Zó kun je toch productief zijn op je luie zondag

productief-zijn-to-do-list

Zondagen zijn van die dagen waarop je aan het eind van de dag terugkijkt en denkt: goh, is de dag nú al voorbij? Maar ik heb nog helemaal niets gedaan! Tja, het weekend is er dan wel om uit te rusten (en soms is lui zijn ook helemaal niet erg), maar als ik eigenlijk heel veel had moeten doen, ben ik soms toch wel een heel klein beetje boos op mezelf. En ik denk dat ik niet de enige ben! Zeker als je komende week met de examens begint, moet je waarschijnlijk nog wel heel wat doen vandaag. Dus wil jij ook trots zijn op je afgestreepte to do-list aan het eind van de zondag? Ik deel mijn tips om toch productief te zijn vandaag!

1. Sta op tijd op
De allerallerallerbeste tip. Als je om 12 uur je bed uit komt rollen, ben je per definitie opgegeven. (Sorry voor degenen die dit om 12 uur lezen, haha.)

2. Begin met een goed ontbijt en een douche
Van ontbijten krijg je energie en als je gedoucht bent, heb je niet meer de neiging om nog een paar uur in bed te blijven liggen. En je hebt er toch de tijd voor, als je je wekker eerder zet!

3. Maak een planning
Ik ben een heel klein beetje verslaafd aan plannen. Oké, een heel klein beetje erg. Als ik geen planning maak, voer ik meestal ook helemaal niets uit en weet ik aan het eind van de dag meestal niet meer waar al die tijd nou is gebleven. Oh ja, en je moet je dan dus ook wel aan die planning houden.

4. Maak je planningen niet té strak
Het blijft tenslotte wel een zondag.

5. Verdeel het niet over de hele dag
Van een hele dag aan school werken wordt niemand blij, zelfs niet als de helft daarvan pauze is. Je kunt beter gewoon een ochtendje doorwerken en de rest van de middag uitrusten!

6. Doe het op het goede moment
Op het tijdstip op de dag waarop je het meest productief bent, doe je ook het meest (goh). Soms kun je dingen beter pas ’s avonds doen als je weet dat alles ’s ochtends twee keer zo lang duurt omdat je nog half slaapt…

7. Bewaar het leukste tot het einde
Als ik mijn zondag begin met een aflevering Gossip Girl, volgt er daarna meestal nog één. En nog één. En dan heb ik aan het eind van de dag acht afleveringen gekeken en verder helemaal niets gedaan. Pretty sure you know the feeling.

8. Blijf positief…
Zwelgen in zelfmedelijden omdat je een vrije dag echt hebt verdiend, werkt ook niet. Gewoon denken aan het gevoel dat je krijgt als je productief bent geweest vandaag. :)

9. … want alles wat je nu doet, hoeft komende week niet meer
Dus als je je luie zondag iets minder lui maakt, heb je meer tijd over op maandag. Want zeg nou zelf, op maandag werken is óók niet echt leuk.

10. Blijf een beetje lief voor jezelf
Als je uren aan een verslag (of je scriptie) werkt op zondag, heb je best wat extra chocola verdiend.

Hoe lang is jouw to do-list vandaag?

PS. En voor iedereen die vanaf morgen examens heeft: heel veel succes!

4 thoughts on “Zó kun je toch productief zijn op je luie zondag

  1. Ik moet vandaag een productieve zondag hebben want ik doe al weken ongeveer niks en anders krijg ik echt een breakdown volgende week. Maar ik blijf maar in die ontkenningsfase en het is echt heel erg! Ik ben al vroeg (of nou ja, 8:30, is voor mij heel vroeg) opgestaan, nu de rest nog…

    Dankjewel voor deze blogpost, dit voelt nu wel een beetje als een schop onder mijn kont, haha.
    Lisa onlangs geplaatst…Over rare eetgewoontes en zoMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge