Recensie & WIN: Tasty Express

Tasty Express is één van de mooiste kookboeken die ik ooit heb gezien: al toen ik het persbericht kreeg, was ik op slag verliefd. En dat het geschreven is door één van de beste Australische foodbloggers, maakt het alleen nog maar beter! Vandaag review ik het boek én ik heb een superleuke winactie geregeld. Klik dus snel verder!

IMG_4707

 

Sney Roy is de schrijfster van de populaire blog Cook Republic, die al net zo’n plaatje is. Ze is dan ook niet voor niets food photographer! Voor de recepten in Tasty Express werd ze geïnspireerd door ‘het kosmopolitische eten van stadse foodtrucks en cafés, de verse variatie van een levendige markt en de onvergetelijke aroma’s van haar jeugd in India’. Klinkt een beetje zweverig, maar het resulteert in ieder geval in heerlijk ogende gerechten met verrassende combinaties. Het boek is opgedeeld in vijf delen: in Cafésfeer staan heerlijke ontbijtjes, in Het groene rijk staan groenten centraal, voor lunchrecepten moet je bij Moderne lunchbox zijn, voor het avondeten is er Supperclub en Feestfabriek representeert de toetjes. Daarnaast zijn er een inleiding en een dankwoord, waardoor het geheel veel persoonlijker wordt. Vind ik leuk!

IMG_4711

IMG_4712

Ik denk dat ik het nu al wel duidelijk heb gemaakt, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: alleen al voor de fotografie moet je dit boek in je kast hebben staan. Het is zo’n boek waar je elk moment van de dag doorheen kunt bladeren om inspiratie op te doen of gewoon weg te dromen. Sney Roy heeft zich hier ook heel erg op gefocust: “Voor mij is een gerecht meer dan gewoon een bord eten. Het is een idee waarmee een herinnering kunt creëren. Ik probeer verschillende elementen en emoties in mijn foto’s samen te brengen. We zijn allemaal verslaafd aan schitterende foto’s van eten. Ik wil dat mijn fotografie die visuele verslaving voedt, een verhaal vertelt over hoe het gerecht ontstaan is en ons de mogelijkheid biedt onze eigen mooie momenten te bedenken.” Pure liefde.

Maar ook de recepten zijn absoluut geweldig. Ze zijn overwegend vegetarisch, alleen bij het avondeten heeft het vlees nog weleens de overhand. Alle gerechten klinken heerlijk en zijn vernieuwend, en daarnaast gemakkelijk, de meeste dingen zijn volledig foolproof. Toen ik aankondigde dat ik aardappeltjes in zoetzure saus ging maken was mijn moeder in eerste instantie sceptisch, maar ook zij is nu vol overtuigd, haha.

IMG_4713

IMG_4715

IMG_4720

Er is één minpuntje, hetzelfde wat ik meestal heb bij Indiase kookboeken. Het is een keuken vol kruiden, dus bij veel recepten staat een lange lijst met veel en soms ook lastig te verkrijgen ingrediënten. Met het kruidenkastje van mijn ouders kan ik nog aardig uit de voeten, maar als ik beperkt ben tot mijn studentenvoorraadje wordt het toch lastig. En zelfs mijn ouders hebben niet standaard gemberpasta, hoisinsaus en chaat masala in huis. Maar wie weet zijn er mensen die dat wel hebben?

Mijn algehele conclusie is dat je dit boek gewoon in huis moet hebben, en vandaag kun je hem winnen op mijn blog! Een beetje omdat het bijna 5 december is, een beetje omdat mijn blog vernieuwd is en een beetje omdat het gewoon leuk is. Ik heb besloten om het dit keer met zo’n Rafflecoptergeval te doen, dus hieronder kun je zien wat je moet doen om kans te maken. :)

a Rafflecopter giveaway


Hoeveel waarde hecht jij aan fotografie in kookboeken?


Photography is an art of observation. It’s about
finding something interesting in an ordinary place; it
has little to do with the things you see and everything
to do with the way you see them – Elliott Erwitt

15 thoughts on “Recensie & WIN: Tasty Express

 1. Wat een mooi boek! Mijn vroegste herinnering aan koken is dat ik wel eens met een vriendinnetje afsprak om te gaan bakken. Het was een meisje waar ik eigenlijk nooit, maar dan ook nooit mee speelde.. Behalve om mee te bakken dus. Ik herinner met een soort pepernoten met een wel heel eigenaardige vorm… Maar lekker waren ze wel. Wat ik destijds ook veel deed was op mijn verjaardagsfeestjes in de bossen met alle andere kinderen bramen en bosbessen verzamelen en dan maakten we er later jam van. :D Wat was dat een mooie tijd.
  Emmy onlangs geplaatst…Boy Nobody – De opdracht (The Unknown Assassin #2) – Allen ZadoffMy Profile

 2. Mijn eerste herinnering aan koken… de eerste huishoudlessen in school waar we iedere woensdagmorgen 2 aan 2 een keuken kregen toebedeeld om een volledige maaltijd klaar te maken onder het goedkeurend oog van de leerkracht. Heel veel van geleerd waar ik nog alle dagen de vruchten van draag.

 3. Mijn vroegste herinnering aan ”koken” (dus het bakken van cakejes met mijn moeder uitgesloten). is de 1e keer dat we voor moederdag met zijn allen gingen koken(ik mijn zusje en broertje) (met wat hulp van mijn vader). Het gene wat ik me vooral kan herinneren waren de hawai burgers. Een hamburger(deze 1st aan 1 kant bakken) en daarna om draaien en daarop een plak ananas en daarboven op een plakje kaas… Dit is mijn vroegste herinnering aan een echt kookmoment.

 4. Ik hecht veel waarde aan fotografie in kookboeken. Zonder foto’s zal ik het boek niet kopen. Vaak kies ik ook een recept nav een foto

 5. Superleuk, hij lijkt me inderdaad heel mooi.. Ik hou echt van koken. Vroeger maakte ik altijd met mijn moeder de lekkerste zuurkoolschotel <3

 6. Mijn vroegste herinnering is van mijn moeder helpen. Zij vindt koken namelijk niet leuk en ik wel haha. Dus deden we het altijd samen! :)

 7. Ik denk dat een van mij vroegste kookherinneringen is; Frietjes snijden met oma in de keuken op frietjesdag! Sinds ze er niet meer is hebben we geen frietjesdag meer, dat mis ik wel, die gezelligheid!
  Lijkt mij een heerlijk boek! Zou graag kans maken!

 8. Mijn vroegste herinnering aan koken is kippensoep maken met mijn moeder als kleuter.
  Ik vond het vies en leuk tegelijk om het vlees van de botten te halen.
  Maar wat rook die soep fantastisch, ik kan de geurbeleving zo oproepen als ik er aan denk!

  Foto’s in kookboek vind ik heel belangrijk, ze bepalen samen met de benodigde ingrediënten of ik iets wel of niet ga maken. Jammer dat je foto’s niet kan ruiken, maar na geur ben ik toch vooral visueel ingesteld.

  Ik zou dat prachtige kookboek natuurlijk graag winnen.
  groeten en fijn weekend,
  Grete Karina

 9. Mijn vroegste herinnering aan koken is het maken en bakken van kruidnoten op de basisschool. Eens in het jaar hadden we een ochtendje geen les, maar mochten we kruidnoten draaien en wachten met alle andere kinderen tot ze uit de oven kwamen. Ik was altijd heel trots als ik thuiskwam met mijn zelfgemaakte kruidnoten en mijn ouders ze konden proeven.

 10. Zandtaartjes maken in de kleuterklas, weet alleen niet of dat dat telt als vroegste kookherinnering. Anders denk ik kippensoep maken samen met oma, jammie!

 11. Wat geweldig! Mijn eerste kookervaring is met het bakken van cupcakes samen met mijn moeder.. en dan natuurlijk vooral het versieren daarna, en heerlijk opsmikkelen :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge