Recept: Simpele appelcrumble als ontbijt

appelcrumble als ontbijt

Je komt er pas achter hoe afhankelijk je bent van havermout als het pak ineens leeg blijkt te zijn. En dat is dus precies wat gisteren het geval was. Of nou ja, er was nog wel iets, maar ik houd van een stevig ontbijt, dus ik vind 20 gram wat weinig. Er ontstond spontaan een minikortsluiting in mijn hoofd: wat moest ik nu ontbijten? Ik besloot iets te improviseren en de havermout aan te vullen met kwark, appel, noten en rozijnen – en zo ontstond deze appelcrumble als ontbijt. Hij sloot bovendien goed aan op het weer, want met al die regen kon ik wel wat warmte gebruiken. Hij was bovendien verbazingwekkend lekker, vandaar dat ik het (simpele) receptje hier even deel! Mocht je dit op zondagochtend lezen en nog niet ontbeten hebben: zoek niet verder. :)

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):
Een halve of hele appel (ik nam een hele, maar dat was wel vrij veel)
Kaneel
20 g havermout
2 tl honing
1 tl zonnebloemolie
15 g amandelen
15 g rozijnen
Kwark voor erbij

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de (halve) appel in kleine blokjes en doe die in een ovenschaaltje. Roer er wat kaneel naar smaak doorheen. In mijn geval: heel veel kaneel>
3. Roer 1 tl honing en 1 tl zonnebloemolie door de havermout. Snijd de amandelen in stukjes en roer deze er ook doorheen. Voeg ook hier (flink) wat kaneel aan toe.
4. Strooi de havermout over de appel en zet het schaaltje 10 minuten in de oven. Zet de oven dan op grillstand en zet hem nog 2 minuten aan. Mocht je oven geen grillstand hebben, dan kan hij ook gewoon 5 minuten langer in de oven.
5. Roer 1 tl honing door een beetje kwark en doe dit in een schaaltje of op een bordje. Schep de crumble hierop en strooi er tot slot de rozijnen overheen. Have a nice morning!

Ontbijt jij uitgebreid(er) in het weekend?

Bekijk ook eens mijn andere ontbijtrecepten:
Breakfast brownie met aardbeien
Speculaasmuffins van overnight oats
Banana-carrotcake
Ontbijtkwarktaartje met aardbeiensaus
Zoete broodjes met kaneel, rozijnen en banaan
Ontbijtappeltaartje

 

2 thoughts on “Recept: Simpele appelcrumble als ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge