6 recepten die je echt eens moet proberen

Misschien is het jullie opgevallen dat er de afgelopen tijd iets minder recepten online zijn gekomen op mijn blog. Dat kan kloppen, want ik schrijf nu ook twee keer per maand een recept voor sevendays.nl, de site van jongerenkrant 7Days. Omdat die te lekker zijn om niet ook met jullie te delen, hierbij even een overzichtje!

Recepten 7Days

recept sinterklaastrife

Sinterklaastrifle
Dit is misschien niet meer zo’n actueel recept, maar er ligt nog wel gewoon speculaas in de winkel, dus als je die gebruikt in plaats van kruidnoten kan het nog prima! En doen hoor, want deze trifle (van hangop, frambozen en speculaas) is echt megalekker. En superfoolproof.

Klik hier voor het recept

 

recept Indiase curry

Simpele Indiase curry
Vroeger maakte je me vooral blij met pannenkoeken, pizza en aardappelen. Langzaamaan is dat veranderd: de laatste tijd heb ik vooral de Indiase keuken ontdekt. Het enige nadeel daarvan is dat er meestal minstens tien verschillende exotische kruiden op de ingrediëntenlijst staan. Dat was ik een beetje zat, dus daarom bedacht ik dit recept voor een curry met heel wat minder benodigdheden. Met linzen, pompoen, zoete aardappel en spinazie: zo lekker!

Klik hier voor het recept 

 

recept spaghetti

Winterse spaghetti
Als je iets op tafel wil zetten wat supersnel klaar maar toch lekker smaakt, is pasta het ideale gerecht. Zeker als student! Dit is alleen geen studentenvariant met alleen tomatensaus, maar ééntje met pesto, kastanjechampignons, courgette, walnoten en kaas.

Klik hier voor het recept

 

recept ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins 
Met mijn liefde voor havermout kon het natuurlijk niet lang duren voor ik ook een ontbijtrecept naar 7Days zou sturen. Want hallo, wie wil er nu niet ontbijten met gezonde muffins? Deze zijn op smaak gebracht met sinaasappel, kruiden en rozijnen.

Klik hier voor het recept

 

recept salade met falafel

Salade met falafel
En tja, hetzelfde geldt voor salade. Deze lunchsalade met falafel en feta is perfect voor iedereen die nog steeds bezig is met zijn goede voornemens. Maar aangezien er daar weinig meer van zijn, ook voor als je inmiddels al wel bent aangevallen op de chocolade, hoor. ;)

Klik hier voor het recept

 

Recept pizzaflapjes

Pizzaflapjes
Flapjes zijn altijd goed als feesthapje. Voor de foodbloggersborrel van Blog Society vorige week maakte ik deze pizzaflapjes en ze vielen enorm goed in de smaak! Als Leonie van de bekende foodblog Gewoon wat een studentje ’s avonds eet ze lekker vindt dan moeten ze wel goed zijn, toch? In ieder geval: je moet deze flapjes echt een keer maken! Beetje een gepriegel, maar het is het waard.

Klik hier voor het recept

Welke van deze recepten zou jij wel een keer willen proberen?


Part of the secret of success in life
is to eat what you like and let the food
fight it out inside – Mark Twain

10 thoughts on “6 recepten die je echt eens moet proberen

    1. Oh, je weet niet wat je mist! Ik houd zelf wel van pittig, maar er zijn ook genoeg milde curry’s hoor (die in dit artikel trouwens ook). Ik weet natuurlijk niet of je überhaupt wel van buitenlands eten houdt, maar zo ja: zeker eens een curry proberen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge