Trainen bedrijfsfitness

Het belang van gezonde werknemers

Gezonde werknemers zijn niet alleen productiever; ze zijn ook veel leuker om in de buurt te hebben en beter dan hun ongezondere leeftijdsgenoten in het behouden van een goede houding op de werkplek. Gezonde medewerkers zijn ook productiever en nemen minder snel vakantiedagen op vanwege ziekte, waardoor het bedrijf geld bespaart op ziektedagen en zorgkosten. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat gezonde werknemers veel voordelen hebben, kan het moeilijk zijn om erachter te komen hoe goed je het doet als het gaat om de gezondheid van je werknemers. Om dit nog eens goed onder de loep te nemen, vind je hieronder enkele voordelen die het belang duidelijk maken van gezonde medewerkers binnen een bedrijf.

Gezondere werknemers zijn productiever

We weten allemaal dat gezonde werknemers productiever zijn dan ongezonde, maar weinigen begrijpen waarom. Wanneer een werknemer ziek is of kampt met een bepaalde (tijdelijke) beperking, neemt hun productiviteit af en heeft dit gevolgen voor de mensen om hen heen. Ze kunnen minder goed doorwerken dan hun gezonde collega’s omdat ze beperkt en afgeleid worden door hetgeen waar ze last van hebben. Hierdoor hebben zij eventueel ook meer pauzes nodig om te herstellen, waardoor de algehele productie afneemt en eventueel andere werknemers onder druk komen te staan. Dit geld ook voor werknemers die kampen met mentale problemen. Wie mentaal ook in een goede gezondheid verkeert, zal ook veel productiever zijn dan iemand die niet lekker in zijn of haar vel zit.

Een hogere mate van efficiëntie

Een gezonde werknemer is niet alleen productiever, hij werkt ook efficiënter en vind het vaak ook geen probleem om over te werken. Wanneer een medewerker gezond is en zich goed voelt, is de kans ook een stuk groter dat ze zelf manieren bedenken om efficiënter te gaan werken. Ze denken mee en bruisen vaak van de ideeën, in tegenstelling tot ongezonde werknemers. Mensen die ongezond zijn en zichzelf niet goed voelen zijn vaker geneigd om alleen maar hun werk te doen en daarna weer naar huis te gaan. Meestal zijn ze niet gemotiveerd genoeg om ideeën op te brengen, of om bepaalde processen opnieuw onder de loep te nemen waardoor ze mogelijk verbeterd kunnen worden.

Gezondere mensen zijn minder vaak afwezig op hun werk

Ten eerste is ziekte minder snel een probleem wanneer de medewerkers gezond zijn. Medewerkers gezond houden betekent niet alleen dat ze naar het werk kunnen komen op de afgesproken tijden; het betekent ook dat ze niet eerder naar huis hoeven te gaan en geen werk meer kunnen doen. Ziekteverzuim kosten bedrijven jaren erg veel geld en wanneer je investeert in het gezond houden van je werknemers ligt die kans een stuk lager.

Als iemand ziek of te beperkt is om het werk te doen waar diegene voor aangenomen is, is de kans groot dat hij of zij nog wel een deel van de dag kan komen om aangepaste werkzaamheden te verrichten. Het is altijd goed om te kijken of mensen nog steeds betrokken kunnen blijven bij het werk zonder dat zij hier ernstige last van ondervinden.

Voordelen van bedrijfsfitness

Bedrijven willen uiteraard dat de werknemers gelukkig en gezond naar hun werk komen. Je wilt dat ze met energie binnenkomen en elke dag met een opgeladen gevoel vertrekken. Een bedrijfsfitnessprogramma kan niet alleen het moreel van een medewerker een boost geven, maar ook:

• productiviteit en prestaties verhogen
• ziekteverzuim verminderen
• veiligheidsbewustzijn vergroten
• zorgkosten verlagen
• waarde toevoegen aan de organisatie.

Hoe je het ook bekijkt: een succesvol bedrijfsfitnessprogramma is zakelijk gezien eigenlijk best logisch! Er zijn namelijk heel veel ziekte gerelateerde problemen te wijten aan te weinig lichaamsbeweging. Wanneer je als bedrijf zijnde je medewerkers kunnen stimuleren dankzij bedrijfsfitness om meer aan hun fysieke gezondheid te werken, is dat een win-winsituatie.