Even kletsen: Sweaterliefde, virtuele knuffel en surprisestress

Zo af en toe ga ik terug naar hoe bloggen eigenlijk ooit is begonnen: gewoon lekker random kletsen over wat me op dit moment bezighoudt. De laatste keer is alweer ruim drie weken geleden, dus ik heb flink wat te vertellen! Pak er een kop thee bij (het maakt niet uit hoe laat het is, thee is altijd goed) en lees gezellig mee. :)

Collage

En als je nou écht in dezelfde stemming wil komen, zet
dan ook deze vrolijke afspeellijst op. Instant happiness!

Fashionable sweaters
Ik typ dit op woensdagavond, de avond vóór het online komt dus. Wat ik vandaag heb gedaan? Helemaal niets! Ik ben standaard één dag per week vrij en hoewel ik meestal iets leuks plan op die dag, had ik vandaag precies nul komma nul verplichtingen. Dat betekent: in een joggingbroek, sweater en met dikke sokken op bed liggen en gewoon niets doen. Of nou ja, ik neem me altijd wel heel veel dingen voor en zo, maar er draaide geen leuke film in de bioscoop vandaag en mijn doelgroeponderzoek heb ik gepauzeerd omdat er blijkbaar vrij weinig te vinden is over 8- tot 12-jarigen. En eigenlijk ben ik wel blij dat ik (op een tripje naar de supermarkt na) niet naar buiten hoefde, want anders had ik me nog om moeten kleden ook, haha. Serieus, ze zouden sweaters moeten maken waarin je er níet uit ziet alsof je alleen voor comfort gaat die dag. Dat zou echt perfect zijn! Gewoon truien die net zo lekker zitten, maar er toch net iets meer eh, fashionable uitzien. Nooit gedacht dat ik dat woord ooit in de (spreekwoordelijke) mond zou nemen trouwens.

Heel veel ‘gezellig’
Aan de ene kant is het wel fijn, zo’n dagje nietsdoen, maar aan de andere kant is het toch ook wel leuker om achteraf nog te weten waar al die tijd is gebleven. Gelukkig heb ik de afgelopen weken meer dan genoeg leuke dingen gedaan! Heb je even? Ik zal jullie niet vermoeien met uitgebreide beschrijvingen en zo, maar sinds mijn laatste kletspraatje (4 november) naar de boekpresentatie van het nieuwe bakboek van Rutger van den Broek geweest (recensie komt nog!), waar ik een paar leuke foodbloggers heb ontmoet en ben ik naar de meet & greet met auteur Carmen Reid geweest, wat óók heel gezellig en boeiend was. Daarna was ik samen met heel veel andere leuke bloggers aanwezig bij de #Laatmejouzijn bloggersborrel van uitgeverij Zomer & Keuning, kwam Marlot gezellig een dagje naar Amsterdam en hebben we de verjaardag van mama gevierd. Ik sprak nog af met Karlijn om gezellig bij te kletsen (ik gebruik het woord ‘gezellig’ echt te vaak, maar het wás ook gewoon heel gezellig allemaal) én ben afgelopen week twee keer op het kantoor van jongerenkrant 7Days geweest, omdat ik een kookrubriek op hun site mag gaan beginnen. (Maar daarover later meer!) Echt, ik ben zó dankbaar voor al die leuke dingen met allemaal leuke mensen! Oh, en dan vergeet ik nog dat ik zo’n twee boeken per week heb gelezen, waarmee ik nu op de 58 boeken dit jaar zit, als ik me niet vergis. Ik heb een enorme recensiewachtrij en hij wordt alleen maar langer! Én tot slot heb ik mijn blog overgezet. Hoe kan ik dat nou vergeten?

Knuffel voor jullie!
En over dat laatste: even een heel dikke virtuele knuffel voor jullie! Ik heb echt zulke lieve reacties gekregen op mijn nieuwe lay-out, echt superbedankt. <3 Jullie zijn leuk. En ik ben er zelf gelukkig ook heel blij mee! Volgens mij houd ik het hier wel weer even mee uit, haha. Ik ben trouwens nog steeds bezig met het handmatig in orde maken van alle artikelen, maar zoals ik al zei: dat komt allemaal goed. Het belangrijkste van deze alinea is gewoon even die knuffel. Hebben jullie die ontvangen? Ja? Mooi. :)

virtual hug

Bron: Chibird

Surprisestress
Maar even hè… Het is dus gewoon al 27 november. Over een maand is Kerst voorbij. Én over anderhalve week moet ik een surprise af hebben. Help? Wij trekken altijd lootjes met de hele familie, en ik vind pakjesavond (of een andere dag, als 5 december niet in het weekend valt) daardoor altijd één van de meeste gezellige dagen van het jaar, dus ik ben dan ook meestal degene die het jaar erop het initiatief neemt om het weer te organiseren. Superleuk natuurlijk, alleen ik vergeet voor het gemak altijd maar even dat het altijd best wel lastig is om een surprise te verzinnen. Zeg maar. Als ik eenmaal begonnen ben vind ik het hartstikke leuk om er echt iets moois mee te maken, maar ja, dan moet je eerst wel een steengoed idee hebben. Op dit soort momenten verklaar ik mezelf echt voor gek dat ik ‘creatief’ altijd als één van mijn beste eigenschappen noem, haha. Desondanks heb ik heel veel zin in Sinterklaas hoor. :D Het is me zelfs gelukt om een verlanglijstje te maken! Normaal heb ik er nooit zo veel moeite mee, maar dit jaar vond ik het best lastig. Maar dat is alleen maar goed, toch? Hoewel het ook wel een beetje komt omdat ik er geen boeken op mocht zetten van mezelf, omdat ik nog zoveel boeken te lezen heb en bovendien niet kan kiezen welk boek ik dan het liefst wil…

Cijfers en sneeuw
En ja, verder gaat het ook wel goed! Ik heb allemaal goede cijfers voor mijn tentamens en zo én ik heb een 7,5 voor mijn pitch – waar ik best wel heel erg trots op ben, want ik heb een verschrikkelijke hekel aan presenteren. En ik kan filmpjes bewerken met Adobe Premiere Pro, wat ik écht heel leuk vind. Ik heb dit blok wel vaker tot laat les, wat vrij vervelend is, omdat ik dan geen foto’s van mijn eten kan maken. Tja, je bent foodblogger of je bent het niet, haha. (En dat terwijl ik heerlijk eet! Ik heb net een mini-champignonkruidenquiche gemaakt en hij was ZO LEKKER. Oké, ik heb me afgelopen weekend ook verlaagd tot magnetronpannenkoeken, maar dat even terzijde.) Maar hé, dat het zo vroeg donker wordt betekent ook dat het ein-de-lijk winter aan het worden is en dat er hoop is op sneeuw en ijs. En dat jullie binnenkort eindelijk van mijn wanneer-wordt-het-nou-winter-gezeur af zijn natuurlijk.

Nou jongens, ik ben wel weer even uitgepraat! En dat mag ook wel, want ik heb weer lekker veel getypt – op de één of andere manier lukt het me altijd weer om aan de 1000 woorden te zitten… Ik zou willen dat ik ook zo gemakkelijk kon schrijven aan mijn verhaal! Maar goed, ik ga nu dus weer verder met Frozenplaatjes kijken, mijn Twitter timeline refreshen, thee drinken en andere nutteloze dingen doen. Dus nu is het de beurt aan jullie om even te kletsen! Hoe gaat het met jou?

 

There are only two ways to live your life: one is
as though nothing is a miracle, the other is as
though everything is a miracle – Albert Einstein

3 thoughts on “Even kletsen: Sweaterliefde, virtuele knuffel en surprisestress

    1. Ja, het was heerlijk! Ik heb er helaas geen foto’s van gemaakt en het was ook heel simpel, maar als je het leuk vindt kan ik het recept nog wel een keer delen hoor! Zal het onthouden. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge