Een to do-lijstje voor de zomervakantie

zomer

Normaal maak je een summer bucket list aan het begin van de zomervakantie, maar ik heb al sinds 2 juni vrij. Dat betekent dat ik inmiddels al bijna 1,5 maand vakantie heb, zonder ook maar enkele doelen te hebben nagestreefd. Of nou ja, niet bewust in ieder geval. Maar hé, het is nooit te laat om nog doelen te maken, toch? Dus hierbij: een lijstje met wat ik graag wil doen deze vakantie. Kleine, simpele dingetjes die me blij maken, maar ook dingen waarin ik mezelf wil ontwikkelen. Nu nog hopen dat het allemaal gaat lukken…

Zomerstage
Ik heb ‘m al genoemd in mijn kletspraatje, maar hierin kan ie natuurlijk ook niet ontbreken: mijn zomerstage bij uitgeverij Blossom Books. Oh, en hebben jullie mijn allereerste infographic ooit al gezien? #spreadthebooklove

Skeeleren
Ik heb heel lang niet geskeelerd omdat de mijne een-soort-van-kapot waren en die van mijn moeder net iets te klein. Nu heb ik echter nieuwe skeelers (heel professionele, ook nog), dus ik wil lekker gaan skeeleren deze zomer! Skeeleren is (samen met schaatsen) eigenlijk de enige vorm van beweging die ik écht leuk vind. Mits het niet te warm is, natuurlijk.

Naar de geitenboerderij
JA! Daar dacht ik ineens aan toen ik skeeleren opschreef (want ik skeeler ook altijd langs geitjes). In het Amsterdamse bos is een geitenboerderij, waar ik vroeger weleens heen ging. Volgens mij kan ik daar gewoon op de fiets heen, dus dat wil ik héél graag een keer doen. Geitjes zijn leuk.

DIY’en
Ondanks dat ik er al een paar maanden woon, is mijn kamer in Amsterdam nog steeds niet echt gezellig. Hij is wel ingericht, maar de muren zijn nog maagdelijk wit en bovendien leeg – en verder heb ik ook niet echt veel decoraties. Daar moet verandering in komen! En nu ik de tijd heb, heb ik geen excuus meer om daar niet voor te zorgen. Wie weet zien jullie hier ook nog iets van!

Een agenda versieren
Een tijdje terug ben ik een hele middag zoet geweest met het kijken van filmpjes over de Filofax. Toen wist ik het zeker: dat wilde ik ook! Klein probleempje: sommige van die dingen zijn wel rond de 100 euro. En dat ga ik dus even mooi niet aan een agenda besteden. Iemand tips voor budget agenda’s met een Filofax-idee?
(Of anders ga ik wel gewoon een HEMA-agenda versieren. Kan ook.)

Barbecueën, zelf tapas maken én picknicken
Tja, het kan bijna niet anders dan dat er ook iets in dit rijtje staat wat met eten te maken heeft, hè? Voor het gemak heb ik ze ook maar even allemaal in één virtuele adem genoemd. Ik wil niet alleen nog een keer barbecueën, maar ook een keer zelf tapas maken (zó lekker) en een paar keer hapjes maken voor een picknick. Eten + gezelligheid = <3

Fotograferen
Veel bloemetjes zijn er niet echt meer, dat is meer iets voor de lente, maar ik wil toch fotograferen. Maakt niet uit wat, eigenlijk. Ik merk dat ik ook steeds meer aandacht begin te krijgen voor beeld in plaats van alleen tekst, dus dat is tof.

Perfecte jurkjes zoeken
Ik heb geen idee wat hiervan terecht gaat komen, want ik heb een hekel aan winkelen en een nog grotere hekel aan winkelen in de hitte. Maar ik wil echt meer rokjes en jurkjes hebben, want die zijn vrolijk en ze zitten lekker. Het is alleen zo moeilijk om de goede modellen te vinden…

Kanoën
Vooruit, nog één vorm van beweging die ik leuk vind dan. Kano-dagjes vind ik altijd geweldig, dan ben je zo lekker op het water en we gaan vaak kanoën met een ander gezin, dus dat is ook nog eens heel gezellig. Plus: we combineren het altijd met een picknicken, dus dat zijn twee vliegen in één klap.

Heel veel lezen
Spreekt voor zich. Even zorgen dat ik a few books ahead of schedule ben.

En, niet te vergeten: lekker veel bloggen! Het zou kunnen dat ik ook nog een paar daagjes op vakantie ga, maar omdat ik daar verder nog niets voor heb geregeld, wilde ik die er niet bij zetten. Wat wil jij graag doen deze vakantie?

 

4 thoughts on “Een to do-lijstje voor de zomervakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge