Recept: Pumpkin pie oatmeal

Pumpkin pie oatmeal

Zijn jullie mijn havermout-uit-de-oven-recepten al zat? Ik niet, hoor! Ontbijten met een soort-van-taartje is gewoon zó leuk. Eerder maakte ik al kwarktaart, appeltaart, banana-carrotcake en brownie, nu is het tijd voor iets herfstigers: pumpkin pie! Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit traditionele Amerikaanse pompoentaart op, maar hier zitten pompoen én zelfgemaakte pumpkin spice in, dus ik denk dat het wel ongeveer hetzelfde smaakt. Hoe dan ook: het is lekker. En warm. En herfstig. En behoorlijk wat werk, dat moet ik toegeven: ze verkopen hier helaas geen ingeblikte pompoenpuree, laat staan pumpkin spice. Maar als je het op zaterdagavond al klaarmaakt, kun je het zondagochtend zó de oven in schuiven en genieten van een heerlijke brunch*. :)

* Ik had het dus zeg maar eigenlijk als ontbijt bedoeld, maar met pompoen, havermout, een ei én noten is het best wel eh, zwaar. Je zou het dus óf kunnen delen met iemand anders (maar dan is het wel weer weinig), óf als brunch of lunch kunnen eten. Of gewoon als heel groot ontbijt, dat kan natuurlijk ook. ;)

Dit heb je nodig:
Voor de havermout
– Een kwart pompoen (iets minder dan 200 g) (ik gebruikte flespompoen)
– 40 g havermout
– 1 klein ei
– 35 ml melk
– 2 tl pumpkin spice (zie hieronder)
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille-essence
– Evt. 1 tl honing
– Snufje zout
– 20 g pecannoten

Voor de pumpkin spice
– 4 tl gemalen kaneel
– 2 tl gemalen gember
– 1 tl gemalen kruidnagel
– 1 tl gemalen nootmuskaat

Zo maak je het:
1. Schraap de pitjes uit de pompoen, schil hem en snijd in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de pompoen hier zo’n 15 minuten in. Pureer hem vervolgens met een staafmixer of in een blender; je kunt eventueel zo’n 3 eetlepels water toevoegen zodat het een gladdere puree wordt.
2. Nu je toch met de staafmixer/blender/keukenmachine bezig bent: maal ook even de havermout tot havermeel. Hoeft niet per se, wordt het wel taart-achtiger van.
3. Snijd de pecannoten in kleine stukjes. Je kunt er 5 apart houden voor de garnering, wat ik zeker aanraad, want lekker + mooi. :)
4. Nu is het gewoon een kwestie van alle ingrediënten door elkaar mengen! Op die 5 pecannoten na dan, hè. Roer tot het een mooi beslagje is.
5. Vet een ovenschaaltje in met wat olie en een kwastje en giet het er mengsel hierin. Leg de apart gehouden pecannoten erop en zet je pumpkin pie zo’n 30 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Eet smakelijk!

Heb jij weleens echte pumpkin pie gegeten? 

 

2 thoughts on “Recept: Pumpkin pie oatmeal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge