Even kletsen: Hartjes, taart en elke dag bloggen?

Zaterdagochtend, kwart over 9. Ik zit aan het Valentijnsontbijtje dat mijn geheime minnaar (a.k.a. ikzelf) voor me heeft gemaakt en ik vind het wel weer eens tijd om jullie even bij te kletsen over van alles. Mijn laatste kletspraatje is immers al 3 weken geleden, dus er is heel wat gebeurd in mijn superinteressante (kuch) leven. Dus pak er een kop thee bij en kruip even gezellig mee in mijn hoofd! (niet letterlijk, graag)

Valentijnsontbijtje even kletsenEen hartje tekenen is echt heel moeilijk. (En ja, er zat een haar op.)

Hartjes

Vandaag is het Valentijnsdag. Voor iedereen die in een gelukkige relatie is: gefeliciteerd! ‘Vroeger’ had ik een hekel aan 14 februari vanwege het gebrek aan een vriendje, maar eigenlijk houd ik me er nu helemaal niet echt mee bezig. Wel ga ik zoveel mogelijk hartjes in deze dag proppen: een hartje van havermout als ontbijt, hartjes van cake als toetje, etc. En hierbij dus ook heel veel virtuele hartjes voor jullie! Gewoon, omdat het kan. Hebben jullie trouwens een gratis kaartje met een kus in plaats van een postzegel verstuurd? Dat vond ik zo’n leuke actie! Ik had het eigenlijk ook heel graag willen doen, maar ik had er gisteren helaas geen tijd meer voor. Maar ach, die lippenstiftkussen mislukken toch altijd bij mij.

Blogpraat en eten

De afgelopen tijd heb ik ook weer een paar heel leuke bloggers gezien. Die bloggersmeetings, 2 om precies te zijn, stonden voornamelijk in het teken van… eten. Die twee dingen lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Maar ja, hoe kan het ook anders, haha? Het is dan ook dé perfecte combinatie.
Over de foodbloggersborrel van Blog Society, 31 januari, hebben jullie al wel een beetje kunnen lezen over mijn blog. Er waren ongeveer 25 foodbloggers die zich hadden aangemeld, uitgenodigd. Iedereen nam een hapje mee (mijn pizzaflapjes waren een groot succes) en toen was het eigenlijk gewoon kletsen geblazen, ruim 3 uur lang. Het is verbazingwekkend hoe lang je over bloggen en eten kunt praten! Ik geloof niet dat er ooit een einde komt aan gespreksstof over die onderwerpen. Oh, en het was dus echt supergezellig.
De andere keer dat ik met bloggers afsprak was eergisteren. Audrey en Marlot, mijn partners in crime met Dare to wreckkwamen Amsterdam een dagje onveilig maken (alleen daarom is het al fijn om in Amsterdam te wonen: iedereen vindt het leuk om naar jouw stad te komen, dus je hoeft bijna nooit te reizen, haha). Nadat ik ze eindelijk had gevonden (je zou denken dat ze nu toch wel wisten dat je niet ‘even 5 minuten een boekwinkel in kunt’ ;)), liepen we naar Baksels, een suuuperleuk plekje dat zelfs die extra u’s meer dan waard is. Ik ga er nog over schrijven in een ‘hotspots van Amsterdam’-artikel, maar ik zeg nu alvast: mocht je binnenkort naar Amsterdam gaan, ga dan naar Baksels. Dus ja, we aten taart en het was leuk. Daarna at ik voor het eerst in mijn leven een nonnevot (een soort broodachtige oliebol met suiker, Audrey vond het echt vreemd dat ik die niet kende) en dat was leuk. En daarna aten we pizza bij De Italiaan en dat was óók leuk. En praten over bloggen en boeken (en eten) maakte het helemaal perfect.

Baksels even kletsenBij Baksels! Blauw/groene muur + quote over eten = <3

Tentamencijfers en websites bouwen

Oh ja, hoe het verder met me gaat? Nou, goed hoor! Ik heb de tentamenweek inmiddels al lang en breed achter de rug en volgens mij heb ik wel goede cijfers. De week erna hadden we trouwens Student In Motion, een project waarbij je met mensen van verschillende opleidingen in een groepje zat. Idee was echt ontzettend leuk, en het was ook best gezellig, alleen de opdracht zelf was zeg maar niet echt nuttig. Nou ja. Deze week zijn de echte lessen weer begonnen en gisteren was ik helemaal blij, want we krijgen les in websites bouwen! HTML leren gaat helemaal via codeacademy, wat ik aan het begin van mijn ‘blogcarrière’ al had ontdekt, maar waar ik weinig mee had gedaan. Dat steuntje in de rug van school is dus wel superfijn. Om eerlijk te zijn die ik mezelf nog niet echt WordPressthema’s maken met HTML/CSS/PHP/waar dat dan ook mee moet, maar je weet maar nooit, haha. Ik vind het in ieder geval leuk om te leren. :)

Elke dag bloggen?

Trouwens, zoals jullie misschien al hebben gemerkt, heb ik de afgelopen tijd elke dag geblogd. Dat bedacht ik begin februari omdat ik deze maand toch genoeg tijd zou hebben, en op 1 februari na is het gelukt om elke dag iets online te laten komen. Ik heb deze blogmaand ingelast omdat ik ten eerste zelf wil uitproberen hoe het me bevalt, of ik wel genoeg tijd en inspiratie heb, etc. Daarnaast leek het me leuk om te kijken hoe jullie het vinden; ze zeggen altijd dat elke dag bloggen heel veel voor je bezoekersaantallen en weet ik veel wat doet, dus het leek me wel grappig om dit eens te testen. Na februari beslis ik dan wel weer of ik ermee doorga of niet.

Hoe het gaat, nu we precies op de helft van de maand zijn? Nou, het bevalt mijzelf eigenlijk best wel goed! Ik vind het altijd leuk als er een artikel online komt op mijn blog, dus ik word er blij van als dat vaker gebeurt, haha. Verder merk ik dat ik er juist meer inspiratie van krijgt, wat uiteraard ook heel fijn is. Ik ben best blij met de artikelen op mijn blog de afgelopen twee weken, al zeg ik zelf: elke dag bloggen betekent minder ‘druk’ of iets wel leuk is per blogpost. Daardoor plaats ik een combinatie van meer inhoudelijke artikelen (waar ik ook lange en inhoudelijke reacties op krijg, wat ik echt het allerleukst vind) afgewisseld met luchtige lijstjes en af en toe een recept of boekrecensie. Ik denk niet dat ik elke dag bloggen zou redden in drukke perioden, maar leuk vind ik het wel.
Qua respons merk ik echter niet zo heel erg veel. Of nou ja, ik krijg dus best veel comments voor mijn doen, maar ik weet niet of dat nou zozeer te maken heeft met mijn blogfrequentie, haha. Dus ik had een vraagje aan jullie: wat vind jij ervan als ik elke dag blog?

Oh, en dan meteen nóg even een soort-van-oproepje: ik heb een Facebookpagina voor mijn blog gemaakt! Hij is alleen nog niet actief, maar daar zal ik eens iets aan gaan doen. En ja, ik ben van mening dat Facebook een uitstervend medium is, maar wie weet zijn er mensen die niet op Twitter en Bloglovin’ zitten maar wel mijn blogposts willen zien. En ik zal er ook andere leuke dingen gaan delen, dus wie weet wordt het nog eens wat met mij en Facebook.

Bijna vakantie!

Tot slot, na bijna 1200 woorden (oeps), wil ik iedereen wiens vakantie vandaag is begonnen, even een heel fijne vakantie wensen. Zelf moet ik helaas nog een weekje wachten, maar ik ben allang blij dat ik een vakantie heb, in tegenstelling tot (de meeste) universiteiten. En het is de eerste vakantie waarin ik nog helemaal niets voor tentamenweken of iets dergelijks hoef te doen, dus genoeg tijd voor lezen, bloggen en meer van dat soort dingen! Oké, en twee dagen werken. Én nog een bloggersmeeting, waar jullie vanzelf meer over zullen lezen. Met die vooruitzichten kom ik deze week wel door. :)

Dus… hoe gaat het met jullie?


Life is like a piano: what you get out of it
depends on how you play it – Tom Lehrer

8 thoughts on “Even kletsen: Hartjes, taart en elke dag bloggen?

 1. Wat leuk om even in jouw hoofd te kruipen (figuurlijk dan: ik snap niet hoe je dat letterlijk moet doen). :P
  Toevallig leer ik in dit blok ook werken met HTML. Alleen wij doen het via het programmaatje Dreamweaver van Adobe (en de uitleg van de docent) en laat ik dat nou ook heel leuk vinden, vooral omdat ik het snap!

  Ik vind het trouwens leuk om elke dag een blog te lezen, hoewel ik ze misschien niet elke dag lees omdat ik wel eens geen tijd heb om blogs te volgen (nadeel van school :().

  Alvast een hele fijne vakantie (ik moet helaas ook nog een week wachten, haha) en natuurlijk nog een hele fijne Valentijnsdag. :)
  Judith onlangs geplaatst…Euthanasie in jeugdserie SpangasMy Profile

  1. Wij moeten eerst de basis van HTML en CSS leren op codeacademy en gaan daarna aan de slag met Muse, ook van Adobe. Ik ben heel benieuwd hoe erg dat verschilt van Dreamweaver!

 2. Wat leuk om zo een update weer eens te lezen. Dat van in Amsterdam wonen ken ik haha: mensen zijn dan altijd benieuwd en willen naar jou toekomen, dat is wel een voordeel hihi ;-) En wat betreft iedere dag bloggen: wat fijn dat je het goed bevalt en dat er juist meer inspiratie uit weet te halen, dat is een groot pluspunt. Ik ben dan ook benieuwd wat je aan het einde van de periode gaat besluiten: hoe dan ook blijf ik je volgen hoor meis ;-) X
  Deisy onlangs geplaatst…Waarom sjaals echt mijn favoriete accessoires zijnMy Profile

 3. Wauw, 1200 woorden en je hebt ervoor gezorgd dat ik geïnteresseerd door bleef lezen! Het lijkt mij leuk als je elke dag blijft bloggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge