Ik maakte stempels (en nog meer) op het #DIYmetViking-event

#DIYmetViking

Ik weet nog dat ik in oktober een blogpost schreef over het event van Oprecht, waarbij we een workshop kunstschilderen kregen. De blogpost heette ‘wat ik vaker zou willen doen’ en ik kan me nog herinneren dat ik na het event helemaal geïnspireerd was. Ik kocht schilderspullen, had al helemaal in mijn hoofd wat ik wilde maken en begon er natuurlijk nooit aan. Helaas.
Een paar maanden later kreeg ik nog een uitnodiging: of ik zin had om op het #DIYmetViking-event te komen. Viking verkoopt allerlei bureau-accessoires (hipper woord: stationery) en had geregeld dat we workshops handlettering, scrapbooking en stempels maken zouden krijgen. Mijn inspiratie kon wel weer een boost gebruiken, dus zo kwam het dat ik twee weken geleden met wat medebloggers richting Studio Zeeburg te Amsterdam wandelde (we liepen maar één keer verkeerd)voor het event. Tijd voor een sfeerverslagje!

Foto’s waar ik zelf op sta, zijn gemaakt door de fotograaf die aanwezig was.

Niet de hoofdreden om naar het event te gaan, wél ontzettend leuk: nieuwe bloggers ontmoeten! Hoewel ik lang niet met iedereen heb gekletst omdat we waren ingedeeld in groepen, was het echt supergezellig. (Hier stonden we met z’n allen te luisteren naar de groepsindeling, geloof ik.)

Zoals ik al schreef, werden we ingedeeld in groepen: met een stuk of acht personen kregen we dezelfde workshop. Wij begonnen met scrapbooken, gegeven door Sandra van Scrap&co, en hoewel ik het stiekem heel erg jammer vond dat we geen voorbeeld namen aan de boekjes die op tafel lagen (of überhaupt iets met de foto’s deden), begreep ik ook wel dat dat iets langer zou gaan duren dan de 50 minuten die voor de workshop gereserveerd waren. Sandra legde uit wat dan wel de bedoeling was: de voorkant van een schrift kleurrijk bestempelen en vervolgens naar wens sjabloneren met vlinders/ruitjes/stippen/bloemen/krullen/etc.

Op de bovenste foto zie je mijn resultaat; een beetje druk, maar ik was wel blij met mijn gekozen kleurencombinaties. Het schrift zelf heeft lege bladzijden, dus daar kan ik altijd nog in gaan scrappen. :)

Workshop twee werd gegeven door Mirjam van handletters.nl: enigszins bekend terrein voor mij, omdat ik voor mijn bullet journal ook weleens wat met handlettering doe, maar daarom zeker niet minder leuk. Ze legde wat uit over de verschillende letters en liet haar voorbeelden zien, die vooral bestonden uit gehandletterde boodschappenlijstjes. Zo leuk dat ze dat elke dag doet! Het is ook zeker een aanrader om haar te volgen op Instagram.

Eigenlijk was de opdracht om te gaan oefenen met de letters ‘Amsterdam’, maar ik was eigenwijs en maakte er ‘smile’ van. Daar wilde ik een quote van maken, maar ik wist niet welke, dus opperde mijn buurvrouw smile, there’s no spinach between your teeth. Ik probeerde wat verschillende lettertypen en bleef uiteindelijk ook nog even doorgaan in de pauze, want mijn quote moest en zou af. Tja, je bent een perfectionist of je bent het niet. Vind dit ook best een leuke quote om kaartjes van te maken, of zo.

Hier moest ik heel hard lachen; geen idee waarom. Doe ik vaker.

Het voordeel van the vegan life: als je geluk hebt, wordt er speciaal voor jou ander eten gemaakt. En dus had ik deze schotel van gegrilde pompoen, aubergine, paprika en nog een heleboel andere groenten, bijna helemaal voor mezelf in de pauze. ;) (Verder probeerde ik een beetje met bloggers te praten, maar ik was zo hyper van het creatief doen dat ik niet stil kon blijven zitten, dus ik liep steeds een beetje chaotisch heen en weer. Ach ja.)

We sloten af met de (voor mij) leukste workshop: stempels maken! (door Stefanie van Salut Stefanie) Afgezien van de welbekende uitgesneden aardappels, had ik nog nooit stempels gemaakt, maar het leek me wel heel leuk. We kregen een gum (dat moest de stempel worden) en een gutssetje en gingen aan de slag. De truc: als je je figuurtje eerst tekent op papier, dat vervolgens op de gum legt en krast op de achterkant, krijg je je sjabloon meteen op de gum. Rest alleen nog het uitsnijden, maar dat was veel minder moeilijk dan in had gedacht.
Ik sneed mijn gum in tweeën (oké oké, dat liet ik doen, anders had mijn vinger er nu wellicht af gelegen) en maakte zelfs twee kleine stempeltjes, een camera en een theekopje (dat meer op espresso lijkt, maar dat drink ik niet). Best trots op, voor die 50 minuten. Het was eigenlijk de bedoeling dat we er een tijdschrifthouder mee zouden bestempelen, maar dat sloeg ik maar even over. Thuis heb ik er wel mijn bullet journal mee opgefleurd.

Kortom: leuke bloggers? Check. Leuke workshops? Check. Dosis inspiratie? Check! Sterker nog, ik denk dat ik zo’n gutssetje ga bestellen om thuis mijn eigen stempels te maken. En ja, nu écht. ;)

Viking, heel erg bedankt voor de leuke middag! En, welke workshop lijkt jou het leukst?

 

 

2 thoughts on “Ik maakte stempels (en nog meer) op het #DIYmetViking-event

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge