Recept: Like icecream on a sunny day

Ken je roomijs met de smaak pecankaramel? Niet? Proef het eens, alsjeblieft. Ik heb geprobeerd deze smaak na te maken, maar dan in cupcakevorm. Aangezien dit best goed gelukt is volgens mij )of in ieder geval is het lekker, haha): hier het recept! 

Dit doe je erin… (voor ongeveer 9 cupcakes)
195g boter (op kamertemperatuur)
215g suiker
115g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl + een paar druppels vanille-extract
75g pecannoten
200ml slagroom
250g poedersuiker
25ml melk
± 1tl maizena

… en zo komen er cupcakes uit!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet 9 cupcakevormpjes klaar in/op een bakplaat.
2. Mix 115g boter, 115g suiker, het zelfrijzend bakmeel, de eieren, de bakpoeder en een halve theelepel vanille-extract in een grote kom.
3. Halveer 50g pecannoten en roer deze door het beslag.
4. Verdeel het beslag over de vormpjes.

5. Doe nu de overige 100g suiker met 3el water in een steelpannetje. Draai het pannetje even rond, zodat alle suiker bedekt is met water en zet het op een laag vuurtje. De suiker gaat smelten en na ongeveer 6 minuten is de massa lichtbruin worden en begint het te bubbelen. Nu moet je de karamel continue roeren met een garde. Blijf roeren en wacht tot de karamel donker wordt. Haal nu de pan direct van het vuur, want anders brandt hij heel snel heen. Roer er nu meteen in beetjes de slagroom doorheen, het gaat dan weer helemaal bubbelen als je gewoon goed blijft roeren lukt het vanzelf. Dit recept voor standaard karamelsaus komt van Pauline, die ook handige foto’s bij haar how to heeft staan.
6. Giet over elk gevuld vormpje een theelepel van de karamelsaus en roer deze er met een satéprikkertje losjes doorheen.
7. Schuif de cupcakes voor 20 à 25 minuten in de oven. Als je ze eruit haalt kun je er eventueel meteen een broodplank op leggen om mooie platte cakejes te krijgen.
8. Mix nu de overige 80g boter met de poedersuiker, melk en en paar druppels vanille-extract. Stop deze botercrème in een spuitzak en spuit hem van in een spiraal van buiten naar binnen op de cakejes. Het recept dat ik altijd gebruik voor botercrème komt van OhMyFoodness.
9. Doe de maizena in een beker en voeg zo min mogelijk water toe, maar wel net genoeg om er een papje van te kunnen maken. Roer dit door elkaar en zet de karamel weer op laag vuur. Voeg als het bijna kookt de maizena toe en roer dit ongeveer een minuutje terwijl de karamel blijft pruttelen. Let er wel weer op dat je hem niet té lang blijft staan, omdat de karamel anders alsnog aanbrandt. 
10. Verdeel de karamelsaus over de cupcakes, als je je lepeltje boven het puntje van de botercrème houdt loopt het (als je een beetje geluk hebt, haha) mooi door de groeven naar beneden.
11. Hak de overige 25g pecannoten in kleine stukjes en verdeel deze over de cupcakes. En dan ben je klaar!

Wil je meer zien van mijn high tea? Klik dan hier.

Wat zijn jouw favoriete cupcakes (of ijssmaak natuurlijk, haha)?


The only emperor is the emperor of ice cream – Wallace Stevens
Misschien vind je dit ook leuk:
            Mijn high tea!                                        Ik bakte een rainbowcake!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge