Mijn en-nu-ga-ik-echt-iets-aan-mijn-kamer-doen-moodboard

Moodboard Pimp my room project met tekst

Ik woon inmiddels ruim een jaar op kamers (gaat best snel!), waarvan nu bijna 8 maanden in mijn huidige studentenkamer. En in die tijd heb ik dus gewoon (bijna) niets gedaan om mijn eigen plekje gezelliger te maken. Oké, er staan wel wat meubels, maar de muren zijn nog leeg en toegegeven: de vloer ligt vaak vol troep. Tijd om daar iets aan te doen! De komende tijd ga ik aan de slag met DIY’s en andere dingen om mijn kamer vrolijker te maken. Om mezelf een schop onder de kont te geven, verbind ik er maar meteen een nieuw project aan, waarover je ook meer kunt lezen na de ‘Lees meer’-knop. Maar vóór ik met dat project begin, maakte ik eerst een moodboard om voor mezelf op een rijtje zetten wat voor interieur ik nou precies mooi vind. En het leek me wel leuk om die collage ook te delen!

Wel prima
Vorig jaar aan het begin van de zomer, toen ik nog op zoek was naar een kamer, kreeg ik helemaal de interieurkriebels. Ik ging verschillende keren naar de IKEA, maar toen hoorde ik dat ik bij die kennis kon logeren. En omdat de kamer al enigszins gemeubileerd was, had ik niet veel nodig. De interieurkriebels verdwenen, en toen ik in januari naar mijn huidige kamer verhuisde, had ik het veel te druk met studeren om er meteen aan te denken.
De eerste maanden dacht ik nog wel ‘het is hier zo kaal, ik moet binnenkort echt eens wat leuke dingen aan de muren hangen’. Maar na een tijdje went het, zo’n ongezellige kamer. Het werd hoe dan ook mijn eigen plekje, dus hield ik mezelf voor dat het wel prima was. Dus ging ik het ook ‘wel prima’ vinden. Moraal van het verhaal: ik heb 8 maanden lang geleefd in een kamer met alleen een bed, bureau, boekenkast en kledingkast.

Een nieuw project
Maar nu moet het anders. Sinds ik Pinterest heb, zijn die interieurkriebels weer terug. Daarom begin ik met een nieuw (blog)project: het Pimp My Room Project!  Omdat 1. mijn kamer écht wat vrolijker moet worden, 2. ik dan een stok achter de deur heb om eindelijk vaker creatief bezig te zijn en 3. ik blogprojectjes heel erg leuk vind. De Dare to wreck-reeks vorig jaar vond ik bijvoorbeeld  echt geweldig leuk. De aankomende weken kun je dus blogjes verwachten die te maken hebben met mijn kamer. Dat zullen voornamelijk DIY’s zijn (sommige misschien in videovorm), maar wellicht ook andere dingen. De blogs komen om de vrijdag, maar ik moet nog even beslissen of ik volgende week of de week erna begin. Dat merken jullie vanzelf wel. ;) En over een tijdje, als ik mijn kamer leuk genoeg vind, is het natuurlijk tijd voor voor- en na-foto’s.

Wit en pastel
Maar vóórdat ik hieraan begin, moet ik natuurlijk wel weten hoe ik ongeveer wil dat mijn kamer eruit zien. Daarom ben ik in mijn Interior-bord op Pinterest gedoken en heb ik de plaatjes uitgezocht met de kamers die ik het allerleukst vind. Zoals je ziet wil ik een lichte, witte kamer (mijn muren laat ik dus wit), maar dan wel met kleurrijke details. Ik ga waarschijnlijk voor de pastelkleuren, want, nou ja, pastel. Bij elke foto geef ik ook nog wat uitleg!

Moodboard Pimp my room projectBronnen: 1 2 3 4 5 6 7 8

1. Zoiets bedoel ik dus! Ik heb een grijze zeilvloer, dus ik vind bruine houten dingen niet echt mooi in mijn kamer. Maar verder klopt het plaatje precies! Hier word je toch blij van?
2. Deze foto oogt iets moderner, want lichter en ‘cleaner’. Wat mij betreft net iets té kaal, maar ik ben wel spontaan verliefd geworden op de plantjes aan het plafond.
3. Nummer 3 is daarentegen weer net iets te druk. Ik ben ook niet van plan om zo’n felle kleur blauw te gaan gebruiken, maar toch heeft het wel iets. Daarnaast: als er een quote aan de muur hangt, ben ik verkocht.
4. Hoewel ik net zei dat ik vooral voor pastel zou gaan, vind ik deze knalgele stoel en de muur met felgekleurde polkadots toch ook wel heel erg leuk. Misschien meer iets voor in de zomer, maar hé, ook heel geschikt om ’s winters nog de zomer in huis te halen. Heb alleen niet echt plek voor zo’n fauteuil…
5. Het lijkt me duidelijk: ik houd van fotolijstjes. Ik heb mijn bureau inmiddels omgetoverd tot een ‘gewone eettafel’ (doordat ie nu een kwartslag gedraaid staat), maar fotolijstjes hoeven niet alleen boven een bureau te hangen.
6. Deze foto vind ik een heel klein beetje vaag, maar ik vind de planken aan de muur wel erg leuk. En wederom een polkadotmuur!
7. Ook weer een bureau, en deze vind ik stiekem nog leuker dan nummer 5. Note to self: de rand van een prikbord mintgroen verven. Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen!
8. Hier kan ik niet zo héél veel over zeggen, behalve dan dat dit gewoon uitstraalt wat ik mooi vind. Wit + kleuraccenten = <3 (en ik wil ook vogels aan de muur!)

Ik heb zelf heel veel zin in dit projectje! En wie weet heeft mijn moodboard jullie nog een klein beetje geïnspireerd. :) Hoe ziet jouw droomkamer/-huis eruit?

 

3 thoughts on “Mijn en-nu-ga-ik-echt-iets-aan-mijn-kamer-doen-moodboard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge