Even een beetje me-time

Januari is een verschrikkelijk drukke maand voor mij. Ik heb weinig school, maar moet wel heel veel leren voor de tentamenweek waar ik over twee weken middenin zit (aaah) en er moet een project worden afgerond… Toch is tijd voor jezelf onmisbaar. Het maakt je hoofd leeg en laadt je weer op. Als je altijd alleen maar druk, druk, druk bent krijg je op een gegeven moment vanzelf het idee ontploft. Drie keer die ene lastige zin opnieuw lezen en hem nog steeds niet begrijpen… Herkenbaar? In dit artikel lees je mijn tips voor meer me-time en wat ik zelf doe op die momenten!

me-time thee

truien2

 

Mijn tips voor meer tijd voor jezelf
Plan het in
Klinkt misschien heel logisch, maar je bent toch snel geneigd om het te vergeten. Als je een dagplanning maakt (wat sowieso handig is in drukke tijden), plan tussendoor dan ook tijd voor jezelf in. Zo vergeet je het nooit meer!

Deel het op
Als je een hele dag moet leren voelt het misschien heel slecht om twee uur achter elkaar met iets anders bezig te zijn. Deel het daarom op in pauzes van bijvoorbeeld een kwartiertje!

me-time plannen

Stel het niet uit
Als je hebt ingepland om van half 8 tot half 9 even te lezen maar je om half 8 nog niet klaar bent met waar je mee bezig was, is het verleidelijk om gewoon nog even door te gaan. Niet doen! Hoor je je boek je naam niet roepen?

Pak de kleine momentjes
Uurtje in de trein? Niet meteen weer met je hoofd in de boeken duiken, maar gewoon lekker rustig zitten met een muziekje. Reizen is superrustgevend. :)

Zet een tijdslot op bepaalde sites
Als je googelt op “Google Chrome StayFocusd” kun je een soort app downloaden waarmee je een tijdslot op bepaalde sites kunt zetten. Doei Facebook, Hotmail en werkdingen!

 

Mijn 5 ingrediënten voor een avondje me-time
Thee
Zonder thee ontspan ik niet. Of eigenlijk doe ik zonder thee helemaal niets, want ik leef op thee. Als ik een dag vrij heb drink ik meestal ’s ochtends, ’s middags én ’s avonds een hele pot. Eh, ja. Op een avondje relaxen trakteer ik mezelf vaak op een smaak die ik extra lekker vind, momenteel zijn dat appel/kaneelbanaan/honing en gember/sinaasappel/vanille. Mega-opkikker!

Bad
In Amsterdam heb ik geen bad, maar als je dat wel hebt: maak er gebruik van! Koop iets van Lush voor zulke momenten; word je helemaal zen van, beloofd. (En ze hebben bruisballen met allemaal toffe effecten en glitters en zo. Onweerstaanbaar dus.)

me-time truien€29,99 – €39,99 – €39,99

Comfy kleding
Zodra ik dan uit bad kom (als ik thuis ben), trek ik een pyjamabroek of joggingbroek aan, en een heerlijke trui of sweater. Ik heb inmiddels een hele collectie van comfortabele truien waar ik eigenlijk nooit de deur mee uit ga; kan ik lekker afwisselen, haha. Een goede tip zijn de truien van Esprit. Heerlijk stofje, fijn model… Volgens mij is het onmogelijk om je hier niet goed in te voelen! En zien die fluffy truien er niet lekker warm uit?

Muziek, boek of serie
Toegegeven: meestal ga ik voor een boek. Ik vind het heerlijk om even weg te duiken in een andere wereld. In dit lijstje zie je mijn favorieten van 2014! Maar ook veel tv-series, zoals Pretty Little Liars en Glee, beginnen weer rond deze tijd. Het enige waarvoor je moet uitkijken is dat je niet te lang doorgaat met lezen of kijken, haha.

me-time boek

Wandelen
Ik ben er vrij zeker van dat mijn ouders me uitlachen zodra ze dit lezen, want ik heb een absolute hekel aan wandelen. Of nou ja, had. Ik ben nog steeds niet van de lange boswandelingen, maar sinds een paar weken vind ik het lekker om soms gewoon even een halfuurtje naar buiten te gaan ’s avonds. (En ja, dat doe ik ook gewoon in m’n thuiskleding. Het is donker, dus niemand die het ziet. Plus: het is Amsterdam. Nobody cares.)

Wat doe jij als je tijd voor jezelf neemt?


Your mind will answer most questions if you learn to
relax and wait for the answer – William S. Burroughs

7 thoughts on “Even een beetje me-time

  1. Heel goed om af en toe even een avondje (of middag of wanneer dan ook) voor jezelf in te plannen. Mijn leven is op dit moment een grote me-time haha. Het liefst lees ik een boek, ga ik in bad of luister ik muziek op de bank met de katten. <3
    Dina onlangs geplaatst…De nieuwe bankMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge