Hotspots en bezienswaardigheden in Antwerpen

Hotspots en bezienswaardigheden in Antwerpen

Hier is ie dan: mijn allerlaatste België-blogje. Mijn minivakantie is dan ook al bijna twee maanden geleden, maar ik wilde natuurlijk nog wel de hotspots en bezienswaardigheden die ik ontdekte in Antwerpen met jullie delen! Twee weken geleden schreef ik al over Gent, maar ook in Antwerpen zijn heel veel leuke tentjes te vinden. Als je in het zuiden van Nederland woont, is de stad niet eens zo ver weg. En als je studenten-OV hebt, kun je er al voor €8,40 retour heen; aanrader! Ik vond Antwerpen persoonlijk iets minder gezellig dan Gent (want groter), maar het is wel een heel mooie stad – mét lekker eten. Ik zette een paar dingen die je moet zien/doen/eten op een rijtje!

Bezienswaardigheden
Centraal StationCentraal Station Antwerpen

Centraal Station Antwerpen

Het eerste wat ik zag, noem ik ook maar meteen als eerste: het station! Ik heb geprobeerd uit te zoeken wie het gebouw heeft ontworpen, maar volgens mij is dat per deel verschillend, dus ik houd het er maar gewoon op dat het echt heel erg mooi is. En groot. Maar vooral mooi. Ook als je niet met de trein komt is het station zeker de moeite waard om even te bekijken!

Onze-Lieve-VrouwekathedraalOnze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

Tja, je kúnt gewoon niet om de kathedraal heen. Je ziet hem vanaf allerlei plekken en hij staat dan ook wel middenin het oude centrum van Antwerpen. De gotische kerk is gebouwd tussen 1352 en 1521 en de toren is werelderfgoed – wat ik heel goed kan begrijpen. Eigenlijk heb ik vrij weinig met kerken, maar deze vind ik wel echt mooi. Ik ben zelfs naar binnen geweest; ik had verwacht binnen een kwartier weer buiten te staan, maar wandelde er minstens een uur rond. Wauw! Ik vind vooral het glas-in-lood heel mooi. Toen ik er was hingen er overigens ook enkele schilderijen van Rubens (ik geloof in verband met de verbouwing van een ander gebouw), ik weet niet hoe lang dit is/was.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Groenplaats 21
2000 Antwerpen

LetterenhuisLetterenhuis Antwerpen

Toegegeven: het Letterenhuis is niet voor iedereen weggelegd. Het is een museum over de Vlaamse literatuur van ongeveer de 16e eeuw tot 2000, met allemaal oude gedichten en boeken van bekende Vlaamse schrijvers. Geen heel vernieuwend museum of zo, maar als je geïnteresseerd bent in literatuur – of net zoals ik sowieso al om bent als je oude boeken ziet – is het wel heel interessant. Grote kans dat je veel schrijvers nog niet kent!

Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen

ScheldeSchelde Antwerpen

Verder heb ik eigenlijk niet zo gek veel dingen bezocht in Antwerpen. Wel wil ik nog even tippen om even langs de Schelde te lopen. Ik vond het heerlijk om met mijn benen bungelend boven de rivier in mijn reisdagboek te schrijven!

Hotspots
Lojola coffee & cakesLojola coffee & cakes AntwerpenLet ook even op de theepotten voor de ramen boven!

Lojola coffee & cakes AntwerpenTja, toen was ik natuurlijk al om. Helemaal waar. ;)

Lojola coffee & cakes Antwerpen

Lojola coffee & cakes Antwerpen

Lojola coffee & cakes Antwerpen

Lojola coffee & cakes Antwerpen

Op woensdagmiddag liep ik langs Lojola, maar ik had toen niet zo’n zin om er in mijn ééntje plaats te nemen. Dus besloot ik Matilde er donderdag heen te slepen, haha. Het is echt zo’n schattig tentje waar je taart kunt eten, maar ook lunch en zo. Met allerlei antieke slash kitscherige slash gewoon heel schattige decoraties. En ja, die taart hè. We deelden pecannotentaart en een brownie, en vooral de brownie was héérlijk. Als het regent, is dit een prima plek om gezellig even te schuilen! Als het niet regent ook, overigens.

Lojola
Hendrik Conscienceplein 15
2000 Antwerpen

Overigens zitten er tussen het Hendrik Conscienceplein en de Minderbroedersrui nog heel veel meer leuke koffiezaakjes. Zeker even langs lopen!

CoffeelabsCoffeelabs Antwerpen

Coffeelabs Antwerpen

Coffeelabs Antwerpen

Waar Lojola de plek is waar je met een vriendin afspreekt voor een taartje, is Coffeelabs eerder de plek waar ik af zou spreken voor een brainstorm of om te studeren. Het is een grote, lichte ruimte, vol inspirerende quotes en kussens waar je neer kunt ploffen. Ik heb helaas weinig foto’s die de ruimte echt goed weergeven, maar neem van mij aan dat het er leuk uitzag! Niet per se gezellig, maar wel gewoon, nou ja, leuk, haha. Overigens hebben ze naast koffie ook allerlei limonades, én taart. En een dakterras! Maar daarvoor moet je nog even wachten tot de zomer…

Coffeelabs  
Lange Klarenstraat 19
2000 Antwerpen

FalafeltofFalafeltof Antwerpen

Falafeltof Antwerpen

Falafeltof Antwerpen

Falafeltof Antwerpen

Falafeltof Antwerpen

Falafeltof Antwerpen

Falafeltof heeft heel wat weg van Maoz, de falafelzaak die in verschillende steden in Nederland zit. Je bestelt een broodje met falafel en kunt de rest van het broodje dan zelf vullen met allerlei groentes, zo vaak en veel als je wilt. Er zijn echter wel een paar verschillen! Om te beginnen zijn er bij Falafeltof veel meer opties voor extra toppings, én je hebt er geweldige frietjes. Daarnaast is er een groot verschil in de sfeer: Maoz is een beetje snackbarachtig, Falafeltof positioneert zich veel meer als ‘all natural’ en ‘gluten-free’ en is dan ook veel hipper en gezelliger. Zoals Matilde zei: ‘met recht een hotspot!’

Falafeltof  
Hoogstraat 32
2000 Antwerpen

Da GiovanniDa Giovanni Antwerpen

Da Giovanni Antwerpen

Tot slot nog even dit Italiaanse restaurant: Da Giovanni. Niet superhip, -origineel en -hipster, maar gewoon heerlijke pizza. Met korting voor studenten. En roodgeblokte tafelkleden, waar ik dus echt een zwak voor blijk te hebben. Binnen zag het er overigens veel sfeervoller uit dan buiten!

Da Giovanni
Jan Blomstraat 8
2000 Antwerpen

En dan zijn er nog héél veel dingen waar ik nog een keer voor terug wil. Vegetarisch restaurant De broers van Julienne, bijvoorbeeld. Maar ook al die koffiezaakjes in de Minderbroederrui. Wie weet komt dat binnenkort!

Ben jij weleens in Antwerpen geweest? En zo ja: wat is jouw favoriete hotspot?

 

4 thoughts on “Hotspots en bezienswaardigheden in Antwerpen

  1. Ik ga over drie weken weer naar Antwerpen. Ik probeer elk jaar naar deze stad te gaan, volgens mij ben ik alleen vorig jaar niet geweest. Ik heb er járen op 30 minuten rij-afstand gewoond, nu moet ik iets langer in de auto zitten, maar nog altijd niet heel lang. Ik ben dol op Antwerpen, op de Meir, de bioscoop daar, ’t Eilandje, de Schelde, de lieve mensen en de gezelligheid!
    Cindy onlangs geplaatst…Nog twee maanden wachten…My Profile

  2. Zeker een mooie stad. Ik vind zelf de voetgangerstunnel onder de Schelde door heel erg de moeite. Prachtige houten roltrappen uit het verre verleden die nog steeds werken. En de zicht op de stad Antwerpen vanaf de andere kant van de Schelde is zeker de moeite.

  3. Als Antwerpenaar in hart en nieren zou ik Da Giovanni nooit aan iemand aanraden…. Ga dan liever naar Verona of de pizzeria’s op het Zuid. Op het Zuid zijn trouwens de lekkerste eettentjes (en niet zo idioot toeristisch). Mijn favoriete hotspot? Barnini en Cocktails at nine
    Bibiane onlangs geplaatst…Halloween nailart inspiratieMy Profile

  4. Ik woon op een 20 minuten (met de auto) van Antwerpen en kom er dus vrij regelmatig. Nu iets minder als vroeger vermits ik geen busabonnement meer heb. Maar ik weet er wel een aantal leuke en lekkere adresjes zijn. Ik wilde je meteen Lojola (mijn favoriete bijpraat-adresje) aanraden maar die heb je blijkbaar al gevonden. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge