Mijn goede voornemens voor 2015

Vorig jaar maakte ik goede voornemens waar helemaal niets van terecht kwam. Dan vraag je je nu natuurlijk af: maar Maaike, waarom maak je ze nu dan wéér? Nou gewoon, omdat dat leuk is. En er is één verschil: vorig jaar had ik een hele bucketlist, dit jaar wil ik me focussen op slechts 5 persoonlijke en 5 blogdoelen. En die doelen deel ik vandaag dus met jullie! (Een beetje tegen beter weten in, maar ik kan het op z’n minst proberen. Toch?)

Goede-voornemens-2015

Persoonlijk
In eerste instantie dacht ik dat het lastig zou zijn om 5 goede voornemens te bedenken, maar toen ik eenmaal ging nadenken over wat ik echt wil bereiken in 2015 werden het er veel meer. Mijn Reading challenge zet ik in ieder geval maar even apart: ik wil 60 boeken lezen dit jaar. Ik zat dit jaar op 66, dus in theorie moet het te doen zijn. Plus: het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven!

Uit mijn comfortzone stappen
Als ik iets heb geleerd in 2014, is het wel dat dingen die eng zijn de mooiste momenten opleveren. Niet twijfelen, maar gewoon doen! Dat is echt het motto waarmee ik 2015 in wil gaan. Leven is het meervoud van lef en zo. Die buikpijn van de zenuwen overleef ik echt wel. En om maar even vals te spelen en hier direct nog een ander voornemen in te proppen: ik wil ook genieten van die momenten, in plaats van dat ik alleen maar achteraf denk dat het echt heel erg leuk was. En stiekem hoop ik dat uit mijn comfortzone stappen me ook wat meer zelfvertrouwen oplevert.

Minder uitstellen
Ik schreef dan wel heel leuk een blogpost met anti-uitsteltips, maar dat betekent niet dat ik nu ineens alles wat ik moet of wil doen ook meteen doe. Maar ook hiervoor geldt: just do it! Het is écht niet zo erg als het lijkt. Meestal dan.

Schrijven
Ik wil schrijven. Blogs, verhalen, recensies, alles. En daar beter in worden, natuurlijk. Ik heb geen idee hoe ik dit aan het einde van het jaar ga controleren, maar als ik mijn verhaal af schrijf en van schrijven mijn bijbaan maak is het sowieso geslaagd!

Gezond leven
Nou jongens, dit is de eerste en ook meteen de laatste keer dat ik hierover ga schrijven – normaal vermijd ik het onderwerp ‘afvallen’ zorgvuldig op mijn blog. Maar aangezien ik ook lekker meedoe aan dit cliché voornemen, ontkom ik er vandaag toch niet aan. (Het moet ooit toch lukken?) Even heel kort: aan het eind van het vierde en begin van het vijfde jaar van de middelbare school ben ik heel veel afgevallen, maar daarvan heb ik vooral geleerd hoe het vooral níet moet. (Je raadt het al: die kilo’s sleep ik nu dus weer gezellig met me mee.) Dus nu wil ik het anders doen. Sowieso geen deadlines meer stellen; de nadruk moet liggen op gezond eten en bewegen, niet op de weegschaal. Ik heb de titel niet voor niets veranderd van ‘een paar kilo afvallen’ in ‘gezond leven’. En tja, de afgelopen weken waren nou niet bepaald gezond, haha. (En voor nu… Laat die oliebollen maar komen!)

Minstens 10 dingen van mijn Bucketlist doen
Flessenpost versturen, alle toetjes op de kaart bestellen, gitaarles nemen, onder de sterren slapen, een boek in de trein achterlaten en nog veel meer: het staat allemaal op mijn Bucketlist. En zoals Marieke altijd zo mooi zegt: waarom zou je wachten met het verwezenlijken van je dromen als het ook nú kan? Dus ik wil dit jaar in ieder geval een aantal dingen van die ellenlange lijst doen. Zelfs als het alleen maar de gemakkelijke zijn. (En ja, als ik mijn verhaal af schrijf telt dat gewoon lekker dubbel mee. Dus dat hoop ik stiekem.)

Blog
In 2014 had ik niet echt blogdoelen opgesteld, omdat ik net begon en geen idee had wat ik moest verwachten. Eerlijk gezegd verwachtte ik dat mijn blog na een paar maanden al niet meer zou bestaan, haha. Ik besefte laatst echter dat ik onbewust wél een doel had: uitvinden wat ik wilde. En dat is best wel redelijk gelukt! Mijn 5 blogdoelen voor 2015:

Nog meer uitzoeken waar ik heen wil met mijn blog en daar ook heen gaan
Eerst stond hier ‘meer gewone mijmerstukjes en meer creatieve dingen’, maar toen bedacht ik dat ik over een paar maanden misschien wel heel iets anders wil met mijn blog, dus formuleer ik het maar zo. Aan het eind van het jaar wil ik echt weten waar ik het liefst over blog en wil ik daar ook over bloggen. Dus als ik blijf bij de mening die ik nu heb, hoop ik meer losse hersenspinsels neer te typen en meer DIY-/Dare to wreck-achtige dingen te doen. Maar als ik ineens alleen nog maar over food of boeken wil schrijven, dan is dat ook goed! Met andere woorden: gewoon doen wat goed voelt.

Minder focussen op de cijfers, maar wél de bezoekeraantallen zien groeien
Oké, dat lijkt echt heel erg tegenstrijdig, maar dat is het niet. Denk ik. Ik wil namelijk minder naar de aantallen volgers en bezoekersaantallen kijken, want je kunt er toch niets aan doen en het is alleen maar teleurstellend. Vooral in het begin van het jaar deed ik dit heel erg, inmiddels al wel wat minder en daar wil ik graag mee doorgaan. Eén keer per week op Google Analytics kijken, lijkt me genoeg! (Maar nu het nog 2014 is: ik zou het héél leuk vinden om morgen 200 Bloglovin’ volgers te hebben!)

Toch zou ik het uiteraard leuk vinden om meer bezoekers te krijgen. Ik wil geen heel specifieke doelen stellen, vooral omdat je er niet heel veel invloed op hebt en het dus alleen maar teleur kan stellen, maar de aantallen zien dalen is wel weer het andere uiteinde, haha. Toen ik van Blogger naar WordPress ging moest Google daar even aan wennen en daarom had ik veel minder bezoekers in december – of ik schreef gewoon slechte artikelen, dat kan natuurlijk ook, haha. In ieder geval: ik wil graag terug naar het aantal dat ik had en dan verder omhoog!

Samenwerken met andere bloggers
Lijkt me niet echt veel uitleg voor nodig, toch? Bloggen doe je voornamelijk in je eentje, dus het contact met andere bloggers is extra leuk. Daarom houd ik ook zo van Dare to wreck! Dat stopt helaas bijna, maar ik wil er graag iets anders voor in de plaats doen.

Meer vooruit schrijven
Sommige bloggers schrijven echt weken vooruit. Dat zal ik echt nooit kunnen, maar af en toe is het wel fijn om niet de avond van tevoren nog te bedenken dat je eigenlijk nog iets had willen schrijven. Ben heel benieuwd of dit gaat!

Meer interviewen
Of het nu BN’ers zijn, andere bloggers of mensen die helemaal niemand kent; ik heb dit jaar ontdekt dat ik interviewen echt heel leuk vind en daarom wil ik het dit jaar meer doen. Ik ben écht geen interviewheld, maar ik vind het echt leuk om verhalen te horen van mensen en wat inspiratie is ook nooit verkeerd! Toegegeven: ik vind het best ongemakkelijk om iemand daarvoor aan te spreken, maar hé, ik wilde ook uit mijn comfortzone stappen.

Dus ja. Dat waren ze. En dit jaar ga ik me eraan houden… Écht. ;)

Heb jij goede voornemens voor 2015?


A goal is a dream with a deadline – Napoleon Hill

 

9 thoughts on “Mijn goede voornemens voor 2015

 1. Mooie voornemens, ik ga vanmiddag maar eens wat op papier proberen te krijgen.. (Misschien moet ik ook maar het niet meer uitstellen erop gaan zetten..)
  Fijne jaarwisseling!
  ilse onlangs geplaatst…2014My Profile

 2. Uit je comfortzone stappen is een hele goeie! En dingen van je bucketlist doen ook, want daar staan altijd hele leuke dingen doen en ik vind dat goede voornemens ook uit leuke dingen moeten bestaan en niet alleen uit slechte gewoontes afleren! Je voornemens voor bloggen zijn ook goed. Ik vind inderdaad dat je blog met je meegroeit en je geen heel vast plan moet hebben, want anders is de lol er snel af. En als je leuke ideeën hebt voor samenwerkingen mag je me altijd een berichtje sturen ;) <- oké ik gaat deze smiley maar hij is wel even toepasselijk. Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch 2015 toe, dat je maar veel van deze dingen mag bereiken!
  Lisa onlangs geplaatst…Dit was 2014My Profile

 3. Super voornemens!!!
  Ik ben erg benieuwd naar je interviews! Het is misschien wel leuk om doodgewone mensen op straat te interviewen ;) soort gluren bij de buren via tekst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge