Mijn hoogtepunten van 2014, deel I

Nog 4 nachtjes slapen en dan is het 2015 – of nou ja, technisch gezien maar 3, aangezien de meeste mensen in de nacht van 31 december op 1 januari niet veel slapen. Afijn, dat zeg ik alsof ik niet kan wachten tot het zover is, maar eigenlijk was 2014 veel te leuk om nu al afscheid van te nemen. Daarom blik ik nu terug op mijn jaar, zowel op de persoonlijk als de blogdingen. Dit is deel één en eigenlijk dacht ik dat het tweede halfjaar veel leuker was dan het eerste, maar het blijkt dat de eerste maanden ook gewoon heel erg tof waren. Dus kijk je mee naar mijn hoogtepunten?

2014 deel 1

Januari

Op 1 januari 2014 is mijn blog geboren. Dat wil zeggen: ik schreef een awkward welkomstberichtje en muymaaike.blogspot.nl was geboren. Hoera! Oh, en die korte verhaalscènes en challenges die ik wilde gaan plaatsen? Ehh… (Dit was trouwens de eerste diary die ik schreef. Waarom vond ik het zo nodig om mijn dagen bijna van minuut tot minuut te beschrijven?!)

6 januari liep ik een dagje mee bij Media, Informatie en Communicatie. En dat heeft dus geleid tot het feit dat ik studie ook echt heb gekozen.. Zo grappig om dat terug te lezen! De studenten waar ik mee meeliep waren met precies hetzelfde project bezig als wij nu.

21 januari was ik jarig. Ik werd (en ben dus) 17 jaar oud en ter ere daarvan maakte ik een rainbowcake. Yay, puntje van mijn Bucketlist afgestreept!

In januari begon ook de Happychallenge van Marieke, Lisanne en Kelly. Dat was ik al bijna weer vergeten, maar dat was echt leuk! Alle blogposts kun je hier teruglezen.

Mijn laatste hoogtepunt van januari: ik kocht mijn camera! En ik ben er nog steeds heel erg blij mee. :)

Februari

Op 8 februari had ik mijn allereerste blogevent. Oké, het was dan wel niet voor mijn eigen blog maar voor chicklit.nl, MAAR TOCH. Het was de boekpresentatie van Miss Verstand van Astrid Harrewijn, en het was supergezellig. De eerste keer dat ik ook echt andere (boek)bloggers ontmoette.

En dat was nog niet eens het enige leuke van dat weekend, want de dag erna vierde ik mijn verjaardag voor vriendinnen met een high tea.

Het weekend erna was óók heel leuk: familieweekend! Met alle familie van mijn moeders kant huurden we een huisje in Limburg en dat is altijd enorm gezellig.

Op 18 februari kocht ik mijn domeinnaam. Om naar mijn blog te gaan hoefde je niet meer muymaaike.blogspot.nl in te typen, maar gewoon muymaaike.nl. Weer een stapje verder! Sowieso ging het toen al steeds beter met mijn blog, ik behaalde bijvoorbeeld de 50 Bloglovin’ volgers en ik werd een paar keer genomineerd voor de Liebster Award. In februari hield ik trouwens ook een receptenweek, met elke dag een recept online, maar dat was dan weer niet zo’n succes.

 

Maart

Maart begon met de carnavalsvakantie, dus dat was meteen al leuk! Ik sprak bijvoorbeeld af met mijn lieve vriendin Matilde die ik veel te weinig zie, ging naar de carnavalsoptocht en we gingen uit eten bij de wok.

Ondertussen groeide mijn blog vrolijk door: ik werd geïnterviewd door Blog Society en ik liet mijn blog reviewen in #blogpraat. Voor iedereen die #blogpraat niet kent: dat is een georganiseerde Twitterchat voor bloggers. Elke maandagavond om 8 uur wordt er door een heel aantal bloggers gepraat en gediscussieerd over ene bepaald onderwerp, iedereen kan gewoon meedoen met de hashtag ‘blogpraat’. Echt heel leuk!

Nog een laatste dingetje op persoonlijk gebied: ik leverde mijn profielwerkstuk in en dat was zó’n fijn gevoel! Het ging over de (mogelijke) veranderingen van de Nederlandse schrijftaal in de 21e eeuw en ik kreeg hem een paar weken later terug met een 8. :)

April

In het eerste weekend van april ging ik naar het eerste event dat ik wél voor mijn eigen blog bezocht, namelijk de Meet & Taste van Jamie magazine. We mochten heel lekkere gerechten van de nieuwe chef van restaurant Fifteen proeven én we kregen bakdemonstraties van Rutger van den Broek (van het vorige seizoen van Heel Holland Bakt). Supergeslaagd dus!

Ook verzonnen Judith en ik de Create it your way-tag. In het begin werd die nog niet zo vaak overgenomen, maar ruim een maand later werd hij ineens opgepikt door de grote bloggers. We zagen onze vragen ineens ingevuld worden door supertoffe bloggers; hij verscheen bijvoorbeeld bij Jennie, Anne en uiteindelijk zelfs bij Teske. Als je ‘m nu googelt krijg je zo’n 12 pagina’s aan blogposts! (Dat Judith en ik ergens achteraan staan is dan wel weer een dingetje, haha.)

Verder schreef ik me in april in voor mijn studie, las ik het enige boek dit jaar dat me liet huilen (Voor jou, van Jojo Moyes), had ik de allerlaatste lesdag van de middelbare school, ging ik met een vriendin naar het concert van Only Seven Left in Arnhem en gaf ik een workshop cupcakes versieren aan kinderen in de bibliotheek.

We sloten april af met de meivakantie, waarin we met het gezin nog een midweekje naar Texel gingen. Ik heb vooral veel geleerd voor m’n examens, maar het was wel lekker om een paar keer uit te waaien op het strand!

 

Mei

Mei was de maand waar ik zes jaar lang naartoe had gewerkt: examentijd! Op 12 mei begon ik met een examen Nederlands en de 22e sloot ik af met Engels.

Maar iedereen die mij kent, weet dat ik niet een complete maand in het teken kan laten staan van alleen school. Dus ging ik in mei ook voor de eerste keer naar het Boekenfestijn en ging ik (tussen mijn examens door) ook nog even naar de boekpresentatie van Zwart Wit van Gillian King. Maar toen mijn vakantie begon na mijn laatste examen, begonnen de leuke dingen pas écht. We gingen we uit eten bij restaurant Mantra, ik ging in mijn mooie blauwe lange jurk naar prom, we gingen naar de musical Sister Act en de 31e sloot ik mei af door naar de boekpresentatie van Lisette Jonkman te gaan, waar we gingen segwayen. Dat was niet alleen gezellig, maar ook zooo tof! Ik ben sindsdien echt een beetje verliefd op segwayen.

Wat bloggebied betreft: ik bereikte in mei de de 100 Bloglovin’ volgers en bovendien werd ik voor het eerst benaderd door bedrijven. Ik heb nog steeds geen overvolle mailbox – en geloof me: dat wil ik ook helemaal niet, maar een beetje erkenning is toch wel leuk. :)

Juni

Het probleem is dus zeg maar een beetje: in de vakantie heb ik zo veel gedaan dat het een beetje lastig is om alles samen te vatten in een paar regels. Maar ik ga het toch maar proberen! Om te beginnen ging ik 1 t/m 5 juni met mama naar Barcelona, als examencadeautje van mijn ouders. Dat was echt het leukste reisje van het jaar! Heerlijk door de straatjes gestruind, samen gelachen en lekker gegeten. Dit zijn deel 1 en deel 2 van mijn fotoverslag!

Een week later, op 12 juni, zou ik vanaf 2 uur ’s middags worden gebeld of ik wel of niet was geslaagd. En ik was zó blij toen bleek dat ik was geslaagd en ook nog met goede cijfers! Er kwamen familie en vrienden om het te vieren en dat was echt een supervrolijke dag. Voelde me echt een beetje jarig!

Ook was juni de perfecte maand om lekker te gaan picknicken, uitgebreide brunches te maken, bij opa en oma te logeren, naar de dierentuin, nog een keer naar het Boekenfestijn en naar de meet & greet met Elsbeth Witt te gaan. Én naar Concert at Sea! Dat was echt geweldig, Passenger live is echt… wauw. En Ilse de Lange, Sunday Sun en allemaal andere toffe mensen.

Overmorgen komt deel twee! Weet jij nog veel van de eerste helft van jouw jaar?


Every time you tear a leaf off a calendar,
you present a new place for new ideas
and progress – Charles Kettering

7 thoughts on “Mijn hoogtepunten van 2014, deel I

  1. Ik vind dit altijd erg leuke Posts om te lezen! En wat een mooi eerste half jaar heb je gehad! Mooie galajurk ook, hihi. Ik ben benieuwd naar je deel 2!
    Ik moet wel bekennen: ik heb voor vandaag ook zo’n post geschreven (staat nu ook online) en ik moest wel een beetje spieken op Facebook, middels m’n geüploade foto’s het afgelopen jaar, wat ik allemaal heb gedaan XD er was gewoon zoveel leuks, hihi.

  2. Wauw wat een geweldige eerste halfjaar om zo te lezen! Een van de hoogtepunten uit de eerste helft van 2014 was het feit dat ik mijn beste vriendin na een jaar weer zag. We hadden elkaar vorig jaar voor het eerst in real life gezien bij het concert van Bullet For My Valentine, en dit jaar bij een concert van dezelfde band zagen we elkaar weer én gingen we deze keer samen naar dat concert!
    Floor Daasvand onlangs geplaatst…Video: Giftswap met Liesjaa Anna 2014My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge