Recept: Breakfast brownie met aardbeien

Breakfast brownie

Doet me een beetje aan Valentijnsdag denken! Dat was zeg maar niet helemaal de bedoeling. Ik geloof dat ik gewoon wat hartjes en aardbeien houd.

Zondagochtendontbijtjes zijn de beste ontbijtjes. Of nou ja, zeg maar weekendontbijtjes, want ik besteed op zaterdag net zoveel aandacht aan mijn ontbijt als op zondag. Ik blijf altijd wel bij mijn havermout, maar soms maak ik er granola van, andere keren iets uit de oven, of nog iets anders. Hoewel het soms wat werk kost, is het echt genieten. Een paar maanden geleden dacht ik: als je gebakken havermout met appeltaartsmaak kunt maken, moet een breakfast brownie ook mogelijk zijn. Ik ben dus aan het proberen geslagen en hoewel het nog niet zo brownieachtig is als ik zou willen (dat is ook vrij lastig zonder boter en suiker), is het al wel een erg lekker ontbijtje voor als je van stevig ontbijten houdt. En van chocolade, uiteraard. Vandaar dat ik toch het recept deel!

Dit heb je nodig
Een rijpe banaan
40g havermout
50 ml melk
1 el cacao
1 el honing
1 tl vanille
Een snufje zout
1 tl bakpoeder
5 aardbeien

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Maal de havermout met een staafmixer/keukenmachine tot havermeel. Dat is wel heel belangrijk, want anders proef je de structuur van de havermout later nog terug.
3. Prak de banaan tot het een papje is en roer de havermout en melk erdoorheen.
4. Roer hier nu ook de cacao, honing, vanille, zout en bakpoeder doorheen.
5. Was de aardbeien en snijd ze in heel kleine stukjes. Voeg deze als laatste toe aan het mengsel.
6. Vet een ovenschaaltje in met een beetje olie en doe het ‘beslag’ hierin. Zet het zo’n 20 minuten in de oven; als het goed is, is het dan stevig genoeg – anders zou je het nog 5 minuten langer kunnen doen. Daarna heel even laten afkoelen en dan kun je ontbijten!

Waarmee ontbijt jij in het weekend?

 

2 thoughts on “Recept: Breakfast brownie met aardbeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge