Amsterdam guide #2: Venkel, T en Sugar & Spice

Amsterdam guide

Ik woon inmiddels alweer ruim 9 maanden in Amsterdam en ik leer de stad steeds een beetje beter kennen. Je zou denken dat alles dan steeds minder bijzonder lijkt, maar het tegendeel is waar! Juist nu ik het ook weleens aandurf om de kleine straatjes te nemen zonder dat ik bang ben te verdwalen, ontdek ik vaak de leukste plekjes. Om die plekjes ook met jullie te delen begon ik de rubriek Amsterdam guide, en dit is het 2e deel! Het was de bedoeling dat ik allerlei verschillende winkeltjes/bezienswaardigheden/etc. zou uitlichten, maar het zijn toch weer drie restaurantjes/taartplekjes geworden. Want ja, Amsterdam heeft de leukste restaurantjes en ik houd gewoon van eten.

Venkel

Venkel Amsterdam

Venkel Amsterdam

Venkel Amsterdam

Venkel Amsterdam

De Pijp is hot & happing en dat is helemaal terecht, want er zitten geweldige restaurantjes. En Venkel is er daar één van! Ik ontdekte het restaurantje via de groene meisjes en ik vind het concept geweldig. Je kunt er een ‘standaard’ salade bestellen, óf je eigen salade samenstellen. Die salades worden vervolgens gemaakt met voornamelijk biologische producten uit de buurt en je krijgt een flinke portie.

Hoewel zelf samenstellen natuurlijk superleuk is, gingen wij toch voor de makkelijkste weg: Audrey koos een salade met gehaktballetjes en ik ging voor de kuskusi-salade met spinazie, couscous, wortel, sinaasappel, feta, rozijnen en amandel. En echt, wat een goede combinatie. Lekker fris en toch heel vullend! Venkel is geen restaurant om echt uitgebreid uit eten te gaan, maar wel heel lekker en betaalbaar als je even iets wil eten na een hele dag door Amsterdam slenteren. Lekker kletsen, goede achtergrondmuziek… Jup, kan met recht een hotspot genoemd worden!

Venkel
Albert Cuypstraat 22, Amsterdam

 

T eten & drinken

T eten & drinken

T eten & drinken

T eten & drinken

T eten & drinken

“T is een plek om ’s middags af te spreken met vriendinnen voor een kopje thee met een huisgemaakt stuk taart,” staat er op de site van T. En dat is precies waar Laura en ik voor kwamen! Zij doet dezelfde studie als ik en T zit vlakbij onze school, dus om te vieren dat we allerlei deadlines hadden gehaald, gingen we er gezellig een stuk taart eten en – uiteraard – thee drinken. Het ziet er vanbuiten al vrolijk uit, maar vanbinnen is het nog schattiger. En schattige dingen, daar houd ik van. (Ik wil ook een theepot aan mijn plafond!)

Maar natuurlijk gaat het voornamelijk om het eten & drinken. De kaart staat vol met de raarste en lekkerste soorten verse thee en die krijg je met een potje water geserveerd. Het is al even geleden dat we er waren, dus ik weet niet echt meer welke smaak ik had, maar bijzondere verse thee is altijd goed! Het ging niet helemaal goed met de bestelling, maar dat werd uiteindelijk prima opgelost. Welke taart ik had weet ik trouwens nog wel, want chocola en karamel vergeet je niet zo snel, haha.

T ligt wel een beetje buiten het centrum, maar als je in de buurt bent is het wel een heel leuke plek om heen te gaan. En wij zijn niet de enige die dat vinden, want het zat er behoorlijk vol!

T eten & drinken
Roetersstraat 4, Amsterdam

 

Sugar & Spice

Sugar & Spice

Sugar & Spice

Sugar & Spice

Sugar & Spice
Hm, ik zie een soort patroon in de foto’s. Maar hé, waarom staan er anders bloemen op tafel?

Last but not least (integendeel, deze is misschien wel mijn favoriet): Sugar & Spice! Maandenlang fietste ik hier elke dag langs en nu ben ik er dan eindelijk eens geweest. En ik ga er zeker vaker komen! Als je T eten & drinken al schattig vind, dan is dit echt nog tien keer zo leuk. Volgens de site staat Sugar & Spice bakery voor de combinatie van zoet & hartig, dus je kunt er van alles bestellen. De hele dag door ontbijt en brunch, maar ook belegde broodjes, quiche en natuurlijk taart.

En lékker dat het is! De keuken is gewoon achterin het restaurant, dus je kunt de geuren al ruiken voordat het klaar is. Ik nam de quiche met aubergine, tomaat en feta en Lieke een sandwich met ei en bacon. Oké, en als ‘toetje’ namen we nog een brownie met stukjes witte chocola. De quiche was heel lekker romig en de brownie was precies zoals ie hoort te zijn. Tel daar de leukst vormgegeven menukaart ooit (met heel veel vegetarische en veganistische dingen), de centrale locatie én het aardige personeel bij op en… heb ik je overtuigd?

Sugar & Spice
Zeedijk 75, Amsterdam

Heb jij een favoriete plek in Amsterdam?

 

6 thoughts on “Amsterdam guide #2: Venkel, T en Sugar & Spice

    1. Ja, zo leuk hè! Ik houd echt van die restaurantjes met leuke decoraties, daar wordt het meteen al sfeervoller van! En je kunt ook een beetje zien wat je er kunt eten. :)

    1. Ja, doen! Als je nog gezelschap nodig hebt, wil ik best voor gids spelen hoor. :) (Niet dat ik kan garanderen dat ik de weg beter ken dan jij… Maar dat laat ik dan maar even achterwege. Alles voor taartjes.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge