Verveling als het regent? Niet met deze 10 tips!

Je hebt al een aantal weken vakantie en nog steeds een hele tijd te gaan. Je hebt alle slaap ingehaald, al je vriendinnen al meerdere keren gezien en tot overmaat van ramp regent het ook nog eens, zodat je niet lekker buiten in de zon kunt gaat zitten. Wat nu? Ik zet 10 dingen op een rij die je kunt doen!

Achtergrond via Flickr

Picknick in de kamer
Met stipt op nummer één: binnen picknicken! Maak een paar lekkere hapjes, spreid een felgekleurd
picknickkleed uit in de kamer en doe net alsof je gewoon lekker in het gras ligt – maar dan zonder beestjes en zo. Perfect! Je kunt trouwens ook gewoon koekjes/cake/taart bakken, of een kleine high tea maken.

Maak een fotoboek…
Met een fotoboek ben je heel wat uurtjes zoet en het is superleuk om te doen. Je kunt foto’s van je vakantie nemen als je al weg bent geweest, maar je kunt bijvoorbeeld ook een fotoboek maken met de hoogtepunten van je leven. Koop een mooi fotoboek (moet je wel even de regen voor trotseren), plak de foto’s in en schrijf er leuke tekstjes bij. Pimp het geheel op met maskingtape en vrolijke tekeningetjes als je echt in een creatieve bui bent. Het is niet alleen leuk om alle foto’s weer terug te zien, maar ook om het boek te maken. Twee vliegen in één klap!

… of een andere DIY
Knutselen is leuk! Zoek op Pinterest/Welke.nl naar inspiratie – er zit vast wel iets bij waarvoor je alles al in huis hebt. Op Muy Maaike staan ook een paar DIY’s.

Ga dansen in de regen
Als je nog nooit gedaan hebt in de regen, doe dat dan eens! En nee, dat is geen grapje, haha. Ik heb voor school een keer een videoclip gemaakt op ‘Umbrella/Singing in the rain’ (mash-up van Glee) en daarvoor hebben we eerst onder een tuinslang gedanst, maar toen het echt met bakken uit de lucht begon te vallen zijn we toen gewoon lekker verder gegaan. Eén van de grappigste dingen die ik ooit heb gedaan.

Doe spelletjes
Wij zijn thuis fan van spelletjes. Veel mensen nemen er niet meer de tijd voor als ze ouder worden, maar ook voor volwassenen zijn er superleuke spelletjes! Ik vind het heerlijk om rond te kijken in een spelletjeswinkel. Tot mijn favoriete spelletjes behoren onder andere Boonanza, Cluedo en Pictionairy, maar ook een kaartspel blijft leuk.

Pak een boek!
Jullie hebben vast wel in de gaten dat ik vrij veel lees, dus ik pak er nogal snel een boek bij als ik me verveel. Ga lekker naar de bibliotheek en zoek een goed boek uit. Nog inspiratie nodig? Bekijk hier al mijn boekrecensies.

Haal je kleurpotloden tevoorschijn
Kleurplaten voor kleuters? Welnee! Oké, prinsessenkleurplaten zijn nu misschien niet zo leuk meer, maar googel eens op ‘kleurplaat voor volwassenen’ en je krijgt een heleboel leuke afbeeldingen. Als het je goed bevalt, zijn er zelfs hele kleurboeken voor volwassenen! Kleuren is heerlijk rustgevend en je kunt uren bezig zijn met een tekening.

Ruim je kamer op (en/of verander hem)
Oké, dit is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan iets leuks, maar opruimen is heel nuttig en ook best leuk. Bedenk meteen een paar nieuwe kledingcombinatie als je bezig met met je kledingkast en wie weet vind je een heleboel leuke dingen terug! En je kamer veranderen voelt ook een beetje als creatief bezig zijn.

Houd een filmmarathon
Voor de tv hangen voelt behoorlijk nutteloos, maar is wel goed tijdverdrijf. Kijk een heleboel Disneyfilms (Frozen! <3) of romantische komedies achter elkaar (of horrorfilms, maar ik weet niet of je daar blijer van wordt) óf begin aan een nieuwe serie.

Bezoek de online shops
Ooit gehad dat je heel serieus met huiswerk begon,
vijf minuten later toevallig forever21.com intikte en twee uur later nog steeds leuke kledingstukken in je   mandje zat te klikken (zonder dat je ze ooit ging bestellen)? Met regen kun je dan wel niet echt goed de stad in, maar online shoppen kan altijd!

Wat doe jij als het regent en je je verveelt?


There’s no excuse to be bored. Sad, yes. Angry, yes. 
Depressed, yes. Crazy, yes. But there’s no excuse for 
boredom, ever – Viggo Mortensen

2 thoughts on “Verveling als het regent? Niet met deze 10 tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge