Oh ja, ik had goede voornemens…

Gisteren is december aangebroken en dat betekent niet alleen dat we nu in de leukste maand van het jaar leven, maar ook dat het jaar nog maar 30 dagen duurt. Voelt toch een beetje vreemd altijd, voelen jullie niet? Met december in mijn achterhoofd bedacht ik me ineens dat ik in januari goede voornemens had gemaakt. Oh ja. Ik vond dit een mooi moment om daar vast op terug te blikken én ik heb een paar dingen op een rijtje gezet die ik nog wil doen vóór 2015 begint!

december1

Mijn lijstje met goede voornemens van 2014 had de eer om het tweede artikel op mijn site te zijn, en ook één van de weinige die ik offline heb gehaald. Ik geloof niet dat er mensen zijn die mijn blog al vanaf 2 januari volgen, dus ik zal jullie even bijpraten. Het eerste deel van de lijst (het was niet eens een lijstje meer te noemen) bestond uit ‘… keer … doen’, oftewel: 50 boeken lezen, 50 films kijken, 50 keer mijn nagels lakken en 25 DIY’s doen. Het tweede gedeelte was mijn enorme 2014 Bucketlist, met zowel kleine dingen (een rainbowcake bakken) als grote dingen (mijn diploma behalen) erop.

Dus. Ja. Het eerste gedeelte heb ik het hele jaar in mijn achterhoofd gehouden, maar wat betreft die bucketlist… Laat ik het zo zeggen: de dingen die wél zijn gelukt, zijn puur toeval, haha. Maar om het positief te houden: laat ik eens op een rijtje zetten wat ik wél heb behaald. Om te beginnen heb ik 50 boeken gelezen, yes! Sterker nog, ik zit inmiddels op de 58, wat betekent dat ik de 60 ook nog wel ga halen. Aan de 50 films zit ik nog niet, maar ik heb er nog maar een paar te gaan, dus met een goede filmmarathon in de kerstvakantie moet dat helemaal goed komen. In het rijtje ‘behaald’ staan ook de 2 dingen waar ik het meest trots op ben: mijn vwo-diploma behalen (8 gemiddeld!) én het hele jaar blijven bloggen. Serieus, ik had nooit gedacht dat dát zo goed zou uitpakken toen ik dat zinnetje opschreef. De rest van het rijtje bestaat uit beter filmpjes leren maken (ik doe er alleen weinig mee), genoeg slapen, een regenboogcake bakken, een brunch/picknick/high tea organiseren (allemaal gedaan!), een mooie promjurk vinden, een fotoboek maken, meer in mijn Wreck This Journal doen en een pyjamadag houden. Vooral die met dat WTJ is grappig, wie had aan het begin van het jaar gedacht dat we Dare to wreck zouden verzinnen?

December2

Dat het lijstje met niet-behaalde dingen ruim twee keer zo lang is, laat ik maar even achterwege. Ik heb onder andere geen flessenpost verstuurd, niet meegedaan aan NaNoWriMo, geen Zwarte Piet gespeeld en geen HTML geleerd. Maar hé, dat ga ik gewoon lekker naar volgend jaar verplaatsen!

Nou hoor ik je denken: ‘Huh? Waarom gaat ze dan weer een Bucketlist maken als ze nu bijna niets heeft gedaan?’ Nou gewoon, omdat het leuk is. En omdat ik volgens jaar écht van plan ben om er iets mee te doen. Echt. ;)

En om daaraan te wennen, heb ik ook voor december een klein lijstje gemaakt. Komt ie! Vóór 2015 wil ik nog…

 • Een toffe surprise maken
  Working on it! Bijna klaar zelfs – alleen het gedicht nog…
 • 25.000 woorden schrijven
  Mijn eigen NaNoWriMo Voor Watjes, haha Want 25k is gewoon veel haalbaarder dan 50k. Zeker in de kerstvakantie!
 • Een heerlijk kerstdiner maken
  Of er in ieder geval aan meewerken, aangezien er nog meer mensen zijn die met Kerst in de keuken willen staan…
 • Een kamer vinden
  Ja, ik verblijf nog steeds op mijn logeeradresje in Amsterdam. Nee, ik heb nog steeds geen eigen kamer. Ik hoop dat daar deze maand echt verandering in komt, maar echt, dit is de moeilijkste zoektocht ooit.
 • Schaatsen
  Of het nu op natuurijs is of op een kunstbaan, schaatsen zal ik!
 • Veel foto’s maken
  Ik vind foto’s maken gewoon ontzettend leuk en elke keer dat ik weer een foto van een beeldbank afhaal voor mij een blog schaam ik me een beetje. Ik las ooit bij Lisa over het maken van een beeldbank en hier wil ik in december mee beginnen! Al is het maar één foto. ;)
 • Blij zijn
  Want december is gezellig en lachen is leuk.

Hadden jullie goede voornemens en zo ja, hoe gaat het daarmee?


Write it on your heart that every day is the
best day of the year – Ralph Waldo Emerson

11 thoughts on “Oh ja, ik had goede voornemens…

 1. Een van mijn voornemens was dus ook om meer in Wreck This Journal te doen haha! Daarnaast had ik ook het plan betere cijfers te halen (niet echt gelukt), meer lezen (beetje gelukt) en mijn kamer opnieuw inrichten (half gelukt). En voor de december maand wil ik nog lekker blijven bloggen, veel bakken en kerstfilms kijken.
  Marlot onlangs geplaatst…Glutenvrij December: Warme DrankjesMy Profile

 2. Wow, even tussendoor, wat handig dat je de datums hebt door gekruist! Dat deed ik nooit, maar wat overzichtelijk zeg! Gefeliciteerd met je VWO-diploma, jij baas! Toevallig stond die ook op mijn bucketllist, maar dan van het saaie MBO. But I nailed it. Ik mocht zelfs al in maart mijn eindgesprekken voeren en in april zaten mijn laatste lesuren erop. Je hebt zo’n norm, maarja, ik had ook toetsweek, moehahha! Leuke voornemens had je voor 2014, knap dat je ook de 50 boeken hebt gehaald en nu voor de 60 gaat en al die high tea party’s, hoe vet! Blij zijn moet wel lukken voor 2015, helemaal met de feestdagen! En een toffe surprise? IK BEN BENIEUWD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge