Mijn hoogtepunten van 2014, deel II

Het is bijna 2015! Ik ga dat jaar met veel plezier in, maar niet vóórdat ik heb teruggeblikt op al mijn persoonlijk én bloghoogtepunten van dit jaar. Eergisteren kon je deel 1 al lezen, vandaag kijk ik naar de tweede helft van het jaar. Ik vergeet vast heel veel leuke dingen op te noemen, maar dit zijn in ieder geval een aantal momenten dit jaar waarop ik me heel gelukkig voelde!

2014 deel 2

Juli

1 juli was niet alleen precies de helft van het jaar, maar ook mijn halfjarige blogverjaardag! Ik had inmiddels 6,5 week vakantie en was dus alweer op de helft. Officieel begon die vakantie trouwens pas 2 dagen later, toen had ik namelijk mijn diploma-uitreiking. De week daarna leverde ik mijn boeken in en dat was ook meteen de laatste keer dat ik op de middelbare school was. Doei hè, tot nooit meer ziens. Alleen Nederlands zal ik nooit gedag zeggen, zo hield ik in juli ook mijn eerste NaNoWriMo voor watjes: ik schreef 25.000 woorden.

In juli had ik ook mijn allereerste bloggersmeeting, de 13e om precies te zijn. We spraken af in Utrecht en het was die dag ineens superlekker weer. We waren met 12 bloggers en het was echt tof om iedereen te ontmoeten! De meeste bloggers kende ik nog niet, maar met sommige had ik al weleens via Twitter gesproken, superleuk dus om ze een keer in het echt te zien.

Lekker weer was het echter nog steeds niet elke dag, dus ik hielde een binnenpicknick met mama, die eigenlijk veel leuker was dan een buitenpicknick. Verder hielp mee met koken voor een fotoshoot voor het kookboek van Vegatopia, leuk om daaraan mee te werken! En ook met de vriendin die kwam logeren heb ik lekker lang in de keuken gestaan.

Gelukkig was het wel lekker weer toen ik met mijn ouders drie dagen naar Friesland ging (mijn zusje zat toen in Indonesië). Oké, het waaide wel zo hard dat we bijna van ons bootje af waaiden, maar lekker was het wel. (Oh, en aan het eind van de maand kwam mijn zusje ook weer terug, helemaal vol verhalen!)

 

Augustus

Begin augustus was mijn zusje jarig en voor haar maakte ik een fotoboek. Daar ben ik heel wat uurtjes mee bezig geweest, maar het was echt superleuk! En ik was het al bijna weer vergeten, maar op haar verjaardag zat ik óók nog in de finale van de Culy bake off. Net als de 4 andere finalisten reisde ik met mijn taart af naar Quartier Putain in Amsterdam om hem daar te laten proeven door de jury. Ik won helaas niet, maar leuk was het wel!

Verder gingen we uit eten met kennissen, wat echt heel erg gezellig was, en de laatste week vóór mijn introductieweek gingen we nog een weekje naar Frankrijk. Mini-vakantie nummer zoveel! We zaten in de Drôme, het was heerlijk weer, ik heb lekker kunnen lezen en we hebben een aantal dingen bezocht. :)

En eind augustus had ik alweer mijn introductiedagen. Oké, die stelden niet veel voor, met al die nieuwe mensen en indrukken was het toch wel enigszins heftig. Doei 13 weken vakantie!

 

September

In september begonnen mijn eerste lessen en ging ik lekker de toerist uithangen in Amsterdam. Én in Utrecht, want daar vond 7 september Manuscripta plaats. Ik zag Jill Mansell en John Boyne,kletste nog met een aantal Nederlandse schrijfsters en ging toch slot nog met Esmee naar het Boekenfestijn. Oh, en nu we het toch over boeken hebben: aan het eind van het jaar ging ik ook naar de boekpresentatie van een kinderboek waar ik veel te oud voor ben maar het was met heel veel leuke mensen dus dat was ook heel erg gezellig!

Ik ging een paar keer naar de film tijdens de Nationale Filmdagen, ontmoette leuke bloggers (en kreeg blogtips van Yara Michels) op het HEMA Blog Academy event en zat hele middagen in de zon in het park met klasgenoten (om de introductiedagen een beetje te compenseren, zeg maar). En ik ging naar Appelpop met mijn zusje! Chef’Special was goed en Jacqueline Govaert was leuk.

Op bloggebied was september niet zo heel druk, maar ik bereikte wel de 150 Bloglovin’ volgers en daar was ik heel blij mee, haha.

 

Oktober

Het eerste hoogtepunt van oktober is sowieso mijn gratis reisrecht dat toen in ging. Die blijheid die me trof toen het incheckpaaltje ‘Student Wknd Vrij’ aangaf, is onbeschrijflijk. Dit gaat me zóveel geld besparen, haha.

In oktober had ik ook wat leuke events, om te beginnen het Lifestyle Lab van Miss Publicity en WE PR, waar ik voor het eerst sushi at (ja, echt!) en weer wat leuke bloggers ontmoette. Ik denk dat elke gelegenheid waar ik medebloggers zag wel tot mijn favorieten behoorde, want bloggers zijn gewoon leuk. Als je zo’n grote gezamenlijke hobby hebt, klikt het al snel!

Verder had ik herfstvakantie in oktober. Ik maakte een high tea die ooit in de jongerenkrant 7Days komt, ging een dagje met mama naar Amersfoort én ik besteedde vooral heel veel tijd aan studeren, want de week erna had ik mijn eerste tentamenweek. Gelukkig had ik maar drie tentamens en gingen ze allemaal erg goed, zelfs ondanks dat ik midden in de week spontaan even naar Utrecht reisde voor een gezellige high tea met Chantal van Gastel. Tja, die uitnodiging kon ik niet afslaan, toch?

 

November

Als je afgaat op het aantal hoogtepunten, was november waarschijnlijk de gezelligste maand van mijn jaar. Het begon gelijk al super toen ik in het eerste weekend met mijn nichtje en zusje naar het Boekenfestijn (voor de vierde keer…) in Eindhoven ging, Pak van mijn hart in de bioscoop zag én naar het Best of YA event met schrijfster Kiera Cass ging. Leuke boeken + leuke mensen (niet per se in die volgorde) = <3.

Anderhalve week later ging het gewoon lekker door, want toen ging ik naar het #Laatmejouzijn event. Want wat ik net even vergeten was te zeggen: als je bij de leuke boeken en leuke mensen ook nog leuke schrijfsters (en kruidnoten) optelt, is het helemaal tof. Was zo gezellig!

En dan moet ik vooral niet vergeten dat ik tussendoor ook nog naar de boekpresentatie van het nieuwe bakboek van Rutger van den Broek ging en naar de meet & greet met auteur Carmen Reid, en dat ik met verschillende bloggers afsprak.

November was ook de maand waarin ik overstapte van Blogger naar WordPress en meteen ook maar muymaaike.nl in een nieuw jasje stak. Ik krijg er af en toe nog steeds leuke complimentjes over, en ben er zelf ook nog steeds erg blij mee!

Door al die leuke blogdingen zou ik bijna school vergeten, waar we twee volle weken bezig met Project Print We moesten een tijdschrift moesten verzinnen voor Sanoma en eigenlijk ben ik niet zo’n held met samenwerken, maar het project zelf was wel heel erg leuk!

 

December

Ik zei net wel heel leuk dat november de leukste maand was, maar december is toch ook altijd wel geweldig! De eerste week was al heel gezellig met de boekpresentatie van Schrijven, kreng! en natúúrlijk Sinterklaas, mijn favoriete feestdag van het jaar. Iedereen had zich weer lekker uitgesloofd met surprises maken en we waren tot na middernacht aan het praten, lachen en cadeautjes uitpakken.

Twee weken later was het alweer kerstvakantie. Ik tekende mijn huurcontract, vierde Kerstmis met familie, kerstfilmpjes, All you need is love en heel veel eten en sprak nog af met twee lieve vriendinnen (niet op dezelfde dag dus). Maar eigenlijk is december zelfs leuk als je gewoon thuis bent, want het is gewoon een knusse maand.

Verder kwam mijn eerste blog voor 7Days online, en de tweede trouwens ook. Ik ben hun nieuwe foodbloggers, dus er komt een paar keer per maand een recept van mij op hun site. Echt superleuk om voor hen te werken. :)

Oh, en mijn laatste hoogtepuntje is de sneeuw van zaterdag! Oké, ik gleed uit toen ik erin wilde lopen en hij was na twee uur zo’n beetje weg, maar ik vind het superleuk dat we toch nog kunnen zeggen dat we sneeuw hebben gehad dit jaar. Heeft dat gezeur van mij toch nog nut gehad. ;)

Ik ben vast dingen vergeten, maar dit waren veel van de bijzondere, gezellige momenten van het afgelopen jaar. Ik hoop ontzettend dat ik in 2015 net zo veel kansen krijg om nieuwe mensen te ontmoeten en leuke dingen te doen!

Wat was jouw leukste moment van 2015?


Year’s end is neither an end nor a beginning
but a going on, with all the wisdom that
experience can instill in us – Hal Borland

5 thoughts on “Mijn hoogtepunten van 2014, deel II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge