Recept: Oreocupcakes

oreocupcakes

Sundays are for baking! Daarom deel ik vandaag een recept waar héél veel om gevraagd is, zeker na de bloggers high tea. Ik heb niet echt een goede foto, maar ik wilde jullie gewoon niet nog langer laten wachten. Over het algemeen bak ik dingen meestal maar één keer, maar deze Oreocupcakes zijn een uitzondering. Ze zijn gewoon ZO lekker! Echt, ik ben nog niemand tegengekomen die dat niet vindt. Oké, je moet wel een beetje een zoetekauw zijn (en niet op de hoeveelheid suiker letten), maar dat is iedereen stiekem wel een beetje. Dus heb je een meevaller gehad deze week? Vier het! Tegenvaller? Dat vraagt om troostvoer. Je ziet het: er is altijd wel een reden te verzinnen. Just bake them!

Dit heb je nodig voor 12 cupcakes:
150 + 80 gram roomboter (op kamertemperatuur)
150 gram kristalsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote (of 3 kleine) eieren (op kamertemperatuur)
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels vanille-essence
Snufje zout
250 gram poedersuiker
Scheutje melk
18 Oreo’s (eventueel nog extra als je ze ook als decoratie wil gebruiken)

Zo maak je ze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet 12 muffinvormpjes klaar in een muffinbakblik. Op een rooster kan natuurlijk ook, alleen dan zien ze er wellicht wat minder mooi uit.
2. Snijd de Oreo’s in kleine stukjes.
3. Mix 150 g boter, de suiker en eieren, het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en 1 tl vanille-essence tot een glad beslag. Roer hier de helft van de Oreostukjes doorheen.
4. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat ze hierna afkoelen – als ze heel erg zijn gerezen, kun je er even een snijplank o.i.d. op leggen om ze wat platter te maken.
5. Mix 80 gram boter met een scheutje melk en 1 tl vanille-essence en voeg hier in delen de poedersuiker aan toe, tot je een goede botercrème krijgt. Roer hier de rest van de Oreostukjes doorheen. Hierdoor kun je helaas geen mooie toefjes meer spuiten (óók niet als je de Oreo’s helemaal verkruimelt, dan gaat je spuitzak kapot, geloof me), dus moet je het er maar een beetje op eh, flatsen. Smeren. Hoe je het ook wil noemen. En dan zijn ze klaar! Best wel heel erg makkelijk, toch? Als je een nog grotere Oreo-overdosis wilt creëren, kun je er zelfs nog een half koekje op zetten. Als decoratie. Of gewoon omdat het heel erg lekker is. Eet smakelijk! :)

Ga jij deze cupcakes een keer proberen?

Qua bron, ehm, tja, ik geloof dat ik het idee ooit ergens vandaag heb gehaald, maar ik maak ze al zo lang dat ik het recept inmiddels uit mijn hoofd ken en niet meer weet hoe ik eraan kwam. Dus dat. Sorry.

 

Life is short, and it is up to you to
make it sweet – 
Sarah Louise Delany

14 thoughts on “Recept: Oreocupcakes

  1. Dit klinkt geweldig! Normaal gesproken ler ik heel erg op suiker, maar toevallig heb ik gisteren een hele rol Oreo opgegeten hihi. Ik had het echt even nodig zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge