10 dingen waar ik wel talent voor zou willen hebben

In tegenstelling tot sommige andere mensen zou ik mezelf nooit talentloos noemen – hoe eigendunk dat ook klinkt. Ik kan wel goed leren en mijn schrijfsels zijn af en toe ook best redelijk. Overigens geloof ik ook dat niemand nergens een talent voor heeft, hoor. Maar gelukkig zijn er ook héél veel dingen die de kluns in mij naar boven brengen. Of nou ja… soms is dat dus niet zo gelukkig. Dus maakte ik een lijstje met 10 dingen waar ik wel talent voor zou willen hebben! *

Talent“Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars?”

* In willekeurige volgorde. Uiteraard.

1. In slaap vallen
Mensen die een minuut nadat jullie hoofd het kussen raakt al liggen te snurken: HOE doen jullie dat?! Al vanaf dat ik klein was lig ik ’s avonds eeuwen te woelen in bed. Zelfs met een hele pot slaapthee ga ik nog niet onmiddellijk knock-out (hoewel ik moet zeggen dat dat op wonderbaarlijke wijze wel helpt!).

2. Woordgrapjes
Als taalliefhebber ben ik natuurlijk gek op spelen met woorden, maar helaas komen mijn hersenen nooit met een leuk woordgrapje op de proppen, zeker niet in een gesprek. Maar dat zou ik dus wel echt heel tof vinden.

3. Acteren
Eigenlijk had ik ‘zingen’, maar dat was me te cliché (en bovendien zing ik toch wel, of het nu goed klinkt of niet). Afijn, er was ooit een tijd dat ik heel graag actrice wilde worden. Dat we dan bij opa en oma waren en ik met mijn nichtje en mijn zusje hele dramatische scènes ging naspelen in de slaapkamer. En dat we dan vervolgens internet afspeurden naar oproepjes voor figuranten. Maar eigenlijk kan ik dus niet acteren. Aan de andere kant: ik zou toch niet het lef hebben om er iets mee te doen, dus misschien is het maar beter zo.

4. Positief blijven
Ik ben stiekem heel jaloers op mensen die altijd overal het positieve in van kunnen zien. Ik heb soms best een eh, kort lontje, en dat is niet altijd even prettig.

5. Sporten
Dat ik totaal niet sportief ben is nou niet bepaald een geheim. Maar het zou misschien best handig zijn om goed te kunnen sporten. Hoewel ik dan het excuus ‘ik kan niet sporten’ niet meer kan gebruiken als ik eigenlijk ‘ik houd niet van sporten’ bedoel. Hmm.

6. Presenteren
Hoewel het wel in een opgaande lijn zit, zal ik nooit een natuurtalent zijn als het om presenteren gaat. Ik word rood, ga stotteren en kan niet wachten tot ik weer veilig op mijn plek zit. Zelfs als ik eens het idee heb dat het warempel een keer goed ging, was ik nog niet overtuigend genoeg of zo. Wat niet zo handig is, op een opleiding als de mijne.

7. Sparen
Spreekt voor zich, toch? Ik mag dan wel een beetje gierig zijn, maar ik heb totaal geen moeite met geld uitgeven aan boeken. Om maar iets te zeggen.

8. Contact leggen
Ik ben al een stuk minder verlegen dan vroeger, maar ik kom nog altijd héél awkward over in sociale situaties. En vriendinnen maken is al helemaal zoiets lastigs. Misschien had ik deze bovenaan moeten zetten, want ik zou echt graag wat socialer willen zijn. Oké, zo klinkt het echt een beetje vreemd. Maar je snapt wat ik bedoel.

9. Eyeliner opdoen
Eyeliner. Wát een ramp is dat. Het is gelukkig geen onderdeel van mijn standaard make-uproutine, maar af en toe kom ik in een vlaag van verstandsverbijstering weer eens op het idee om een poging te wagen. En daar heb ik achteraf altijd spijt van. Ik hoopte dat dat talent spontaan zou komen aanwaaien zodra ik 18 werd, maar helaas. Oh, en doe nagels lakken er dan ook maar meteen bij.

10. Me aan planningen houden
Plannen kan ik wel, maar me eraan houden… Nou ja, soms lukt het wel. Maar soms ook niet. Terwijl dat eigenlijk zonde is van de tijd die je aan het plannen hebt besteed. Volgens mij is dit trouwens zo’n talent dat je jezelf kunt aanleren, dus dat moet ik maar eens gaan doen! (Of nou ja, proberen.)

Waar zou jij graag talent voor willen hebben?


Hard work without talent is a shame, but talent
without hard work is a tragedy – Robert Half

14 thoughts on “10 dingen waar ik wel talent voor zou willen hebben

 1. Dat van dat slapen is erg herkenbaar! Ik was vroeger ook altijd iemand met een kort lontje en had altijd wel wat te miepen, maar nu ben ik überpositief. Ik zie overal wel een lichtpuntje/positiefs/leuks in (hoe K** sommige dingen soms ook zijn). Ik denk dat je dat wel kunt leren dus. ;)
  Dina onlangs geplaatst…Als we later groot zijnMy Profile

 2. Haha, wat een leuke lijst! Met eyeliner ben ik gestopt, geen doen! En dat slapen, daar ben ik dan weer wel een ster in, tot ongenoegen van mijn vriend. Ik kan echt na een minuut liggen in slaap vallen, haha. Heel goed dat je je eigen talenten onder ogen blijft zien, want ik geloof ook dat iedereen ze heeft!
  Rosanne onlangs geplaatst…Op winterreis zonder skiën of snowboardenMy Profile

 3. aaah nummer 8 herken ik! Ik vind het heel lastig om tegen onbekenden te praten en dit zou ik zo graag anders hebben. Gelukkig ben ik echt al stukken minder verlegen als vroeger. Ik vind dat je wel als een supergrappige meid overkomt! Soms heb ik bij bloggers echt zoiets van: ah die zijn zo grappig en tof, daar wil ik vrienden mee zijn!
  Net als jou vind ik presenteren ook een hele klus… hopelijk komen we er ooit overheen :)
  Fijne dag verder. Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge