10 dingen die ik (niet) zou doen als ik de loterij zou winnen

als ik de loterij zou winnen

Normaal word je er niet zo blij van om jezelf ‘wat als’-vragen te stellen; wat als ik een andere keuze had gemaakt, wat als ik eerder had geweten… Et cetera. Maar in sommige gevallen zijn ze juist heel leuk: wat als ik in de tijd zou kunnen reizen? Of, in dit geval, wat als ik de loterij zou winnen en een paar miljoen op mijn rekening gestort zou krijgen? Het zou wel echt een wonder zijn als dat zou gebeuren, want niet alleen is die kans sowieso heel klein, maar om te winnen moet je ook eerst meedoen. En dat doe ik dus niet. Ik hoef namelijk ook helemaal geen miljoenen te winnen, lijkt me een hoop gedoe ook. Maar hé, fantaseren mag altijd. Dus wat zou ik wel doen… en wat vooral niet?

Wat ik NIET zou doen als ik de loterij zou winnen
Stoppen met studeren/werken
Een carrière in de journalistiek (of iets soortgelijks) is misschien wel mijn grootste droom. Waarom zou ik dat opgeven omdat ik het geld toevallig niet nodig heb? Iedereen antwoordt altijd meteen ‘stoppen met werken’ op de vraag wat ie zou doen als ie de loterij zou winnen. Kan ik me voorstellen als je geen plezier hebt in je werk, maar mij lijkt werken juist supertof. Meestal.

Elke dag uit eten gaan
Oké, ik zou niet meer zo zuinig boodschappen hoeven doen. Maar elke dag uit eten? Nah. Soms vind ik mijn eigen creaties nog wel lekkerder dan de vegetarische gerechten in een restaurant. En koken is leuk.

Een auto kopen
Want wat heb ik nou aan een auto? Ik wil niet eens rijles. Hoewel het als verjaardagscadeautje voor papa wel leuk zou zijn. Dat is misschien helemaal niet meer zo gek als je het geld hebt. Of wel.

Of kleren/schoenen/tassen van 500 euro
Ze zijn vast van geweldige kwaliteit, die Louis Vuitton-tassen. Maar ik hoef ze niet. Overigens lijkt het me wel leuk om één keer iets te kopen in een of andere dure winkel in de P.C. Hooftstraat; puur om de reactie van de winkelmedewerkers te zien.

Een wereldreis maken
Volgens mij zijn er weinig reizen die níet zouden willen reizen als ze de loterij zouden winnen. En oké, ik wil wel op citytrips. Maar een wereldreis? Ik weet het niet hoor… Ik ben en blijf wel een beetje (heel erg) een huismus.

Wat ik WEL zou doen als ik de loterij zou winnen
Een appartement kopen
Studentenkamers in Amsterdam zijn duuur. En klein. En uit het centrum. Dus het eerste wat ik zou doen als ik het geld zou hebben, is een appartementje in Amsterdam kopen voor mezelf. Met keuken dus. Grote kans dat dan al de helft van het geld op is, maar dat terzijde.

Met heel veel briefjes van 20 naar grote steden gaan
Heel veel mensen geven geen geld aan zwervers ‘omdat ze er dan toch drugs mee gaan kopen’. Dat zal in sommige gevallen ook wel zo zijn, maar echt niet altijd. Ik vind zwervers echt heel zielig; volgens mij maak je echt de dag van zo iemand als je een keer meer geeft dan 20 cent. (Kom je gierig over als je maar 20 euro aan een zwerver geeft als je miljonair bent?)
En, ook even onder het kopje ‘donaties’: heel veel aan het WNF geven.

Een eigen restaurant beginnen
Nog niet op mijn 18e, hoor. Maar ooit. Als ik het geld dan nog niet allemaal heb uitgegeven tenminste. Ha.

Boeken kopen
Ik zou zoveel boeken kopen dat ik ze lang niet allemaal kan lezen. Gewoon alleen al omdat het tof is om heel veel heel volle boekenkasten te hebben. Mijn eigen bibliotheekje. Wauw, ik zie het al helemaal voor me. (Jullie mogen dan allemaal een gratis abonnement, hoor.)

De Efteling afhuren
En, enigszins in dezelfde categorie: VIP kaartjes kopen voor concerten. En daar dan met heel veel toffe mensen heen gaan. Met andere woorden: geen spullen kopen, maar ervaringen. Want die zijn het allerleukst!

Wat zou jij (niet) doen als je de loterij zou winnen?

 

8 thoughts on “10 dingen die ik (niet) zou doen als ik de loterij zou winnen

 1. Origineel en leuk artikel! Als ik de loterij zou winnen, zou ik wel heel graag op reis gaan, omdat er zoveel te zien is in de wereld. Ook zou ik, net als jij, enorm veel boeken gaan kopen haha, je kunt namelijk nooit teveel boeken hebben, zeggen we dan maar.

 2. Leuk lijstje! Ik zou niet stoppen met werken, maar wel voor de baas. Ik heb dan immers de zekerheid van iedere maand een vast bedrag niet meer nodig, dus zou ik alleen nog voor mezelf gaan werken. Een auto kopen zou ik wel doen, een oude mini!
  Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #25My Profile

 3. Wat een leuk artikel! Ik begin hierdoor meteen te fantaseren wat ik wel/niet zou doen. Ik zou zelf ook niet zomaar stoppen met mijn opleiding, want tja ooit is het geld op en dan heb je dus geen opleiding. Verder zou ik een beugel nemen (want ik wil rechte tanden haha en misschien ook wel iets witter, maar don’t worry verder zal ik weinig aan mezelf laten sleutelen met dat geld), rondreizen door Amerika en ik zou ook wel in de toekomst iets zelf willen beginnen alleen weet ik nog niet precies wat. :)
  Judith onlangs geplaatst…Shoplog Primark – juni 2015My Profile

 4. Haha leuk en origineel artikel! Zelf zou ik ook niet stoppen met werken, maar wel gaan minderen zodra ik een gezinnetje heb. Ook zou ik juist wél (bijna) elke dag uit eten gaan maar dat is gewoon omdat ik dat erg gezellig vind en ik niet kan koken (vind ik ook niet leuk om te doen haha) XD Voor de rest ben ik het overal wel mee eens :)
  Mandy onlangs geplaatst…Ontwerp je eigen telefoonhoesjeMy Profile

 5. Hhahaha.. de Efteling afhuren zou ik ook wel willen doen ;-) Ik zou heel weinig materialistische spullen kopen: vind het niet belangrijk en hecht er geen waarde aan. Wel zou ik misschien stoppen met werken, maar meer zodat ik meer tijd heb om vrijwilligerswerk te doen, of in ieder geval werk waarmee ik mensen kan helpen. En ik zou voor mijn moeder de beste verzorging regelen, gewoon omdat zij het verdient <3
  Deisy onlangs geplaatst…Life Lately #juniMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge