21 vegan Instagramaccounts met prachtige foto’s

vegan Instagramaccounts

Als het ter sprake komt dat ik veganistisch ben gaan eten, vragen mensen altijd of ik het niet moeilijk vind. Nou nee, eigenlijk niet. Af en toe ben ik wel inspiratieloos, maar dan hoef ik alleen maar Instagram te openen. Ik ben de afgelopen tijd namelijk tientallen accounts van vegans gaan volgen; als ik één ding heb geleerd in mijn anderhalve maand vegan zijn is het wel dat het best een hechte community is waarin veel eetfoto’s worden gedeeld. En nou zijn foto’s van vegan eten sowieso al leuk voor de inspiratie, maar als het dan ook nog eens mooie foto’s zijn, is het helemaal goed. Zelf maakt het me helemaal niets uit hoe mijn feed eruit ziet, maar er zijn ook heel veel accounts waarbij wel alles klopt. Vandaag deel ik 21 van mijn favoriete accounts! Ook leuk voor als je niet vegan eet uiteraard, want de meeste zijn ontzettend kleurrijk (en persoonlijk houd ik daar heel erg van).

Om te beginnen wil ik vijf accounts uitlichten die zelf geen foto’s maken, maar de mooiste foto’s van anderen doorplaatsen. Dan heb je dus een paar keer per dag een mooie foto in je feed, met vaak een recept erbij, maar nog leuker is dat ook weer door kunt klikken naar degene van wie de foto is. Ja, zo kom je wel bij veel vegan accounts, haha. De accounts heten @bestofvegan, @veganfoodlovers, @veganfoodspot, @thefeedfeed.vegan en @veganzone.

IGcollage1

@ohhappyveggie
Aisling post niet zomaar foto’s van vegan eten, maar foto’s van vegan eten op reis. Gemengd met mooie landschappen en zonsondergangen geeft dat een kleurrijke, zomerse feed.

@projectsunny
Als het account van Aisling kleurrijk is, is dat van Cortney… eh, ja, de nit-bestaande overtreffende trap daarvan. Er komen veel ontbijtjes voorbij, maar ook geregeld avondeten.

@amylecreations
In Amy’s feed staan niet alleen súpermooie foto’s, maar er komt ook weleens een recept voorbij in de captions. En echt, ik wil alles maken.

@theveganlass
Ik ben eigenlijk niet zo van de ontbijtfoto’s (hoe gek ik ook ben op ontbijt), maar zoals Lauren ze op de foto zet… wauw. Gelukkig eet ze weinig warme dingen, want volgens mij is ze zo lang met foto’s maken bezig dat dan zou zijn afgekoeld, haha.

IGcollage2

@unconventionalbaker
Toegegeven: ik heb vrij weinig met raw en suikervrij en zo. Waarom mag vegan taart niet gewoon ongezond zijn? Maar Audrey komt ermee weg, want die taarten. <3

@blackwhitevivid
Yay, nog meer kleur! Kati maakt niet alleen heel mooie foto’s, maar vooral ook heel lekker eten. Er komt van alles voorbij, van pancakes tot falafelwraps.

@clara_foodie
Clara post vooral avondeten, wat ook wel fijn is tussen al die vegan bananenontbijtjes. Kun je ook heel veel inspiratie uit halen dus!

@my_vegan_fridgie
Want vegan taart. Soms raw, soms niet. Wel altijd lekker – althans, zo ziet het er dus uit.

IGcollage3

@candidchef
Victoria en JC delen heel vaak hun avondeten, met name dingen die je zelf ook heel goed kunt namaken! En ook dit is weer heel kleurrijk, maar misschien is dat wel gewoon een kenmerk van vegan eten, haha.

@bonvivantfoodie
Yeises foto’s zijn lekker licht en er staat van alles op, van koekjes tot berenboterhammen. Precies de foto’s waar ik van houd, en ook heel ‘normaal’ eten, zeg maar.

@shanyaraleonie
Gloria’s foto’s zijn vrij simpel, maar toch supermooi. Ze houdt heel erg van reizen, dus ook dat komt regelmatig voorbij.

@greensmoothiegourmet
In Dees feed is heel veel chocola te vinden, dus eigenlijk kan er dan al heel weinig misgaan. Ze heeft lekker veel diepte in haar foto’s, in tegenstelling tot veel mensen die hun eten van bovenaf fotograferen.

IGcollage4

@elavegan
Ela’s foto’s zijn heel gevarieerd, maar het eten ziet er altijd lekker uit. Oké oké, deze kokoscupcakes lijken me iets minder lekker, maar ik doe het haar niet na! Ze post vooral gebak en snacks, maar af en toe ook avondeten.

@catchingseeds
De foto’s van Laurel zijn altijd heerlijk licht! Ze post lang niet elke dag, maar maakt wel heel lekkere dingen.

@thrivingonplants
Pancakes en pasta, dat zie je het meest voorbij komen op Cheries account. Oké, en gebak. En meer. Belangrijkste is dat het er allemaal belachelijk lekker uitziet.

@ac_goes_vegan
Last but not least: het account van Ann-Christine. Weer zo’n fijn account met vrij simpele gerechten, maar daardoor juist lekker veel inspiratie.

 

Liefs1

 

 

 

 

5 thoughts on “21 vegan Instagramaccounts met prachtige foto’s

  1. Ziet er mooi en heerlijk uit! Trouwens, waarom eet je eigenlijk veganistisch? Sorry als je dit al eens hebt uitgelegd, dan heb ik dat waarschijnlijk gemist..

    1. Nee, het kan inderdaad best dat ik dat nog nooit verteld heb! De kortste versie:
      Ik eet al vanaf mijn twaalfde vegetarisch, omdat ik gewoon heel erg tegen dierenleed ben. Ik wilde altijd ook al wel proberen een maand vegan te eten, maar mijn ouders waren daar niet zo’n voorstander van. Om eerlijk te zijn wist ik verder ook vrij weinig af van de zuivelindustrie, maar toen ik eind vorig jaar een aantal dingen zag en las, besloot ik dat ik ook daar liever niet aan bij wilde dragen. Ik probeerde toen dus toch drie weken vegan te eten, en toen dat eigenlijk heel goed ging besloot ik om na mijn 19e verjaardag helemaal veganistisch te gaan eten. :) Hoop dat het zo duidelijk is! Vragen stellen mag natuurlijk altijd, hoewel ik niet overal antwoord op heb, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge