6 soorten vakanties die nog op mijn bucketlist staan

Als je me een beetje kent, of het nu in het echt of via mijn blog is, weet je dat ik eigenlijk helemaal niet zo’n reiziger ben. Ik neig zelfs eerder naar een huismus, want hoewel ik het heel leuk vind om nieuwe dingen te ontdekken, ben ik altijd nog wel blijer om weer thuis te zijn. Een wereldreis is dan ook niet voor mij weggelegd, maar toch staan er nog wel wat reisgerelateerde dingen op mijn bucketlist. Niet alleen plekken die ik wil bezoeken, maar ook een aantal ervaringen. Vandaag vertel ik er – in willekeurige volgorde – daarvan een paar!

Dit is een gesponsord artikel

1. Interrailen
Ja, dit wil ik echt zó graag! Voor degenen die het niet kennen: Interrailen houdt in dat je met een trein door Europa reist. Ik wil het al 2 jaar doen, maar heb helaas nog steeds geen reisgenoot gevonden. Misschien toch maar alleen volgend jaar? Ik ben er alleen nog niet helemaal uit over wat voor rondje ik dan zou willen maken: door de Balkan of juist meer gewoon Zuid-Europa. Maar jongens, het lijkt me zó leuk.

2. Alleen reizen
Het borduurt een beetje voort op het vorige punt én het is niet echt een soort vakantie, maar ik wil het toch nog even apart noemen. Het staat immers ook apart op mijn bucketlist: ik wil heel graag een keer alleen reizen. Niet alleen omdat je daar heel veel van leert, maar stiekem ook gewoon omdat je dan geen rekening met anderen hoeft te houden (oh oh, wat zijn we toch weer sociaal).

3. Op fietsvakantie
Ik ben totáál niet sportief, maar fietsen vind ik leuk. Ik fiets sowieso alles in Amsterdam, maar ook een fietsvakantie wil ik wel een keer proberen. Lekker burgerlijk, haha. Het lijkt me ergens wel jammer dat je niet zo heel ver weg komt, maar als ik een leuke route uitzoekt met veel koeien en restaurantjes langs de weg uitzoek, komt het vast goed.
Ook op fietsvakantie deze zomer? Dan kun je bijvoorbeeld voor deze (relatief) goedkope fietsen gaan, deze transporter van fietsenopfietsen.nl bijvoorbeeld. Want echt, het enige wat me tegenhoudt om niet te gaan is dat je zo weinig mee kunt nemen. En tja, ik heb nu eenmaal veel spullen nodig, haha (hashtag firstworldproblems).

4. Op superdeluxe vakantie
Wij zijn altijd naar Frankrijk geweest, op een camping. Dat heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Als je nodig naar de WC moet, moet je eerst een paar honderd meter lopen, en elke ochtend word je wakker op een leeggelopen luchtbed (of nou ja, op de grond dus) (echt, elke ochtend). Nu ben ik ook helemaal niet van de superdeluxe hotels (daar ruimen de schoonmakers je spullen op en daar kan ik niet zo goed tegen), maar ik wil het wel ooit proberen. Als ik het geld niet al heb uitgegeven aan boeken of zo.

5.. Op vakantie naar een onbekende bestemming
Bij andere bloggers heb je het vast al gezien: op vakantie naar een onbekende bestemming. Het enige wat je weet, is welk weer het wordt. Ook in het rijtje ‘eigenlijk niet echt iets voor mij, maar ik wil het toch proberen’. Als ik dat ooit durf tenminste. Ik geloof dat ik dit nog wel even blijf uitstellen, haha.

6. Op wintersport
Mijn ski-ervaring bestaat vooral uit een paar dagen in indoor skihal Bottrop, wat ik vooral leuk vond omdat ze er een all you can eat-buffet hadden. En oké, aan het begin van dit jaar zijn we wel een paar dagen in Duitsland gaan skiën, maar een échte skivakantie was het niet. Toch lijkt dat me superleuk! Ik houd nou eenmaal enorm van winter en sneeuw, en skiën vind ik (als ik er eenmaal weer aan gewend ben) heel tof. Snowboarden is dan weer he-le-maal niets voor mij. Denk ik.

Op wat voor soort vakantie zou jij nog graag een keer willen gaan?

 

7 thoughts on “6 soorten vakanties die nog op mijn bucketlist staan

  1. Super gaaf, ik ben al wel alleen op vakantie geweest naar Londen. In het begin voelde ik me heel eenzaam, maar al snel vond ik me draai en vond ik het wel lekker alleen! Verder lijkt het me ook echt super om naar een onbekende bestemming te gaan of door europa met de trein en boot!

    x

  2. Ik zou je lijstje zo over kunnen nemen, alleen die fietsvakantie hoeft van mij niet zo. Vorig jaar wilden mijn vriend en ik eigenlijk naar Schiphol gaan en daar wel zien waar we heen zouden gaan. Uiteindelijk is dat niet doorgegaan. Maar nu is er gelukkig sprsme, dat lijkt me ook echt geweldig om eens te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge