Zo scoor je de beste tweedehands koopjes! – 10 tips

Kringlopen, eBay, Marktplaats, kleine tweedehands winkeltjes… Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om dingen tweedehands te kopen. Niet alleen bespaar je hiermee een hoop geld, je vindt soms ook perfecte spulletjes die je niet in de normale winkels vindt! Maar ja, dan moet je wel net op het goede moment op de goede plek zijn. Ik deel mijn tips!

Bron afbeelding: WeHeartIt

– Bedenk in hoeverre je weet wat je wil en baseer daarop waar je gaat zoeken. Als je een Billy van IKEA wilt, kun je het beste doelgericht zoeken op Marktplaats, als je ‘een witte kast’ wilt kun je wellicht ook iets moois vinden bij de kringloop.

– Zoek de goede plekken. Verkopers op Marktplaats die bijna geen informatie geven of een veel te lage prijs vragen, zijn niet altijd te vertrouwen. En qua kringloopwinkels zijn er nette en rommelige – je kunt wel raden welke je dan moet hebben.

– Kijk verder dan je neus lang is. Als je bij de kringloop een pop-cd zoekt, zou die best eens tussen de cd’s met kinderliedjes kunnen staan.

– Houd je een beetje in. Ik heb altijd de neiging om bij de kringloop de hele boekenkast leeg te kopen, maar de helft zou ik waarschijnlijk toch niet lezen. Vooral op eBay is dit gevaar groot, hier heb je allemaal goedkope gadgets (die samen toch weer heel duur zijn).

– … maar houd je ook niet téveel in. Het is me vaak genoeg overkomen dat ik naar de kringloop ging en iets niet kocht dat ik eigenlijk wel wilde hebben. Dan krijg je spijt, maar als je teruggaat is het item natuurlijk al weg. Er is er immers maar één van!

Kringloop 2

Bron afbeelding: WeHeartIt

– Bedenk hoe voordelig het nou eigenlijk is. Op Marktplaats vakantieveilingen zie je vaak dat er bijna net zoveel wordt geboden als de originele prijs, en met extra kosten heb je er dus niet zoveel aan.

– Denk praktisch en realistisch. Ga niet op de fiets naar de kringloop als je een meubelstuk wil kopen en bied niet op dingen aan de andere kant van het land die niet te verzenden zijn.

– Als je in de kringloop bent: kijk het item dan nog even goed na. Dan ben je als je thuiskomt niet ineens teleurgesteld door krassen die je niet had gezien!

– Maak van iets ouds, iets nieuws! Oude meubels en kledingstukken hebben vaak veel potentieel om mooi te worden, je moet er alleen wel wat voor doen. Pimpen maar! (kan dat woord eigenlijk nog wel?)

– Soms moet je gewoon geluk hebben. Zo liep ik laatst toevallig door een klein straatje in Amsterdam en stond daar een bak met cd’s voor 1 euro vóór een klein winkeltje. En laat daar nou net een leuke bij zitten! Geef dus niet op als je een keer geen geluk hebt. :)

Koop jij veel tweedehands? Wat is jouw gouden tip?

If you’re not buying recycled products, you’re 
not really recycling – Ed Begley Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge