Mijn verzamelingen door de jaren heen (+ winactie!)

Verzamelingen

Ik ben zo iemand die heel slecht is in dingen weggooien. En dan bedoel ik dus ook héél slecht. Nee, Marie Kondo zou niet trots op me zijn. Maar ik verzamel niet alleen troep, ik heb ook concretere verzamelingen (gehad), van Diddle-blaadjes tot alles met uiltjes erop. En dan reken ik de supermarktverzamelingen (wuppies, Anubis-knikkers…) nog niet eens mee. Hoe dan ook: genoeg materiaal voor een lijstje van 6 van mijn verzamelingen door de jaren heen! Oh, en lees vooral door tot het einde voor een review én een winactie. :)

Smartphonehoesjes

Diddleblaadjes

Diddle-blaadjes
Ik geloof dat Diddle-blaadjes mijn eerste echte verzamelobjecten waren. Ik had een map vol en besteedde uren aan plaatjes ruilen. De ruilhandel op onze basisschool was zelfs zo levendig dat sommige mensen echt 5 centjes vroegen voor de ‘zeldzame’ plaatjes. Als ik erop terugkijk is deze verzameling echt de meest onzinnige uit het hele rijtje: Diddle-blaadjes waren niet eens heel mooi, en niemand gebruikte ze ‘omdat dat zonde was’. Als je nou een heel notitieblok zou koesteren, oké, maar één blaadje? Vreemd.

Stenen

Stenen
Ik weet niet of het voor, na of tijdens het Diddle-tijdperk was, maar ik heb ook lange tijd stenen verzameld. En dan niet zomaar stenen die je in het park vindt, maar écht mooie stenen, met paarse kristallen binnenin en zo. Dat was op zich best tof, want ik vind het prachtig dat die dingen gewoon worden voorgebracht door onze natuur. Ik had ze alleen eigenlijk in een vitrinekast moeten uitstallen of zo, want nu lagen ze de helft van de tijd óf te verkleuren op de vensterbank, óf verscholen in één van mijn stoffige bureaulaatjes.

Knikkers
Toegegeven: ik heb nooit geknikkerd. Om eerlijk te zijn, zou ik zelfs niet weten hoe dat werkte. Maar knikkers hadden dezelfde aantrekkingskracht op mij als stenen: ze zijn gewoon zó mooi. Overigens geloof ik dat ik toen wel jonger was, maar de chronologische volgorde van dit lijstje klopt sowieso niet meer helemaal. Oh, en hoe hard ik ook mijn best heb gedaan om me te herinneren waar al mijn knikkers waren: deze verzameling blijkt spoorloos verdwenen.

Nagellak
Hier komen we in de periode van de middelbare school. Er was een tijdje – een jaar of zo, misschien iets langer – waarin ik ineens een enorme interesse had in make-up. Dat kwam enerzijds door de mensen met wie ik destijds omging en anderzijds omdat ik dat volgens mij heel cool vond of zo. Hoe dan ook, ik had elke dag nagellak op. Nu heb ik dus nog steeds tientallen kleuren, misschien wel honderd, waar ik niets meer mee doe… (En ik vergat er zelfs een foto van te maken.)

Notitieboekjes

Notitieboekjes
Tja, je bent een blogger of je bent het niet, hè.

Schattig

Alles wat schattig is
En dan vooral alles met uiltjes. Uiltjesmokken, uiltjeskettingen, uiltjestheedoeken… Maar ik heb ook koeienpyjama’s, pandasokken en zelfs truien waarop dieren prijken. Kortom, ik heb een zwak voor alles wat schattig is. Met name dieren, maar dieren zijn dan ook de schattigste wezens op aarde. Naast baby’s, maar ik denk niet dat ze pyjama’s, sokken of mokken met baby’s erop verkopen. En om nou baby’s zelf te gaan verzamelen…

Hoe dan ook: dankzij Smartphonehoesjes.nl, een webshop met – surprise – een enorm aanbod telefoonhoesjes, kan ik nu nóg een item aan deze verzameling toevoegen: een te schattig hoesje voor mijn vreselijk-irritante-maar-toch-zeer-geliefde iPhone 4S. Maar echt té schattig. Ik heb hem nu een paar weken en ik smelt nog steeds een beetje als ik ernaar kijk, haha.

Toegegeven: in het begin moest ik er erg aan wennen. Ik heb eigenlijk altijd een ‘open’ hoesje gehad, dus dit was een hele omslag. Ik vond het maar irritant dat als je met links wilde scrollen, de grote flap in de weg zat en als je met rechts wilde scrollen, het kleine flapje stom deed. Typen was lastig en ik kon ineens niet meer zien wanneer mijn scherm oplichtte. Maar ja, dat hoort gewoon bij dit type hoesje. Ertegenover staat namelijk dat je scherm ook beschermd is, én je kunt je OV-kaart kwijt.

Oh ja, laat ik nog wat meer over het hoesje zelf vertellen. Je klikt je telefoon in een kunststof houdertje, uiteraard met gaten waar nodig. De kunststof leek me in het begin niet heel val-proof; ik zou zelf denken dat een siliconen hoesje veel schokbestendiger is. Maar ik heb mijn telefoon inmiddels al een aantal keer laten vallen (eh, oeps) en ook dat zit wel goed. Hoe dan ook. Om dat houdertje zit dit een hoesje van kunstleer – MET UILTJES – dat dicht gaat met een magnetisch flapje. En als je het open slaat, kun je aan de linkerkant twee pasjes kwijt.

Zelf ben ik echt verliefd op het hoesje, dus ik kan het absoluut aanraden. Het doet wat het zou moeten doen én ziet er leuk uit. Het enige mindere wat ik heb kunnen ontdekken is dat het kunststof hoesje niet héél goed vast zit aan het kunstleer. Daar moet je dus niet heel hard aan gaan trekken of zo, maar als je dat niet doet, komt alles goed. Er zit bij mij nu ook een klein scheurtje in het plastic hoesje, maar het ziet er niet naar uit dat dat erger gaat worden. (Oh, en als je écht heel erg van orde houdt, is het wellicht ook storend dat het ‘kleine flapje’ van het kunstleer niet doorloopt in de rest, haha. Ben ik inmiddels aan gewend.)

WIN!
Wil jij nou ook zo’n schattig hoesje? Dan heb ik goed nieuws! Van Smartphonehoesjes.nl mag ik €20,- shoptegoed weggeven. Hiermee kun je bijvoorbeeld een HTC Desire 320 hoesje of andere smartphone-accessoire aanschaffen. Met of zonder uiltjes, helemaal aan jou (hoewel ik natuurlijk met uiltjes aanraad). Als je in de reacties laat weten wat je verzamelt of verzamelde en een geldig e-mailadres achterlaat, maak je automatisch kans op het shoptegoed. (Eb volgen op Bloglovin’ op Facebook is natuurlijk ook altijd lief, maar zeker niet verplicht.) Meedoen kan t/m 19 december, daarna kies ik de winnaar. Krijg je het net voor Kerst binnen, als je geluk hebt. :)

Dus: wat verzamel(de) jij?

 

25 thoughts on “Mijn verzamelingen door de jaren heen (+ winactie!)

 1. Okay, niet lachen hoor, maar ik was echt een hardcore Pokemon kaarten verzamelaar. Vanaf dat ik een kaart van een vriendinnetje kreeg, Skitty (ik weet het ook gewoon nog), was ik obsessed. Ruilen op het schoolplein was fantastisch. Ik weet nu van mezelf dat ik best wel veel inzicht heb en daarom dit soort ruildingen bijvoorbeeld heel goed kan aanpakken, maar dat heb ik toen echt ontdekt. Als je dan twee kaarten van 60HP wist te ruilen voor een van 100, en dan die 100 weer voor een van 120… Dat waren echt de beste dagen van de basisschool, geweldig.

  OH! En ook een keer had ik een “zeldzame” kaart (hij was niet zeldzaam maar die knul dacht van wel), maar de pauze was voorbij, dus we hadden een super dramatische uitwisseling. Ik zou naar de juf gaan om iets te vragen, dan zou hij 5 (!!!) 100HP kaarten in mijn laatje doen (EN ZO’N PLASTIC HOESJE DING! Wow wat was ik daar fan van) en de andere kaart pakken en meenemen. Het was een 70HP Darkrai kaart die ik gekocht had in de winkel. Ik wist dat er niks zeldzaams aan was. Maar dat ga ik hem toch niet vertellen :’)

 2. Ik doe graag mee!! ? En wat een leuke verzamelingen had je zeg, ikzelf deed vroeger eigenlijk wel mee met bijna alle verzamelrages (meeloopschaaapp haha!) van pokémon kaarten (& stickers, flippo’s en munten), tot aan digimonkaarten en de supermarkt-TV cards. Sowieso lang leve de supermarkt acties, ik vond de happytail knuffels ook fantastisch :) Wat ik zelf verzamelde buiten alle rages om was alle magazines en verkrijgbare accessoires van W.I.T.C.H. magazine! <3
  Jinn onlangs geplaatst…Winactie | Win een Eigen Foto op Canvas van Photogifts.nlMy Profile

 3. Vanaf 1995 verzamelde ik alles van de Backstreet Boys. De plakboeken, singles en stickers heb ik nog steeds in mijn kastje liggen. En stiekem hou ik er nog steeds van… De Efteling is trouwens nog zoiets. Ik heb ook daar een serieuze kast mee gevuld: pink, jaarboeken, folders…

 4. Leuke actie! Ik heb heel lang twee verzamelingen gehad: snowglobes, veel van Disney maar ook exemplaren die ik meenam uit vrijwel elke grote stad waar ik op vakantie kwam, en beeldjes van elfjes: sommige kwamen uit de Droomvlucht-shop in de EFteling, andere kocht ik ook weer in het buitenland, vooral in Frankrijk en Italië. Inmiddels ben ik het echt een beetje ontgroeid en verzamel ik inderdaad vooral notitieboekjes!
  Vivian onlangs geplaatst…Waar liggen de persoonlijke grenzen in het onderwijs?My Profile

 5. Wauw wat een leuke post. Ik was ook echt een enorme verzamelaar. Diddle-blaadjes ken ik niet, was denk ik na mijn tijd. Ik verzamelde een tijdje Flippo’s omdat iedereen dat deed. Ook zo’n nutteloze verzameling en zeker voor mij, want ik was slechtziend en kon er nauwelijks iets van zien. Stenen heb ik ook heel lang verzameld (de mooie kleuren kon ik toen nog net zien) maar ik kocht ze gewoon bij een winkel. Nu heb ik niet echt een s pecifieke verzameling meer, hoewel ik het nog steeds moeilijk vind om dingen weg te gooien.
  Astrid onlangs geplaatst…SinterklaasherinneringenMy Profile

 6. Ik heb vroeger ook Diddl-blaadjes verzameld! Al was dat niet heel erg intensief. Ik kreeg gewoon blaadjes van anderen en dat was het zo een beetje.
  Later begon ik met het verzamelen van dingen met eekhoorns. Vraag me niet waarom, maar dat vond ik leuk (een beetje net zoals jouw uilenverzameling :) ). En eigenlijk verzamelde ik ook dingen met uilen, alhoewel dat minder is dan mijn eekhoornverzameling.
  Daarna (ja, er is een daarna) begon ik (nu nog steeds) met het verzamelen van boeken over mythologie. Serieus. Mythologie. Griekse mythologie, wereldmythologie… Ik heb er een boel in mijn kast staan. Vooral boeken over Griekse mythologie, daar heb ik nu acht boeken over, wat niet echt veel is, maar dat komt ook omdat ik niet veel boeken zie die daar over gaan.
  Als laatste verzamel ik boeken en dat doe ik nog steeds. Op dit moment heb ik drie kasten vol met boeken staan, waarvan ik een derde dit jaar heb gekocht. Het is een serieus probleem aan het worden, omdat ik steeds meer en meer boeken wil en is steeds minder ruimte heb in mijn kamer. Ik zal maar denk ik beginnen met het verzinnen van manieren om meer boeken uit te kunnen stallen.
  Kiki (De BookGeek) onlangs geplaatst…Recensie: Veronica Roth in Hoofddorp!My Profile

 7. Leuke winactie, doe graag mee.
  Ik verzamelde vroeger zeepjes, postzegels, alles van de spice girls en telefoonkaarten. Niet iets wat je bij iedereen hoort haha. Echt ik had kisten vol zeepjes en ik liep werkelijk elke telefooncel af naar lege kaarten. Kun je nu niet meer voorstellen he hihi.
  Nu ben ik al meer dan 10 jaar diehard blond (amsterdam) verzamelaar :-D ik heb een grote uitgebreide collectie. Daarnaast verzamel ik het niet echt maar mijn essie nagellak kun je bijna ook wel een verzameling noemen haha
  Lesley onlangs geplaatst…Sukhi | Vilten bolletjeskleden uit NepalMy Profile

 8. Ik heb vroeger echt diehard pokemon kaarten verzameld. En ja, ook ik ben nu hard op weg naar een notitieboekjes verzameling. Maar ze zijn gewoon allemaal zo leuk. En in de winkel heb ik altijd een geweldig idee wat ik er allemaal in zou kunnen schrijven, en vergeet ik even dat ik thuis nog een hele stapel heb waar nog niets in staat *-* Tja
  O en ik doe graag mee aan de winactie, klinkt heel leuk :D
  liefs. Jonne

 9. Ik doe graag mee!
  Vroeger verzamelde ik alles van diddle, dat was toen zeer populair en iedereen ruilde van alles op school. Nu verzamel ik alle kaartjes van plekken waar ik heen ben geweest van bioscoopkaartjes tot metrokaartjes van Rome haha :).

 10. Leuke vraag! Ik verzamel schildpadjes, en dan ik allerlei soorten en maten, van hout tot stof, metaal, natuursteen of edelsteen of kaarsvet en nog veel meer, het liefst met een verhaal of een mooie achtergrond/oorsprong erbij.

 11. Oh, zo herkenbaar dit Maaike! Vooral die Diddleplaatjes: ik had er een hele map vol van, en oeh, vooral die blaadjes die gingen geuren (alias stinken) als je er overheen ging wrijven waren tof. Jammer dat ik die verzameling heb weggegooid… Leuk lijstje! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge