Recept: Vega abrikoosfetaburgers met sperziebonenpestosalade

Ik heb jullie nu al een aantal keer het recept van deze burgers beloofd, en hier is het dan eindelijk! Ik liep al een hele tijd met het idee voor dit recept rond in mijn hoofd, en vorige week maandag besloot ik het dan echt uit te proberen. En ik had niet verwacht dat de burgers zo goed zouden lukken! Oké, ze zijn misschien niet moeders mooiste, maar de smaak én textuur zijn echt geweldig. Mijn eerste burgers naar eigen recept zijn gewoon gelukt! En ze zijn ook nog een vegetarisch. :) De sperziebonensalade smaakt er ook goed bij, dus dat recept zet ik er meteen bij. Klik snel verder als je benieuwd bent!

Dit heb je nodig*:
Voor de burgers
2 bruine boterhammen
1 bakje vegetarisch gehakt (175 g)
2 eieren
100 g feta/witte kaas
100 g gedroogde abrikoos
2 el volkorenbloem
Olijfolie om in te bakken

Voor de salade
Halve krop ijsbergsla
400 g sperziebonen
1 bakje crème fraîche (125 g)
50 à 60 g pesto
Paar blokjes feta/witte kaas ter garnering

* Dit recept is voor 3 personen. Voor 4 personen kun je alles gemakkelijk keer anderhalf doen, dat lijkt misschien te veel maar valt heel erg mee.

Zo ga je te werk:
1. Dop de sperzieboontjes. Laat water in een pan lopen, doe de sperziebonen hierbij en breng het water aan de kook. Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten (eventueel 2 minuten korter voor wat knapperigere boontjes of 2 minuten langer voor zachtere boontjes). Zet na die tijd het vuur uit, maar giet de boontjes nog niet af.
2. Snijd ondertussen de gedroogde abrikoos en de feta in kleine blokjes.
3. Snijd de korstjes van de bruine boterhammen en pluk ze in kleine stukjes boven een grote beslagkom. Doe hierbij het gehakt en meng dit goed. Voeg hierbij de 2 eieren, de feta en de abrikoos en roer dit allemaal goed door elkaar. Kneed er tot slot het volkorenmeel doorheen.
4. Verdeel het burgerdeeg (/beslag/hoe noem je dat?) in 6 gelijke delen en kneed hier 6 kleine ronde burgertjes van. 3 grote is niet handig, want dan vallen ze hoogstwaarschijnlijk uit elkaar als je ze om wil draaien bij het bakken.
5. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak 3 burgertjes tot ze bruin zijn. Draai ze om en bam ook de andere kant bruin. Doe nieuwe olijfolie in de pan en bak ook de andere 3 op die manier.
6. Was ondertussen de sla en snijd die in kleine stukjes.
7. Doe de crème fraîche samen met de pesto in een steelpannetje en laat dit al roerend smelten.
8. Giet de boontjes af. Verdeel de sla over de bonen, leg de sperziebonen hierop en garneer met de pestosaus en een paar blokjes feta. Leg de 2 burgertjes ernaast. Eet smakelijk!

Heb jij weleens zelf anders-dan-normaal-burgers gebakken?


Once people get connected to real food, they 
never change back – Alice Waters
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge