Blogveranderingen & een NIEUWE BLOG! (yay)

Ik zwoor ooit dat mijn blog geen aaneenrijging van ‘hé hoi jongens ik leef nog sorry dat ik zo lang afwezig was’-stukjes zou worden, maar ik vrees dat het de afgelopen maanden toch een beetje gebeurde. Ik heb veel te vaak en veel te lang nagedacht over waar dat door zou komen, en inmiddels ben ik erachter: er zat geen groei meer in. En dan bedoel ik niet alleen in de bezoekersaantallen (die durfde ik namelijk niet eens meer te bekijken), maar vooral ook in de artikelen. Ik vond de onderwerpen niet steeds leuker, ik vond de foto’s niet mooier worden, dat soort dingen. En als ergens geen groei in zit, dan heb je er geen plezier meer in. (Dat is trouwens niet mijn eigen wijsheid, maar dat las ik het in Het Happiness Project.) Ik ben het zat dat mijn blog zo’n zootje is. Ik heb nu namelijk het gevoel dat ik de ene keer heel persoonlijk ‘moet’ zijn (bij mindstyle) en de andere keer juist helemaal niet (recepten). Dus is het tijd voor verandering én een nieuwe, extra blog.

Geen boekrecensies
Als ik heel eerlijk moet zijn, heb ik bloggen over boeken (in de vorm van boekrecensies) nooit écht leuk gevonden. Ja, ik hou van lezen – heel erg zelfs. En ja, ik hou van recensies schrijven. Ja, ik vind het superleuk dat ik contact kreeg met andere bloggers en zelfs met uitgeverijen. Maar tegelijkertijd lees ik zelf bijna nooit recensies op andere blogs en op mijn blog werden ze ook niet superveel gelezen. En omdat ik niet alleen over boeken blogde, vond ik mezelf nou ook weer niet echt een boekblogger. Ik heb er heel lang over getwijfeld, maar de boekrecensies gaan dus van mijn blog af. Vandaar die (relatieve) recensiedump deze maand, haha.

Overigens betekent dat niet dat ze écht helemaal niet terug gaan komen. Ik wil bijvoorbeeld wel over non-fictieboeken (en wat ik daarvan leer) gaan bloggen. En als ik ga interviewen, komen er zeker ook schrijvers voorbij. Misschien vind ik zelfs wel een goede manier om mooie romans uit te lichten (bijvoorbeeld als ‘boeken waar je blij van wordt’-lijstje), maar dat zal dus waarschijnlijk niet in een individuele recensie zijn.

Geen eten
Niet hier, althans. Maar dan moet je maar even naar beneden scrollen.

Wél mindstyle/life improvement/self improvement
Wat er dan overblijft? Mindstyle, life/self improvement en persoonlijke stukjes. Hoe ik dat precies ga vormgeven? Geen idee. Ik wil aan de ene kant stukjes schrijven die helemaal geen conclusie hebben, maar aan de andere kant wil ik ook nuttige dingen posten. Waarschijnlijk wordt het gewoon een soort mix. Ik wil schrijven over dingen als jezelf zijn en dromen, maar ook over doelen stellen en nastreven en over andere dingen die mij interesseren, opvallen of interesseren. Ik wil dingen schrijven die je aan het denken zetten, een ander perspectief bieden en misschien wel herkenbaar of motiverend zijn. Ik wil ook meer met fotografie doen, misschien zelfs met interviews. Het wordt een beetje zoeken, maar mijn blog heeft in ieder geval een soort van focus en dat vind ik al heel wat. En ja, misschien gaat de helft van jullie me nu ontvolgen. Maar voor mijn gevoel gaat er misschien hopelijk wat groei komen in mijn blogskills, en daar doe ik het voor.

Blogschema
Nu ik twee blogs heb (zie onder), ga ik ook een poging doen tot het bijhouden van een blogschema. Het plan is om hier elke week op maandag, woensdag en vrijdag te posten (en op mijn nieuwe blog op dinsdag, donderdag en zondag). Maar zoals ik al schreef: poging tot. Mijn blog mag dan veranderen, het is niet alsof ik nou ineens verander in iemand die zich altijd aan haar planningen houdt. Mocht ik willen.

EN DIE NIEUWE BLOG DUS
Een aantal blogvriendinnen wist van mijn plannen, maar verder heb ik het volgens mij redelijk stil weten te houden – of nou ja, ik heb geen irritante ‘jongens ik ben met een geheim project bezig maar ik zeg lekker nog niet wat’-blogpost geschreven en dat vind ik al heel wat. En dat terwijl ik juist bijna uit elkaar knap van enthousiasme, want ik begin een FOODBLOG. Ik heb het nooit verteld, maar eigenlijk wil ik dat al heel lang. Ik zocht ruim een jaar geleden zelfs een groepje bij elkaar. Maar toen zei iemand dat ze zo’n lekker recept met eend had gemaakt en kwam ik erachter dat ik helemaal was vergeten te zeggen dat ik vegetariër ben. Awkward. Hoe dan ook, nu begin ik er dan eindelijk één, maar dan wel alleen: een foodblog. Een vegan foodblog, welteverstaan. Met recepten, hotspots en meer van dat soort dingen (of nou ja, niet veel meer eigenlijk). Hij heet Colours ’n cooking en dat is uiteraard afgeleid van rock-‘n-roll én het feit dat ik van kleurrijk eten houd. Maar volgens mij kan ik je beter gewoon doorverwijzen in plaats van een heel verhaal op de hangen, dus KLIK HIER OM NAAR COLOURS ’N COOKING TE GAAN. Yay!

Wat vind jij van mijn blogplannen?

Liefs1

 

 

 

 

16 thoughts on “Blogveranderingen & een NIEUWE BLOG! (yay)

  1. Wauw de foto’s op je nieuwe blog zijn echt geweldig en als het om food gaat dan heb je me met mooie foto’s zeker binnen! Een nieuwe blog is challenging (onsuccesvolle ervaringsdeskundige hierzo) dus ik wens je superveel succes en vooral kei veel plezier! Fijn dat je hebt gevonden wat je écht leuk vindt!
    Yvette onlangs geplaatst…Photo Diary #2: Escape Room & Sporten met AnnaMy Profile

    1. Dankjewel, vind het heel leuk om dat te horen! :D Ik ben inderdaad héél benieuwd hoe het zal zijn met 2 blogs, haha. Gelukkig heb ik voor Colours ’n cooking nu anderhalve maand vooruit gepland, ik denk dat dat ook al wel wat scheelt.

  2. Klinkt erg leuk! Ik vind het wel heel jammer dat de boekrecensies verdwijnen :( heeft iemand misschien tips voor leuke blogs waar ik die kan lezen?
    Xx

    1. Sorry! Gelukkig zijn er genoeg boekenblogs. :) Ik vind die van Lisa (leavenostorybehind.nl), Jessica (reviewsandroses.nl), Emmy (zonenmaan.net) en Adorable Books (adorablebooks.nl) altijd fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge