toe (oké oké, best regelmatig) ligt er dan een pakketje met een boek op me te wachten. Dat maakt thuiskomen zo veel leuker! Die dag was het (onder andere) De hemel begint bij je voeten. Drie dagen later had ik het al uit en schreef ik deze recensie (spoiler: het is dus echt geweldig).

Oktober2

Op 2 oktober was het National Glamour Day: 20% korting in heel veel winkels, op vertoon van de Glamour. Ik had al ruim een jaar niet écht geshopt, want daar heb ik nogal een hekel aan; als ik in de stad ben, duik ik altijd de Xenos en taartzaakjes in. Maar ik moest echt nieuwe dingen hebben, dus ging ik met gevaar voor eigen leven naar Arnhem. Ik slaagde heel goed, maar vergat een foto te maken van de buit; deze foto is van een paar dagen eerder, toen ik mijn zusje wilde vragen of deze schoenen leuk waren, haha. Die kocht ik dus ook! (Bij Van Haren was overigens geen korting.) (Oh, en deze week kreeg ik een mailtje met een kortingscode. Verdorie.)

Oktober3

’s Avonds gingen we, nog ter ere van het cum laude behalen van mijn propedeuse, uit eten. Na lang twijfelen over het restaurant koos ik voor ’t Eetatelier, en dat was erg geslaagd! Als hoofdgerecht kreeg ik drie verschillende soorten curry; de achterste is dus die waar ik dit recept op baseerde.

Oktober4

5 oktober was ik ook vrij. Ik wilde al een tijdje met een klasgenoot naar Artis, waar we als HvA-studenten voor €3,- heen kunnen, dus besloten we het op die dag te doen. Toen we aankwamen zaten de rode vari’s (die ‘loslopen’) nog wakker te worden, haha.

Oktober5

Ik had eigenlijk ’s ochtends nog langs mijn kamer willen gaan om mijn koffer te droppen, maar door vertraging lukte dat niet, dus sleepte ik ‘m de hele dag mee. De rode vari’s vonden ‘m heel interessant, maar er zat toch écht geen eten in. Na afloop had ik dus heel veel pootafdrukken op mijn koffer, maar dat vond ik wel leuk!

Oktober6

Vlindertuin. <3

Oktober7

Er zijn veel schattige dieren in Artis, maar dit schildpadje is toch echt wel mijn favoriet. Ook het meest actieve schildpadje dat ik ooit heb gezien, overigens.

Oktober8

Ik heb niet zo veel met snorren, maar bij apen zijn ze toch best wel geweldig.

Oktober9

En als je in de dierentuin bent, mag je natuurlijk ook kinderachtige dingen doen. Het was een supergezellige dag!

Oktober10

Twee dagen later hadden we een vrij lang tussenuur. In de straat van onze school zit een Bagels & Beans, waar we even gingen lunchen. Ze hadden er nog stopcontacten ook, dus we zijn ook nog best productief geweest! Bloggers-/hipsterdroom die uitkomt. Ik ben alleen bang dat nu ik dit één keer heb gedaan in een tussenuur, het vaker voor gaat komen…

Oktober11

Donderdag had ik óók een lang tussenuur, maar dat besteedde ik ditmaal anders. Ik was namelijk uitgenodigd voor Lifestyle Lab, de persdag van Miss Publicity en WE PR. Ik ging met klasgenootje Laura en Lisanne kwam net iets later aan. Het leukste van het event was ongetwijfeld de polaroidmachine, haha.

Oktober12

Maar er waren ook een heleboel leuke merken! Met Ginger Love had ik al kennisgemaakt bij een vorige editie van Lifestyle Lab, en sindsdien ben ik enthousiast. De hot-drink is niet alleen héél lekker, maar ook nog goed voor je.

Oktober13

Van de nieuwe smaken van Lovechock was ik op het event zelf niet zo’n fan, maar de reep in de goodiebag vond ik op de één of andere manier heel erg lekker. Alleen: hoe gezond chocola ook is, als je een hele reep opeet kan dat nooit heel gezond zijn.

Oktober14

Bij Woonexpress kon je zelf een plantenhanger knopen. Hoewel ik het voor elkaar kreeg om het de eerste keer te laten mislukken, was het een erg leuke en makkelijke DIY! Ik weet alleen nog niet waar ik ‘m op kan hangen…

Oktober15

Zei ik net dat de polaroidmachine het leukst was? Nope. Er was taart.

Oktober16

Ik voelde me stiekem wel een beetje asociaal toen ik weer terug op school aankwam met een loodzware goodiebag… Oeps. Er zaten overigens ook nog bitterballen in, maar die ga ik iemand anders maar aansmeren. Net als de wijn, overigens. Met de rest was ik wel erg blij!

Oktober17

Er staan een heleboel lelijke foto’s in deze blogpost, maar deze spant toch wel de kroon… Afijn: na school gingen we met de halve klas nog even borrelen en pizza eten om elkaar beter te leren kennen. Was ontzettend gezellig! Wel een heel lange dag, dus toen ik thuiskwam was ik doodop.

Oktober18

Echter was het nog niet uit met de leuke dingen, want de volgende dag had ik in Den Haag afgesproken met Ajita. We praatten over boeken, boeken en oh ja, boeken. Oh, en we lunchten bij Vapiano. Was ik wel heel benieuwd naar, want iedereen is er altijd zo enthousiast over, maar mijn pompoensoep viel een beetje tegen. Rare stukjes erin, en croutons die veel te zacht werden. Kom ik nu over als een diva?

Oktober19

Het weekend deed ik niet veel bijzonders, maar maandagochtend zat ik alweer in de trein naar Brabant te genieten van het mooie landschap.

Oktober20

Ik ging namelijk een dagje naar opa en oma! Dat doe ik af en toe en vind ik heel fijn. Ik vind het bovendien ook heel leuk om voor ze te koken; dit keer liet ik ze kennismaken met mijn Indiase curry. Ik vond het zelf uiteraard ook héél erg om die te eten. (<3 Indiaas.)

Oktober21

Afgelopen woensdag maakte ik ook mijn painted globe af, met dit als resultaat. Hoewel hij iets anders is geworden dan de bedoeling was, vind ik ‘m toch wel heel tof!

Oktober22

Donderdag had ik vakantie! Of nou ja, zo’n we-geven-de-studenten-vakantie-maar-noemen-het-herfstreces-zodat-ze-niet-kunnen-klagen-over-te-veel-werk-in-de-vakantie. Daarnaast was Lisanne donderdag jarig en ze had gevraagd of ik een taartje kwam eten, dus reisde ik alweer af naar het verre Brabant. Met appeltaart en een gezellig avond als beloning, dat dan weer wel.

Op die dag kwam ook mijn lijstje met 15 dingen die elke taalnazi herkent online en zowel de bezoekers als de reacties stroomden binnen. De afgelopen week kreeg ik sowieso een heleboel leuke reacties, bedankt daarvoor! :)

Oktober23

Omdat ik het wat veel vond om donderdagavond nog terug te reizen, bleef ik bij Lisanne slapen. Zij ontbijt altijd met cornflakes, dus ik deed mee. En voelde me heel Amerikaans, haha.

Oktober24

De rest van de vrijdag was ik vooral bezig met lezen, omdat dit boek uit moest voor een recensie. Ik kon er heel moeilijk in komen, maar ben uiteindelijk toch van mening dat het heel inspirerend is en veel stof tot nadenken geeft. Mijn recensie komt binnenkort op chicklit.nl! Oh, en over boeken gesproken… Ook deze week lagen er weer wat leuke exemplaren op me te wachten, namelijk van Gillian King en de groene meisjes. :)

Oktober25

Het is bij ons een soort traditie om aan het begin van de vakantie pannenkoeken te eten, die papa dan bakt. Zooo lekker. Maar echt. Kan ik me echt misselijk aan eten. En dat doe ik dan meestal ook.

Oktober26

Om mee af te sluiten: zaterdagen zijn voor pandasweaters. En sloffen. En studieboeken.

Deed jij ook iets leuks in de eerste helft van oktober? En… wat vind je ervan als ik weer begin met fotodagboekjes? (Eerlijk zijn, hoor!)

4 thoughts on “M(u)y diary: Oktober #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge