Even kletsen: Ik heb een sokkenobsessie (en een kamer in Amsterdam)

Grote kop thee? Check! Plekje bij de kerstboom? Check! Genoeg te vertellen? Check! Kortom: ik ben er klaar voor om weer eens lekker tegen jullie te kletsen over alle kleine random dingen die me afgelopen tijd bezighielden. Nu is de vraag alleen nog: zijn jullie er ook klaar voor om het te lezen? (Geen zorgen hoor, ik bijt niet.)

instagram collage 1Mini-Instagramdiary van de afgelopen tijd: gezelligheid met Marlot – cupcakes bij
De Drie Graefjes met Lieke – warme chocolademelk met slagroom na een
wandeling over de Posbank – huurovereenkomst tekenen

Primarksokken en pinguïnpyjama’s
Vandaag (voor jullie gisteren) was een leuke dag. Mocht ook wel trouwens, nadat ik vier dagen van mijn vakantie (vrijdag t/m maandag) gewoon he-le-maal niets heb gedaan. Ik deed niet zomaar nutteloze dingen, maar echt nutteloze-nutteloze dingen. Niet eens lezen en schrijven, maar gewoon de hele dag Twitter refreshen. Dat soort nutteloos. Maar goed, daar ging ik het niet over hebben; vandaag was dus leuk. Ik had na ruim een maandje weer eens met Marlot afgesproken. Ze kwam naar Arnhem en we besloten om dit keer níet meteen op zoek te gaan naar een tentje om te eten, maar eerst even te winkelen. Aangezien ik nog nooit in de Primark in Arnhem was geweest en toch wel heel benieuwd was, was dat de eerste stop. Ik had heel leuk in mijn hoofd bedacht wat ik moest hebben (foute kersttrui, jurkjes, schoenen, etc.), maar eigenlijk eindig ik al-tijd op dezelfde plek: de sokkenafdeling. Marlot begreep niet waarom ik dat nou zo leuk is, ‘want je sokken zie je toch niet’, maar ik ben een fanatiek verzamelaar van sokken. Iets specifieker: sokken met schattige dieren erop. Panda’s, uiltjes, konijnen, zebra’s, vosjes; niets is me te gek. Want feestje voor je voeten en zo. En de pyjama’s zijn ook heel leuk! Aanwinsten: een pyjamabroek met ijsbeertjes en een pyjamabroek met pinguïns. Pure liefde. Ik ga trouwens mijn aankopen van de Primark hier niet laten zien, want 1. ik doe niet aan shoplogs en 2. er zitten dingen bij voor een winactie. Ja, winactie, want mijn blog bestaat over een weekje (1 januari dus) alweer 1 jaar. EEN JAAR! Yay!

Kamers en boekenkasten
In kletspraatjes moet ik er wel altijd goed aan denken dat ik alinea’s maak en zo, haha. Afijn, dat ik vrijdag t/m maandag helemaal niets deed is niet helemáál waar, want vrijdagochtend heb ik even een huurcontract getekend. Jup, vanaf 1 januari ben ik officieel inwoner van Amsterdam! Oké, mijn eigen studentenkamer is niet zo dicht bij het centrum als de plek waar ik logeer, hij ligt niet in een even leuke wijk, ik heb niet aan het ene uiteinde van de straat een Albert Heijn en aan de andere kant een bibliotheek, maar hé, ik heb straks gewoon een eigen kamer! (Met badkamertje, zonder keuken.) Betekent ook dat ik eindelijk alles in kan richten en zo – ik vrees dat het een enorm allegaartje gaat worden, want ik heb de neiging om gewoon alles te kopen wat ik leuk vind – en dat ik een boekenkast ga kopen. Jaaa! Daar kijk ik dus echt al jaren naar uit. Nu prop ik mijn boeken in laden, slingeren ze naast mijn bed en staan er een paar op een plank, dus ik zal heel blij zijn als ik een boekenkast heb. Dat staat ook zo gezellig! Of het nu in mijn kamertje past of niet: ik wil een boekenkast.

Kneuterig op de bank en kerstplannen
Verder is het morgen Kerstmis, maar vanavond ga ik eerst lekker kneuterig op de bank All you need is love kijken. Met warme chocolademelk en zelfgebakken (lees: door mama gebakken) wafeltjes. Over traditie gesproken en zo. Verklaar, me voor gek, maar om eerlijk te zijn vind ik het kerstgevoel vóór Kerst altijd leuker dan de dagen zelf, maar dit jaar heb ik er wel zin in. Denk ik. Eerste Kerstdag blijf ik gewoon thuis, dan ga ik het kerstdiner maken dat tussen mijn doelen voor december stond. Tweede Kerstdag gaan we naar familie, om bij het hele idee van Kerst te blijven. Heel veel zin in! Dus ja, weten jullie dat ook weer. Oh, en ik wil ook nog Home Alone, The Holiday, Love Actually en een paar andere kerstfilms ergens tussen proppen. Dus als iemand nog een extra uurtje in de aanbieding heeft…

Goede voornemens en oh ja, school
Ondertussen ben ik in gedachten alvast een beetje bezig met 2015. Ik weet dat je moet leven in het hier en nu en zo, maar ik ben altijd al iemand geweest die veel met de toekomst bezig is geweest. En ook al is er in 2014 weinig terecht gekomen van mijn goede voornemens, in 2015 ga ik ze gewoon lekker weer maken. Veel plannen heb ik nog niet hoor, maar januari is toch altijd wel druk met school en mijn verjaardag en zo. Oh ja, ik zou eigenlijk ook wat dingen aan school moeten doen deze vakantie. Maar dat eh… ja. Of nou ja, als er nog iemand onder mijn lezers is die een bijzondere hobby/verzameling/etc. heeft en het leuk vindt om daar een paar minuten over te praten op video: neem vooral even contact met me op! (En nee, ik mag mezelf niet interviewen over mijn liefde voor sokken.)

I wish you a merry christmas
Zo, dat is wel even genoeg geklets voor vandaag (en de komende tijd). Dit is volgens mij het eerste kletspraatje waarbij ik niet aan de 1000 woorden kom. Stiekem hoop ik natuurlijk dat jullie dat heel jammer vinden, maar ik verdenk jullie ervan dat jullie het toch nooit helemaal lezen, dus jullie vinden het vast fijn. (En is het jullie ook opgevallen dat ik heel weinig haha’s en smileys heb gebruikt in deze blogpost? Schouderklopje voor mezelf!)
Dan rest me nog één ding te zeggen (en de mensen die niet tot hier zijn gekomen lezen dit lekker niet): I wish you a very merry christmas! Op heel veel gezelligheid, lekker eten en meer van dat soort dingen. Het is jullie gegund. <3

Wat zijn jullie plannen voor Kerst?

 

Thinking is the talking of
the soul with itself – Plato

10 thoughts on “Even kletsen: Ik heb een sokkenobsessie (en een kamer in Amsterdam)

  1. Sokken… Ik ken nog een blogster die er helemaal wild van is. Zij heeft de ‘its a sock tag’ bedacht. Misschien iets voor jou om de tag in te vullen. Ik had ook de eer maar kon er weinig over vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge