De 15 meest gelezen blogposts in 2015 (+ spam je blogpost!)

Dit is mijn 189e blogpost van het jaar: tel daar de (bijna) 200 van vorig jaar bij op, en je hebt toch een aardig archief. Daar kun je bijna in verdwalen, vandaar dat het me leuk lijkt om vandaag de 15 meest gelezen blogposts in 2015 op een rijtje te zetten. Voor het overzicht, zeg maar. En omdat ‘wat anderen leuk vinden, vind ik vast ook wel leuk’ toch nog een best veel voorkomende gedachte blijkt te zijn. Een deel van het lijstje komt puur voort uit SEO, maar er staan ook wat onverwachte blogjes tussen. En wellicht ken je ze nog niet! En als je die dan hebt gelezen, mag je bovendien even een eigen blogpost achterlaten. :)

1. Recept: mijn favoriete gekruide aardappeltjes uit de oven 

De nummer 1 kwam niet geheel als een verrassing, want hij staat vrijwel altijd in het ‘populair’-lijstje in mijn sidebar en stond vorig jaar ook al tussen mijn meest gelezen blogposts. Het is dus al een blogpost uit 2014, maar volgens mij staat ie heel hoog in Google, dus komt iedereen er toch steeds weer terecht. En terecht, trouwens, want ze zijn hier ook nog steeds favoriet!

2. Waarom ik graag alleen benintrovert

Ook deze staat vaak in mijn sidebar, maar toen ik het artikel in maart 2015 schreef, had ik geen idee dat het zoveel gelezen zou worden. Dat vind ik wel superleuk, eigenlijk. Wie weet dat mensen die het hebben gelezen er iets aan gehad hebben? Die gedachte dat introversie ‘slecht’ is, moeten we echt maar eens de wereld uit helpen.

3. Recept: Ontbijtkwarktaartje met aardbeiensaus

Ook dit is een blogpost uit 2014, ook deze stond tussen mijn meest gelezen artikelen van vorig jaar. Ik moet toegeven dat ik ‘m zelf niet echt meer maak, maar lekker was ie wel. :)

4. Verveling als het regent? Niet met deze 10 tips!
Tja, SEO-dingetje. Mensen hebben zich dit jaar blijkbaar ook weer veel verveeld…

5. Mijn favoriete studentenmaaltijden #1
Hmm, misschien moet ik hier toch eens een deel twee van maken.

6. Recept: Flappen zonder appel
Zelf al een hele tijd niet meer gemaakt, maar ik raad nog steeds heel erg aan om deze flappen te maken in plaats van appelflappen. En supersimpel!

7. 15 dingen die elke taalnazi herkenttaalnazi

Ja, ik weet dat lijstjes populair zijn en ik weet dat er mensen zijn die zich ergeren aan taalfouten. Maar dat dit blogje zoveel reacties zou krijgen, had ik niet verwacht. Ik vind het dan ook wel heel fascinerend dat zo’n artikel wel heel veel reacties ontvangt van mensen die zich erin herkennen, maar dat tegelijkertijd bijna iedereen tegenwoordig d/t-fouten maakt…

8. Recept: Maaltijdsalade met bietjes, linzen en sinaasappel
Bietjes, linzen en sinaasappel blijft nu eenmaal een gouden combinatie.

9. (Over)leven als De 100 – 12 Days of Blossom Books Christmas dag 4
Blogposts over boeken zijn meestal niet de meest populaire, dus daarom vind ik het extra leuk dat deze in dit lijstje staat. Komt ook wel door de winactie die eraan verbonden was, maar toch. Bekijk ook even de lekkere recepten!

10. Cadeau-DIY: Vergeet mij niet
Ook door SEO, neem ik aan. En dat terwijl het eigenlijk niet eens een DIY te noemen is, haha.

11. 12 dingen die ik heb geleerd over reizen met de treinov chipkaart trein

Ik weet nog precies hoe het was om deze foto te maken terwijl iedereen me zo vreemd aankeek…

12. Met een vwo-diploma naar het hbo: de voor- en nadelen
Dit schreef ik vooral voor mensen die dit jaar eindexamen vwo deden, maar toen wist ik nog niet dat ik er zelf ook heel erg mee bezig zou zijn. Uiteindelijk heb ik toch besloten door te gaan met het hbo, maar ik moet zeggen dat ik daar wel enigszins spijt van heb.

13. Mijn agenda 2015-2016 (Filofax-stijl)Mijn agenda 2015-2016 (Filofax-stijl)

Ik heb zelf ook enorm veel filmpjes en blogposts bekeken toen ik zo’n soort agenda wilde aanschaffen, dus wat betreft is het niet zo gek dat ie in dit lijstje staat, haha. Helaas heb ik er tot nu toe nog veel te weinig mee gedaan dit jaar…

14. Bloggers, taart en thee bij mijn bloggers high teabloggers-high-tea

Dit lijkt alweer zo lang geleden, en dat is het eigenlijk ook. Ik hoop snel weer eens een nieuwe bloggersmeet te organiseren! Want bloggers, thee en taart is nog een veel betere combinatie dan bietjes-linzen-sinaasappel.

15. Je mag best trots zijn op jezelf
Naast Waarom ik graag alleen ben, vind ik het ook heel leuk dat dit mindstyle-blogje zo goed gelezen is. Want het is zo waar! Ook leuk: de afbeelding bij dit artikel is inmiddels mijn bureaubladachtergrond.

En ja, als ik mijn blogposts mag delen, mogen jullie het ook. Daarom mag je hieronder één artikel delen van afgelopen jaar. Dat kan natuurlijk het meest gelezen artikel zijn, maar het artikel waar je het meest trots op bent is nog veel leuker. :)

 

10 thoughts on “De 15 meest gelezen blogposts in 2015 (+ spam je blogpost!)

 1. Ondanks dat ik hier niet alle blogs lees heb ik er toch veel van gelezen die hierboven staan haha.
  Ben nu overigens op zoek naar een planner dus ga dat blogje maar eens lezen ;-)

  Oh ja het artikel wat ik wil ‘promoten’ is niet de best gelezen ofzo, maar wel eentje waar ik trots op ben omdat ik enorm slecht ben in diy’s en deze eigenlijk erg goed gelukt is haha:
  http://www.meisje-eigenwijsje.nl/lifestyle/diy-perfect-cadeau-voor-kerst-of-oud-nieuw/
  Nicole onlangs geplaatst…Ik won €200,- aan shoptegoed!My Profile

 2. Wat leuk dit, ik heb je artikel over alleen zijn nog even gelezen, want die had ik gemist! Ik kan me daar helemaal in vinden, haha! Het artikel van het afgelopen jaar, waar ik het meest trots op ben? Oef, ik denk het artikel over hoe ik mijn online gedrag heb veranderd en wat dat voor me deed: http://www.gestellig.nl/positief-omgaan-met-social-media/ Lief dat ik die even mag delen! xx
  Yvette onlangs geplaatst…De allerbeste documentaires die je kunt vinden op NetflixMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge