Recept: Vegan kip kerrie

Vegan kip kerrie

Ik ben nooit zo’n fan geweest van dingen uit een pakje, maar op die regel is altijd één uitzondering geweest: kip kerrie. Of ajam kerrie, ik weet eerlijk gezegd het verschil niet. Hoe dan ook, kip kerrie is altijd al één van mijn lievelingsgerechten geweest. Klein dingetje: meestal moet je crème fraîche toevoegen, en soms is het poeder zelf ook al niet veganistisch. En dus deed ik een poging tot vegan kip kerrie, en die lukte nog ook! En het is supermakkelijk en kleurrijk, dus ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik mezelf op dat moment even best wel geniaal vond. (Er zitten alleen geen groenten in, maar die bedenk je er dan zelf maar even bij.)

Dit heb je nodig voor 2 porties
150 g basmatirijst
1 bakje veganistische kip *
1 klein blikje (270 ml) kokosmelk **
1 banaan
5 el ananasblokjes in siroop
2 el kerrie
1 el kurkuma
1 tl paprikapoeder
40 g cashewnoten
40 g rozijnen

* Zowel de kipstuckjes van de Vegetarische Slager als de kipstukcjes (hoezo nageaapt?) van Vivera zijn vegan. De eerste zijn waarschijnlijk net iets lekkerder, maar de tweede goedkoper.
** Voor degenen die geen kokos lusten: ik ook niet, dus dat zegt wel iets over hoe goed je het proeft, haha (niet dus).

Zo maak je het
1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin (af en toe omscheppen).
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan (die waar je net de noten in hebt geroosterd dus, want minder afwas) en bak hierin heel kort 1 el kerrie. Doe de kip daarbij en bak die goudbruin.
4. Voeg de kokosmelk, 1 el kerrie, 1 el kurkuma en 1 tl paprikapoeder toe en laat het even pruttelen, tot de kokosmelk iets is ingedikt.
5. Schep daar 3 el van de ananassiroop (optioneel), de ananasblokjes en de rozijnen bij. Snijd de banaan in plakjes en roer die er ook doorheen. Laat een paar minuten meeverwarmen en verdeel dan zowel de rijst als de kip kerrie over de borden. Eet smakelijk!

Kook jij vaak uit pakjes en zakjes, of maak je liever je eigen variant?

Liefs2

 

 

 

 

4 thoughts on “Recept: Vegan kip kerrie

    1. Oh, wat grappig! Bij ons thuis hadden we altijd een duidelijk onderscheid: kip kerrie was met appel en pinda’s (en sperzieboontjes volgens mij) en ajam kerrie was dit dus ongeveer. Maar dat verschil hebben we dus gewoon zelf verzonnen. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge